mandag 18. mars 2019

Kalnes videregående skole.

Foto hentet fra internett. Brukt med tillatelse.


For vel en måned siden hadde Therese Sandem, fra NCS Colour Senter, og jeg en hel kursdag for lærere og elever på denne fantastiske skolen.

Innlegget skulle vært publisert tidligere, men p.g.a. influensa og deretter en uke på Madeira, er det blitt litt forsinket. Men dette ble en super dag for oss. Både lærere og elever tok så hyggelig imot oss. Her var det virkelig service og vennlighet!











Her sto deilige, fargerike fruktfat og ventet, og også en varm lunsj hadde lærerne stelt i stand til oss.












Og heldigvis var også tilbakemeldingene til oss gode i etterkant. De hadde synes at temaet farger var spennende.












Elevene jobbet og smilte, selvsagt til glede for oss.










La meg fortelle litt om skolen.
Tekst hentet fra internett, og brukt med tillatelse:


"Kalnes er en skole som setter miljø i fokus. Med miljø mener vi vårt forhold til det å ta vare på naturen, men også i forholdet mellom lærere og elever. 

Skolen ble startet 14.oktober 1870, og er en av landets eldste på sitt område. Fram til 1990 var skolen en ren jordbruksskole/landbruksskole, men i 1990 ble alle landbrukets fagskoler en del av det videregående skolesystemet.
Skolen har i dag undervisning innen programområdene naturbruk, design og håndverk, bygg- og anleggsteknikk, frisør, blomsterdekoratør, og idrettsfag.
Skolen ligger vakkert til ved Vestvannet ved E6, ca. 6 km fra Sarpsborg sentrum. Skolen har god plass og har i tillegg til en bygningsmasse på over 50 bygninger med stort og smått, ca 1500 dekar dyrket mark og 4000 dekar utmark.

Slettene rundt skolen ble tørrlagt for ca. 6000 år siden, og det er gjort mange historiske funn på skolens områder. Helleristningene er mest kjent, men også gravhauger, røyser og hulveier er funnet på Kalnes. Kalnes har godt over 400 elevplasser."



















Lunsjen var i inngangen ved siden av, og der ble vi møtt av et fargerikt syn - trapper i regnbuefargene. Kjempegøy!














Som sagt - vi fikk deilig, varm lunsj med en fargesprakende salat til.












De hadde også laget noen litt annerledes blomsterdekorasjoner på bordet. Her er en av dem.


Og elevene hadde også laget en fin gave til hver av oss. Den fikk fin plass i stua. Tusen takk!
Det er alltid gøy å undervise unge mennesker. Takk for at vi ble invitert.
Hilsen Tove.

2 kommentarer:

  1. Heisann, ja, så naboskolen fikk det til ... merkelig at vår administrasjon ikke har tatt imot min anbefaling og kontaktet deg. Bra at du fikk et godt inntrykk av Kalnes. Nå vil det bli stor omveltning på skolen vår både strukturelt og pedagogisk. Ambisjonene er store. Tenker nok at all oppmerksomhet er retta mot hva som skal skje fra neste skoleår på disse områdene. Jeg skal ha deg i tankene om jeg får anledning til å påvirke innholdet i den grad jeg ønsker. Jeg skal nemlig være med i et utviklingsteam. Vi er 11 ansatte som er valgt ut av rektor til å delta. Skal bli spennende. Nye ideér som formes til god metodikk. Det blir kanskje ikke 100% pensjonstilværelse på meg om et år likevel! Ha riktig go´hælj, Tove ;:OD)

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk for din hyggelige kommentar. De var veldig fornøyde på Kalnes, så de på din skole kan jo snakke med dem for å forhøre seg hvis de skulle bli interesserte. Jeg kommer gjerne også til Fredrikstad.
      Lykke til med alt som skal skje på din skole. Håper de også tenker farger. Hvite klasserom er ikke av det gode, det viser flere studier. Jeg vet hva som regnes som den beste fargen, så de kan gjerne snakke med meg.
      Nei, du er for kreativ og iderik til å pensjonere deg helt, men å trappe litt ned kan sikkert være godt. En fin helg ønskes deg av Tove

      Slett