onsdag 25. april 2012

Blått servise

Her er viser jeg en del av det blå middagsserviset jeg nevnte i forrige blogginnlegg. Det er arvegods fra min manns familie, og er riktig vakkert.

Men som jeg sa - blått gjør ikke maten vakker, tvert i mot. Derfor prøver jeg å få inn varmere farger når jeg dekker bordet.

Å pynte bordet med rosa servietter, lys og blomster blir lekkert. Enig? Men vi kan ikke bruke rosa i alle sammenhenger. Det blir litt vel feminint. Rosa passer vel best til et dameselskap?!                   Dessuten skjærer den rosa fargen seg ofte når maten kommer på bordet. Er det tomater, rød paprika og annen rød mat, blir ikke fargekombinasjonen god.

Her er serviset fotografert sammen med oransje lys, servietter av ulike slag og en oransje rose.
Likevel er jeg ikke helt fornøyd! Hvorfor?
Fordi jeg ikke får tak i mer ferskenfargede servietter og lys. Disse oransje nyansene er det for mye gult i. Men det er helt umulig å få kjøpt riktig fargenyanse.

Derfor trenger jeg hjelp. Jeg ber alle som leser bloggen om å spørre etter dette i butikkene. Mas hver gang dere er der, så kanskje noen tar inn den riktige fargenyansen.

Jeg legger til sist inn nok et bilde fra buffeten i Thailand som jeg skrev om sist. Ser dere at maten i seg selv er så fargerik og så lekkert arrangert på fatet, at helt hvitt servise kanskje er det beste? Blått ville ødelagt hele inntrykket! Tove

2 kommentarer:

  1. Nydelig gammelt servise, - og lærerik blogg. Farger er et spennende tema, spesielt interessant er fargenes evne til å påvirke sinnsstemningen vår.

    SvarSlett
  2. Hei igjen Mette.
    Ja, det er et fint servise. Artig med arvegods!

    Enig med deg, at farger kan påvirke oss så sterkt er veldig interessant. Det er nok enda mye vi ikke vet om fargene. Og det at fargene påvirker ulike mennesketyper på forskjellige måter, er kjempespennende! Har du lest boken min? Der står det mye om dette temaet.
    Det er antagelig derfor det er så vanskelig å gjøre nye studier om fargenes påvirkning på mennesker,for det blir ikke entydige resultater, selv om fargene har gitte egenskaper. Det jeg kaller et "rødt" menneske vil reagere helt annerledes på fargen rød enn et "grønt" menneske.
    Har du spørsmål, skal jeg prøve å svare.
    Fortsatt god søndag ønskes av Tove

    SvarSlett