torsdag 18. august 2022

Når hørte eller leste dere noe positivt om Groruddalen sist?

Tenker mange danner seg egne meninger om hvordan vi som bor her har det. Men mange har kanskje ikke engang vært her!

Vi har bodd her siden 1965, da vi kjøpte hus på Stovner. Da var det bare bondegårder og jorder rundt oss, kuer som gresset, og fantastiske skogsområder. På slutten av 60-tallet kom de første blokkene. Men de kan ikke sammenlignes med dem som bygges i dag, som ofte er høye, mørke eller grå. Områdene rundt har som regel lite gress, og trær, og få eller ingen områder der barn kan leke. (Bra at Arkitektopprøret er kommet på banen.)

 Men vi har utrolig flotte områder. Og skogen, som jeg er så glad i, er fremdeles like fin!


Jeg gikk meg en tur rundt i nærområdet en dag, og tenkte at dette vil jeg vise. Og starter med disse lyse tre-etasjes blokkene, med store grønt-områder rundt.


Og snur jeg meg, ser jeg nedover mot den store Rommen-sletta, der det er ulike idrettsområder og fotballbaner.


Og snur jeg meg helt til venstre, er det flere blokker av samme type, lyse og fine, med store grøntområder rundt. Og de ser også rett ned på Rommen-sletta.
Her ligger ikke blokken tett og ser over til hverandre slik det bygges nå.


Langs dette flotte området går en fin turvei, der grønne sletter ligger på den ene siden, og skog på den høyre. Her er det fint både å gå og å sykle.


Motsatt vei av syklisten, nedover, kommer vi til en stor lekeplass for barn. Her ser du litt av den.


Rundt svingen her nede, kommer vi til blokkene på Smedstua. Også her er de lyse og fine, og det er ingen høyblokker her.
Og på den store plenen før første blokk kan du se noen bitte små trær.


Og her ser du ett av dem - de har nemlig plantet epletrær!


Og videre forbi de første blokkene, går turveien videre, med flotte trær langs kanten.


Og jeg følger turveien videre.


Men titter rask inn mellom blokkene, og der har de også fine grønne områder, og litt skog i bakkant. 


Her har jeg lagt bloggene bak meg, og ser tilbake. På høyre side av bildet (som jo var venstre side da jeg gikk oppover), er det et stort gressområde. På vinteren går små barn på ski her, og lager sklier der det er brattest.
Men hva er det på den andre siden?


En stor idrettsbane. Vanskelig å ta bilde av, men da den ble anlagt var det røde løpe-underlaget, som du så vidt kan se i bakkant på venstre side, det beste som var å få. 
Og det går rundt hele banen. Her er det mange idrettsarrangementer for ungdom.
I bakkant, bak trærne, ligger den flotte, ganske nye skolen, ....


.... og ved siden av skolen til høyre, er en kjempefin barnehage.


Og turveien går videre oppover mellom grønne plener og vakre trær.
Hvis du går den helt opp, kommer du til sist til ridesenteret og det flotte Stovnertårnet.
Fra toppen av tårnet ser du ned på hestene, og jeg har talt ca. 40 hester. Og du kan se helt til Oslofjorden. Og i bakkant ligger den vakre skogen med Liahytta og den flotte sherpastien - Liabratten. Her er det lysløype og fint å gå på ski om vinteren.
Kanskje vil jeg vise deg flere fine områder i et annet innlegg.
Jeg ville ikke ha bodd noe annet sted! Hilsen Tove. 





7 kommentarer:

  1. Hei. Det er fint på Stovner, og takket være deg og HJ har jeg også fått oppleve deler av alt det grønne som finnes. Jeg er av dem som har registrert mye negativ presseomtale, men heldigvis har visst bedre. God helg, hils! Klem

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk for hyggelig kommentar. Ja, det var hyggelig å vise deg litt rundt her, og utsikten fra Stovnertårnet viser mye. Gode dager ønskes av oss begge med en god klem.

      Slett
  2. Vakkert grønt i nabolaget ditt. Det er godt å se.
    I sommer var det veldig tørt hos oss, slik at alle engene ikke er grønne men brune og dessverre måtte også brannvesenet håndtere mange skogbranner, og det var også branner på jordene under høstingen.
    For to dager siden kom regnet – endelig – og nå håper vi på fargen grønn.

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja det er mange store og fine grønne områder her vi bor. Og selv om det har vært en del tørre perioder, har det holdt seg grønt og fint. Håper grønnfargen kommer tilbake hos dere. Lykke til! Hilsen Tove

      Slett
  3. Jeg er ikke kjent i Oslo, men har en sønn som bor på Linderud. Det er veldig barnevennlig og vakkert der. Det er vel regnet som begynnelsen på Groruddalen? Selv bor jeg i en bydel i Bergen som ikke har det beste ryktet, men jeg har bodd på "bedre adresser" hvor det har vært både bråk, tyveri og forsøpling. Ting er aldri så enkle som ryktene skal ha det til!

    SvarSlett
  4. Nå ser jeg at kommentaren min ble lagt ut anonymt! Det var ikke meningen. I det siste har jeg oppdaget at det kan skje, hvis jeg ikke passer på. Vet ikke hva det kommer av. Men kommentaren over er altså fra meg :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk for begge kommentarene. Ja, Linderud er ikke langt fra oss. Er helt enig med deg, ryktene kan gi helt feil opplysninger og inntrykk. Vi kan ikke bo bedre. Men det hjelper selvsagt å ha eget hus og hage, men når du ser på blokkene jeg har tatt bilder av, er det flott å bo der også når man har så store grønt-arealer rundt! Fortsatt god søndag!

      Slett