torsdag 19. mai 2022

Jeg har feiret 17. mai i Oslo siden jeg var liten pike, men aldri har jeg sett slike menneskemengder og opplevd slik stemning!


Mange av dem som ser på bloggen var kanskje selv i Oslo sentrum, og mange så vel også reportasjer på NRK. 
Men noen har kanskje ikke sett det, derfor legger jeg ut noen bilder, da vi selv opplevde denne helt spesielle nasjonaldagen noen timer i Oslo sentrum.


Her ser dere Grand Hotel pyntet til 17. mai.
Folk i alle vinduer og på alle balkonger. 


Og på balkongen på Stortinget sto også stortingspresidenten og vinket med sitt flagg i mer enn fire timer. Barnetoget hadde aldri tidligere vært så langt!


Ettersom min mann har vært syk, dro vi ikke inn til byen så tidlig, så her er bare en glimt av en av skolene langt bak i toget. Jeg fikk klemt meg inn for å ta et bilde.


Her ser det nesten ut til at det også marsjeres i tog, men det er folk tett i tett.


Og det var utrolig mange flotte bunader å se over alt.
Disse jentene fikk jeg lov å fotografere for et par år siden, og jeg synes de er så fine, så jeg vil gjerne vise dem på bloggen en gang til.


Brannfolk passer på, og er på vakt også på 17. mai.
Ettersom min mann har vært brannmann, var det hyggelig med en prat med gamle kollegaer. 


Vi spaserte nedover mot Rådhuset, der min mann fant seg en stol, mens jeg ville se litt mer videre nedover mot sjøen og Aker Brygge.



Her trengs ingen kommentar!


Og som dere ser - det var ikke mulig å komme lenger ned mot sjøen.


Mange flere enn meg hadde forstått det, og hadde slått seg ned i parken ved Rådhuset.


Her er det vakkert, og du kan skimte sjøen mellom alle menneskene.


Langs Rådhusveggen var det vakre syriner - disse er i starten av blomstringen,


...... mens disse har sprunget ut! De er så vakre og dufter deilig!


Så gikk jeg oppover mot Rådhusplassen igjen, der min mann satt og koste seg i finværet. Nå skulle vi høre på korpset fra Sagene, som skulle spille foran Rådhuset.


Jeg må høre skikkelig korps-musikk 17. mai, og disse kan virkelig spille flott!

Vi hadde bestilt bord på restauranten Prima Fila bare noen skritt unna, og det ble deilig å sette seg ned med god mat og godt drikke etter musikken.

For en fantastisk 17. mai vi hadde i Oslo. Og jeg tenker med sorg på alle dem som bor oppe i nord, og som hadde så dårlig vær! 
En spesiell hilsen til min bloggvenninne, Oddrun, som vi besøkte og ble kjent med i Vesterålen for to år siden. Været var ikke bra der!


Hilsen fra Tove.

7 kommentarer:

  1. Her var det kommet inn to hyggelige tilbakemeldinger, men de forsvant av en eller annen grunn. Så synd! Men tusen takk. Hilsen Tove

    SvarSlett
  2. Vel overstått 17.mai! For en fantastisk dag det ble! Vi i Bergen hadde det beste været i landet. Min søster, som bor i Frankrike, og har vært innestengt av svært strenge restriksjoner under pandemien, feiret 17. mai i Oslo i sin bunad fra Romsdal (Bolsøydrakt). Hun var overveldet over folkemengden. Mitt barnebarn som bor i Oslo, gikk i sitt aller første 17. maitog med skolen sin. Vi fikk et lite gløtt av henne på TV. I dag har jeg skrevet om feiringen av Ivrines konfirmasjon og lagt ut bilde av henne i bunaden jeg har brodert. Konfirmasjonsdagen var dessverre kjølig og våt, men det la ingen demper på stemningen.

    SvarSlett
    Svar
    1. Du skriver "beste været i landet", da tror jeg vi er flere om det været. Det var strålende også i Oslo!
      Veldig flott for barna at de kunne gå i tog i så flott vær. Klart det var gøy! Så gøy også å se barnebarnet i toget.
      Jeg skal gå inn og se på bloggen din og på bunaden. Alt godt ønskes av Tove.

      Slett
  3. Så nydelige 17. mai bilder, og så fine som dere begge er i bunad! Og takk for hilsen! Her startet dagen med at jeg gikk i garderobeskapet og fant frem den lengste kåpen med hette jeg eier. Ute var det + 3 grader, vind og vannrett sludd. Men jeg skal gå i barnetoget sammen med barnehagen, og slik er det bare. Og så fikk jeg fornøyelsen av å gå ved siden av en "verdens gladeste 4 - åring" som smilte fra øre til øre, hoppet og spratt - og gikk hele toget uten så mye som en eneste klage! Helt nydelig! Det er ikke mulig å klage på været med slikt solskinn ved sin side. Etterpå? Godstolen, solskinn på TV og troen på at 17. mai 2023 blir bedre her nord. Så mye verre kan det umulig bli. Klem

    SvarSlett
    Svar
    1. Jeg blir både trist og glad av å lese din kommentar. Trist p.g.a. været, men veldig glad over "solskinnet" som du hadde ved din side i barnetoget.
      Men ille å måtte ta frem den varmeste kåpen på en 17. mai. Men neste år blir det bra. Det har jeg bestemt!!! Vi ønsker deg fine vårdager fremover. Det er sannelig på tide!!!!!!! Klem fra oss begge.

      Slett
  4. Så fint du skriver om årets 17.maifeiring i Oslo! Og kjempefine stemningsbilder! Jeg skjønner nesten ikke at du kom på "skuddhold" i folkemengden. Vi hadde også nydelig vær og en strålende fin 17. mai, og det var godt å pynte seg i bunad igjen etter to år med tur i skogen og flagg i sekken.

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk for hyggelig kommentar. Ja, det var virkelig trangt mange steder, men artig å oppleve det.
      Fine dager ønskes deg av Tove

      Slett