fredag 25. februar 2022

Vårt nye, flotte bibliotek  - 
Deichman Bjørvika.


For et par uker siden besøkte min mann og jeg Deichman Bjørvika for første gang.
Og dette var virkelig flott både utvendig og innvendig.
6 etasjer - massevis av bøker, lese- og studieplasser, kinosal, scener og verksteder.


Rulletrapper opp til alle etasjer. Og vi kan se ned på en av de mange unge som benytter biblioteket til å kose seg, men som også jobber med lekser og andre oppgaver. 
Delikate farger innimellom i de store lokalene.Og levende bilder. Dette liker barna - og også vi voksne. Virkelig lekkert!


Da vi var der hadde det vært vannlekkasje der om natten, etter at det hadde tatt fyr i en sofa. Overrislingsanlegget hadde startet, og de var jo veldig redde for store skader og ødeleggelser. 
Men brannvesenet kom tidlig inn og fikk samlet opp mye vann. Åpnet opp litt av gulvet og satte på vifter for å få tørket opp. De gjorde en kjempejobb. Bare 100 bøker hadde fått litt vann på seg. Disse områdene var nå sperret av, men det var ikke store områder. De mistenkte at brannen var påsatt, men mer vet jeg ikke.På bildet over ser du en rulletrapp opp fra dette flotte området.
Her kan du virkelig nyte utsikten og slappe av.Og her ser du litt av utsikten. Helt fantastisk.

Da slutter jeg her, men gir dere litt flere bilder i neste innlegg.
Noen har sikkert besøkt biblioteket allerede, men mange har ikke det. så jeg håper dere får et lite inntrykk av hvor fint det er. Hilsen Tove.

10 kommentarer:

 1. Gleder meg til å se det og Munch. Det må bli til våren, når vi har fått litt varme i lufta. ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Du må si i fra når du kommer til Oslo, så kan vi gå sammen. Men jeg synes Munch var et lite hyggelig bygg bortsett fra utsikten. Bare grått!
   God helg ønskes av Tove.

   Slett
 2. Artig å se. Jeg har ikke vært inne der enda, bare på utsiden før det var helt klart. Morsomt å se det fra din vinkel. Ha en fin fastelavnsøndag .)

  SvarSlett
  Svar
  1. Du burde absolutt ta deg en tur dit.
   Og takk for gode ønsker for denne søndagen. Bollene smakte deilig! Hilsen Tove

   Slett
 3. Så flott! Vi gikk forbi biblioteket da vi var på Munch-museet, og jeg la absolutt merke til det! Men vi hadde dessverre ikke tid til å gå inn. Vi tar nok en Oslo-tur snart, så da må vi ta oss tid til å gå inn der også. Det er så bra når nye bygg har spennende former og farger! ( kan jeg love alle!)Og Munch har masse farger innvendig

  SvarSlett
  Svar
  1. Ta en tur dit neste gang du er i Oslo. Veldig fint!
   Men vi var også i Munch, og der er jeg ikke enig med deg. Alt var jo grått, resepsjonen, lange grå korridorer med rulletrapper. Først når du kommer inn der maleriene er, er det farger. Og bygningen i seg selv - grå og stygg. Vel - dette er min mening, men det er veldig mange, både norske og folk fra andre land, er enig med meg. Store aviser i mange land skrev det samme. Veldig synd! Men si i fra når du kommer til Oslo, så kan vi snakkes om dette. Du er jo også glad i farger. God helg ønskes av Tove

   Slett
 4. Takk for at du viser så mange flotte bilder... gleder meg til å se de nye byggene - inne og ute - vi tar alltid med oss ​​4-5 dager Oslo når vi kommer.
  Mange hilser til deg. God helg Viola

  SvarSlett
  Svar
  1. Du må si i fra når du kommer til Oslo. Hadde vært fint å treffes. En fortsatt god søndag ønskes av Tove.

   Slett
 5. Hei. Når det blir Oslo - tur, uvisst når, så blir det også en tur ned til Bjørvika. Det har vært mange meninger om flere av byggene der, men jeg er nysgjerrig av natur, og vil gjerne se og oppleve. Ha en fin helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg skal ta deg med når du kommer, og håper ikke det blir så lenge til! God søndags kveld ønskes av Tove.

   Slett