tirsdag 2. november 2021

Dette innlegget er en fargehilsen fra naturen til de flinke og hyggelige elevene jeg underviste for i forrige uke på
skolen SOFI, sammen med Therese Sandem    
fra NCS Colour Senter.


Dette første bildet tok jeg på vei til skolen om morgenen like ved festningen.
Et utrolig vakkert tre, som hadde beholdt de fleste av bladene sine.De andre bildene tok jeg på en liten rundtur her i mine omgivelser. Jeg elsker å se på detaljene i naturen og ta bilder.
Dessverre har mesteparten av den vakre oransje fargen forsvunnet, og gått over til diverse brunfarger, men gult ser vi i mange nyanser. Ja, på disse bildene ser vi også
litt indigo (blå-lilla), som vi vanligvis ikke forbinder så mye med høst.

Noen få blader henger fremdeles fast på et lite tre, men det varer ikke lenge.
Og sannelig dukker det opp et lite furutre. Håper det vil vokse og trives, for furutrær er så vakre. Og så flott det er med denne grenen med de røde rognebærene!

En overraskelse - en vakker blomst. Den vil ikke gi seg, selv om det er langt inne i høstmånedene.


Og til slutt - helt andre blader i mange ulike sjatteringer, også oransje. Så vakkert!


Den fargen som utmerker seg mest i bildene i dette innlegget, er de mange ulike sjatteringene av gult. Noen går mot grønt, noen mot oransje, og noen heller mot brunt når bladene er i ferd med å visne. Her er det en ganske klar gulfarge, og bladene henger godt fast fremdeles på et lite tre.

Jeg håper dere elever fortsatt vil være interesserte i fargene, for nå har dere fått høre hvor mye fargene betyr for alt levende - for helse, velvære og trivsel!
Og for mange dyr og fugler i naturen - overlevelse, og videreføring av artene.
Fargene sender signaler for å tiltrekke en partner, og farger kan være kamuflasje.

Lykke til videre i studiene! Med fargeglade hilsener fra Tove.


12 kommentarer:

 1. Koste meg med innlegget ditt jeg også. Så fin høsten er med alle fargene. Bare å nyte enda en stund. Ha en fin dag videre :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for hyggelig tilbakemelding. Ja, vi koser oss både med naturen og fargene. Men i dag ligger tåka lavt, veldig trist! Hilsen Tove

   Slett
 2. Jeg elsker oktober med alt fargespillet som er i naturen. I år har vi hatt en ekstra fin oktober, synes jeg ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for hyggelig kommentar. Ja jeg er også glad i høsten, men det er trist når flere og flere av fargene blir borte. God helg ønskes av Tove

   Slett
 3. Må si meg enig med Randi. Dette var fint å se på. Nydelige bilder du har tatt av høsten! Her har vi nattefrost nå, og de "friske" fargene forsvinner mer og mer. Det er tida for det, men godt å komme seg ut i sola i alle fall.

  Riktig god helg fra Ingunn

  SvarSlett
  Svar
  1. Så hyggelig å høre fra deg, Ingunn. Jeg har nettopp vært inne hos deg og sett på det flotte du har strikket i utrolig vakre farger.
   Ja, det er litt trist når fargene forsvinner, men
   en god helg ønskes deg av Tove.

   Slett
 4. Fine bilder ... jeg likte dem, bildene dine og spesielt naturen her ute hos oss. Det var ubeskrivelig de siste dagene, rent solskinn og høstens farger. Lykke.
  Nå er det noen regnværsdager med vind og storm som tar bladene fra trærne og gjør dem grå på grå ... tiden for håndarbeid innendørs. Jeg fikk frem symaskinen igjen.
  Mange hilsener til deg og en klem Viola

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for hyggelig tilbakemelding. Jeg har sett på dine bilder. Ja, det er trist når det meste blir grått, men vi kan jo pynte inne. For fargene er så viktige!
   Her er været også opp og ned. Men da tåken forsvant i dag, ble det blå himmel. Deilig!
   En god helg ønskes av Tove.

   Slett
 5. ... og jeg ville fortelle deg ... det er så flott at du kan undervise en klasse igjen. Farger er viktige, og faktisk virker det viktigere enn noen gang ...

  SvarSlett
  Svar
  1. Det var veldig hyggelig å undervise igjen. Så flinke og interesserte elever, da er det gøy!
   Og jeg er så enig, fargene er så utrolig viktige! Tove

   Slett
 6. Tusen takk for herlige høstbilder! Jeg har nettopp vært i Oslo og besøkt sønnen min og familien. Barnebarnet på sju gav meg et vakkert blad hun fant på bakken da vi var på vei til barnehagen for å hente lillesøster. Det var brunt og oransje med flekker, som en leopard, sa hun. Det er fint å bli inspirert av barn til å virkelig se omgivelsene sine! Vet ikke hvor gamle elevene dine er, men når du skal undervise, må du nødvendigvis være våken og åpen for det du ser rundt deg selv. Det gule treet var utrolig nydelig mot den blå himmelen!:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så artig at barnebarnet ga det det bladet. Hun så virkelig fargene!
   Elevene jeg underviste var unge voksne, og de studerer interiør og retail design. Det var hele tre klasser samlet, med 48 elever. Kjempegøy!
   Ja, det treet var helt spesielt. De andre rundt hadde mistet mye blader, men ikke dette.
   Gode dager ønskes av Tove.

   Slett