mandag 22. mars 2021

 Valg av farger - se forrige innlegg.

Har du tenkt over hva farger egentlig er?

Foto hentet fra boken Fargene forteller

Jeg har sikkert skrevet det før, og de som har boken min eller gått på kurs har hørt meg si dette.
Men jeg sier det igjen - for det er så viktig!
"Ikke tenk så mye på at at noe er en farge, men at noe lager en farge". Det sier forfatteren
Victoria Finley i sin bok Colour. 
Hva skjer så når farger oppstår? Lyset har et uttall bølgelengder, men la oss nå for enkelhets skyld holde oss til de syv bølgelengdene i regnbuen.


Veldig enkelt forklart: Lyset, med sine syv bølgelengder treffer denne sofaen, som absorberer seks av bølgelengdene. Den syvende, som i dette tilfelle er den gule, blir reflektert. Gjennom prosessene i øynene og hjernen opplever du denne sofaen som gul, selv om den ikke har absorbert den gule bølgelengden. Med andre ord - det er øynene og hjernen som til sammen har tolket bølgelengden for deg - og vips - så har du en gul sofa!


Og grunnen til at farger virker så sterkt på oss på et underbevisst nivå, er at hjernen sender disse signalene videre gjennom kroppen, og vi oppfatter dem på mange plan.

Hentet fra boken Fargene forteller

Og ettersom vi er ulike mennesketyper, reagerer vi så ulikt på fargene.
Derfor er det viktig, som jeg sa i forrige innlegg, å ikke følge en mote-trend når det gjelder farger, men selv velge farger som føles riktig for deg!
Noen har kanskje hørt meg si dette så mange ganger at de synes det er kjedelig, men jeg gir meg ikke, for dette er helt vesentlig for både helse og velvære!
Og farger er viktig for alt levende. Uten farger - intet liv!Derfor blir det for de aller fleste stor forskjell å sove i et rødt eller et blått rom.
Det ser ut til at noen er mer sensitive for farger enn andre, men de fleste vil reagere på disse farge-energiene som er veldig ulike. Blått og grønt er for de fleste de beste fargene å sove i.
Mens gult er den fargen flest sover dårlig i.La meg ta med et eksempel på fargebruk, som sikkert ikke alle som bruker dette rommet, tenker over. Men de som virkelig reagerer sterkt på farger, kan få problemer.
Vet du hvor det er? Det er i NRK, der gjester ofte sitter ned for en prat før de skal på TV.
Dersom du er veldig stresset på forhånd, blir du nok verre av å sitte i den røde delen.
Mens den grønne vil roe gjesten ned. Tenk deg når du rusler gjennom en skog hvor rolig du blir.

Hvis du virkelig vil gå nærmere inn i dette, burde du finne ut hvilken mennesketype du er.
Det kan du gjøre ved å ta kartleggingen som du finner bak i boken min Fargene forteller.
Dette kan være veldig viktig nå i corona-tiden vi er inne i. For vi reagerer også så ulikt på de problemene de fleste av oss har nå. Og jeg vil påstå at farger kan hjelpe flere ut av en depresjon.

Ta kontakt hvis du har spørsmål! Hilsen Tove

6 kommentarer:

 1. Heisann, spennende. Husker du at jeg skrev om hvorfor gul er gul, rød er rød ved å gå enda dypere inn i "materien" om elektroner, fotoner osv. Om hvorfor flaten sender ut bølger med ulike bølgelengder? Det er veldig fascinerende å få kunnskap om hvordan fysikken styrer naturen! Ønsker deg fine dager, Tove!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er så mange måter du kan forklare dette om farger, men mye av det blir veldig vanskelig. Derfor gjør jeg det så enkelt som mulig for at flest mulig skal orke å lese det. Men som du sier, dette er i virkeligheten komplisert. Men du verden så spennende alt med farger er! Ønsker også deg fine dager. Hilsen fra Tove

   Slett
 2. Svar
  1. Du sier du har problemer med å få lagt ut kommentar. Nå kom en inn, kanskje har du prøvet flere? Tove

   Slett
 3. Det du forteller oss er veldig interessant og hjelper oss å forstå viktigheten av farger i vårt daglige liv.
  Takk for at du var innom for å si hei.
  Jeg bruker oversetteren til å skrive til deg.
  Hilsener fra Argentina

  SvarSlett
  Svar
  1. Very nice to hear from you, as far away as in Argentina. I will come back to you after our Easter Holiday. I wish you all the best.
   Greetings from Tove

   Slett