onsdag 11. januar 2023

Her i Oslo-området, og flere steder i Norge er det nå grått og trist.
Her hos oss ligger snøen enda i hagen og langs veiene, men gråværet gjør også snøen grå.
Hvit snø er vakkert under blå himmel og med flotte, grønne trær rundt. Men i dag ser de flotte grantrærne på den andre siden av veien også nesten grå ut.

Jeg vil ta frem eksempler på alle fargene i regnbuen i dette innlegget, og få deg til å tenke over hvor mye fargene betyr.
Hvilken, eller hvilke farger er dine favoritter?

Rødt

Oransje

Gult

Grønt

Blått

Indigo

Fiolett


La meg ta med to farger i tillegg, for de er så viktige:

Turkis

Rosa

Når dere ser disse fargene, håper jeg at dere vil velge en farge eller to til et klesplagg, en pyntegjenstand inne, et pledd eller lignende.
Det vil veie litt opp for alt det grå.

Hvis du derimot velger grått både inne og i klær, og det er gråvær ute, blir dagene mye tyngre!
Med fargeglade hilsener fra Tove

PS. Du kan lese mer om alle disse fargene og flere til i boken min
"Fargene forteller - Om fargenes betydning - symbolsk, psykologisk og estetisk"
4 kommentarer:

 1. Hei Tove. Ja, vi trenger farger i det nye året. Jeg liker å variere men i januar er jeg glad i grønt og gjerne litt fiolett også. Føler at de fargene bærer bud om vekst og vår. Ønsker deg fine dager i januar!

  SvarSlett
  Svar
  1. Helt enig i at grønt får oss til å tenke og drømme om våren. At trærne og gresset blir grønt. I mellomtiden er det godt med litt grønt rundt oss hjemme.
   At du gjerne også vil ha litt fiolett forstår jeg. Fiolett er kreativitetens farge, og du som er kreativ hele tiden, trenger kanskje litt påfyll?!
   En god og fargerik helg ønskes av Tove.

   Slett
 2. Som du kan se i det forrige innlegget mitt på bloggen, er jeg glad i farger hjemme. Hos oss er det ikke mye grått! Men det er grått ute her i Bergen, mye regn og gråvær og mangel på d-vitaminer fra sola. Kanskje det er derfor jeg er ekstra glad i gult? Gult er en sterk farge som gjør mye av seg, så jeg vil ikke ha for mye av den. Men jeg har gul paraply, da har jeg alltid solen med meg, selv om det regner :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har sett på innlegget ditt nå, og skal legge inn en kommentar. Jeg har vært lite på nettet, så det var først nå jeg så de flotte, fargesprakende stolene dine. En indigo, en magenta/rosa, en gul, og jeg kan så vidt se toppen av en rød stol. Så flotte farger! Det blir fire av de fargene jeg har lagt ut.
   Vi forbinder jo ofte gult med solen, og derfor virker også gult oppløftende. Men for mange er det en slitsom farge, og det er den fargen flest sover dårlig i. Den er heller ikke god for folk med hodepine. Men en gul stol i stuen kan få oss våkne! Og gul paraply var artig! Det vil jeg også ha! Her regner det.
   En god helg sammen med fine farger ønsker jeg deg. Hilsen Tove
   Synd med det juletreet ditt som kastet nålene så altfor tidlig. Men pent var det!

   Slett