mandag 7. november 2022

 Årets farge 2023 fra Fargerike - Oseandrøm

Jeg må med en gang få si - at jeg elsker denne fargen!


"Navnet på Årets Farge er sammensatt av ordene osean og drøm. Osean er et gammelt ord for hav, så vi ser altså litt tilbake på de store verdenshavene i første del av navnet. Andre del av ordet er drøm, et ord som peker fremover og som skal beskrive gleden i det som kommer.
Jeg synes det beskriver tiden vi lever i nå. Vi ser oss litt tilbake, men aller mest ser vi fremover. Dermed synes jeg at navnet Oseandrøm passer perfekt" sier Tale O. Henningsen, Kreativ leder for Fargerike.


" Helt nytt fargekart
Til Årets farge 2023 har Fargerike også utviklet et eget fargekart. og lanserer nå hele seks nye farger. Til fargen Oseandrøm har det blitt skapt fem nye farger i lysere og mørkere valører."" Seks farger og mange muligheter.
De seks fargene gir muligheter til å harmonisere livene våre, samt gjøre hjemmene våre mer personlige, enten du liker det klassiske, det naturlige eller det moderne."


"De lyse fargene Vannboble og  Kildevann har sprudlet rundt oss med en egen delikat følelse og gitt oss en egen drømmende letthet, som har forsterket den rike og noe tyngre Oseandrøm. Motsatsen har vært Tidevann og ikke minst den sorte Havseilas. Dette er to dype og kraftige farger som krever og utfordrer deg med en egen oppmerksomhet. Salt Aqua sammen med Oseandrøm, gir oss to farger som spinner sammen, fargesterke og klare. Sammen setter de tonen for en nesten hypnotisk lekenhet. Det er en ung og klar farge, men samtidig kan den også være i de voksnes rekker" avslutter Henningsen.


Tekstene jeg legger ut er fra Fargerike. Men la meg bare tilføye at dette er farger som er herlige å oppholde seg i. 
Blant annet er de deilige for barna på barnerommene. Mitt første barnebarn hadde en slik farge på barnerommet, en farge jeg anbefalte, og som han trivdes i.
Kombinert med litt grønt, som på bildet ovenfor, er den deilig på soverommet. Grønt og blått roer ned.Jeg anbefaler dere til å gå til nærmeste Fargerike fargehandel for å ta en titt på det nye fargekartet og disse seks vakre fargene. Jeg tror mange av dere kan bli fristet til å friske opp i huset,  i leiligheten, eller hybelen.


Dette siste bilde er ikke fra Fargerike. Det er fra en liten krok på mitt hjemmekontor.
For jeg har hatt denne fargen på mitt kontor i 30 år, og trives kjempegodt i denne fargen. Jeg kommer ikke til å bytte den ut!
For det er som Kreativ leder hos Fargerike, Tale O. Henninsen skriver:
"Dette  er ikke bare trendfarger for 2023, men farger som har vært med oss alltid - derfor dette ordspillet med vann".
 
Takk til Fargerike og Tale for at jeg har fått bruke disse flotte bildene.

I neste innlegg vil jeg skrive litt mer om fargen turkis, og om fargepsykologi og fargesymbolikk. Hilsen Tove.

8 kommentarer:

 1. Kjære Tove, det er alltid hyggelig å høre om din kunnskap om farger... så jeg gleder meg allerede til neste innlegg :-))) Jeg liker "nye 2023"-fargene... liker den sterke turkise kombinert med de mørke tretonene samt de lysere nyansene... Tror jeg skal besøke en malingshandler igjen... takk for inspirasjoner. Det er bare bra!
  Mange hilsener til deg. Jeg ønsker deg en fantastisk uke.

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for veldig hyggelig tilbakemelding!
   Du kan også gå inn på Fargerike på nettet, og se mer. Håper du vil vise meg bilder hvis du maler med denne fargen. Det er en herlig farge å oppholde seg i!
   Jeg ønsker også deg en flott uke. Håper dine gode ønsker gjør at vi snart kan få se solen noen timer. Her bare regner det. Fargeglade hilsener fra Tove

   Slett
 2. Jeg sier som Viola: Det er alltid kjekt å få mer kunnskap om farger. Jeg lærer noe hver gang. Også denne gangen. Det er grått og mørkt om dagen så vi skulle antakelig brukt mer farger enn ellers nå.

  Klem Ingunn

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, bruk mer farger - det er så viktig! Og selv om denne fargen er en kald farge, kan den varmes opp med litt mørk oransje, brun-oransje og andre varme farger. God helg ønskes av Tove.

   Slett
 3. Fantastisk flott farge, har den litt mer sjøgrønn på veggene i et lite tilbygg vi har under en altan, der er det mye lys. Det passer perfekt der!

  SvarSlett
  Svar
  1. Vi er jo enige. Det er en flott farge, og jeg trives så godt i den fargen på mitt hjemmekontor.
   God farsdags-søndag ønskes av Tove.

   Slett
 4. Fine farger dette her. Lunhet og ro blir det i sånne rom. Ha en finfin helg.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, herlige farger. God farsdags-søndag ønskes av Tove

   Slett