mandag 27. juni 2022

Etter tre innlegg fra vakre Åsgårdstrand, reiste vi til fjells, og jeg vil også lage blogginnlegg derfra.
Vi har en enkel ÅL-hytte i Ringebu, ikke så langt fra Kvitfjell.
Det er mitt favorittsted!Jeg har sikkert lagt ut bilder herfra tidligere, men her er det så vakkert, så vi tåler å se nye bilder herfra vil jeg tro.
Her heter det Gullhaugen, og det passer bra. Og Gullhaugen er en liten topp fem minutter fra hytta.
Men disse to bildene er tatt fra Grøtåsen, 15 minutter fra hytta.
På det første bildet ser vi mot nord-vest, og vannene Steinvåga og Gompen nærmest.
På det andre bildet ser vi mer av Steinvåga, men i retning Kvitfjell.


Men da vi kjørte oppover så vi til vår gru at mye av den flotte eineren som vokser her oppe, også på vår eiendom, hadde fått sterk medfart i vinter. Det var visst pga. lite snø og sterk kulde. Snøen hadde ikke dekket eineren.
Heldigvis var det ikke så ille hos oss, men jeg ville ikke se på dette brune, så jeg klippet av alt i nærheten. Heldigvis var bjørka fullt utsprunget, og det hjalp godt.
Der kan vi se hvor mye fargene har å si!


Men det var også hyggelige ting å se. Det ser ut til å bli masse blåbær i år!


Og det hyggeligste av alt, var at "Nøtteliten" kom på terrassen straks vi kom, og var like tam som for åtte måneder siden. På grunn av min frozen shoulder, og min manns sykdom, hadde vi ikke vært på hytta siden oktober.  Men han kom hver dag.


Og mange fugler kommer på besøk hele tiden. Fem dompap-hanner og to hunner var der hele dagen, hver dag. i tillegg til meiser av ulike slag, og ravskriker (rauskjærer), og av og til en nøtteskrike. Og i den andre fuglekassen hadde et fugleparr egg.
Vi har tre fuglebøker, men fant ikke den der. En liten fugl, der hannen hadde helt svart hode, men med en kritthvit flekk på toppen. Mørke vinger og en vakker rød-brun farge på buken og helt ut i halefjærene. Vet noen hvilken fugl dette kan være?
Jeg har spurt "fuglevennen" på nettet, men har ikke fått noe svar ennå. 


Men dessverre var rødspetten (hakkespett) også kommet tilbake. Han ødela fuglekassen med egg i fjor, så han ville vi ikke ha tilbake. Men han ga seg ikke, selv om både vi og den lille, modige han-fuglen jaget den hele tiden. Jeg håper virkelig det går bra denne gangen.


Multeblomster så jeg også da jeg gikk på tur. Kanskje det blir multeår også?!

Jeg gikk en flott tur opp på fjellet, og jeg vil vise deg bilder herfra i neste blogg.
Hvor flott det er i naturen, med fargene både på fugler, dyr, blomster og bær!
Gode sommerdager ønskes av Tove8 kommentarer:

 1. Så fint dere har det på hytta! Dette er landskap og natur jeg føler meg hjemme i og synes er utrolig vakkert! Og så mange koselige besøk dere har der. Fine bilder! Skjønner at du har sterke meninger om hva du liker og ikke liker av nye hus i Oslo. Jeg syns det nye Nasjonalmuseet har tilpasset seg tomten godt, og prøver ikke å slå ihjel de gamle, vakre bygningene som står på nabotomten. Innvendig er mange av salene med gamle malerier malt i vakre farger som danner en fin bakgrunn for kunsten. Ønsker deg en fortsatt god sommer! :)

  SvarSlett
 2. Takk for din tilbakemelding. Ja, jeg elsker å være der, og som du sier - det er mange koselige besøk der! Jeg er ikke enig med deg når det gjelder Nasjonalmuseets utseende. Inne har jeg ikke vært ennå - det gleder jeg meg til å se. Fine sommerdager ønskes av Tove.

  SvarSlett
 3. Hei! Det skjer noe rart med kommentarene mine for tiden! Plutselig kommnterer jeg som anonym. Det er ikke meningen. Men nå fikk jeg fram det riktige. Vet ikke hva som skjer. Men det var altså jeg som la igjen kommentar som anonym :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Noen ganger skjer det ting på dataen. Nye innstillinger etc. som plutselig gjør ting vanskeligere.
   Det er hyggelig og interessant å ha kontakt med deg. Hilsen Tove

   Slett
 4. Hei. Så vakre bilder, selv om innlandsfjellet er fremmed for meg. Du vet jo, her går det rett opp og rett ned igjen, og det er ikke så mange som plasseres hytta i oppover- eller nedoverbakke... Ekorn har vi ikke, men det er så hyggelig å se at dere har en tam utgave med god hukommelse. Nå håper jeg at dere får flere fine turer både til fjell og kyst.
  Den fuglen du lurer på, tror jeg ikke at jeg har sett. hvis du klarer å ta bilde av den, så finnes det apper som kan hjelpe med artsbestemmelse. Men jeg vet så vel at fuglen ofte er fløyet før fotografen er klar...og det vet jeg av erfaring. Hils, og nyt sommeren. Klem

  SvarSlett
 5. Jeg kjenner jo dine fjell, og har gått på tur der, og det er forskjeller. Men jeg elsker jo begge typer fjell. Men klart, det er enklere å gå her. Jeg visste ikke at dere ikke har ekorn, de er jo så kjempesøte, og spesielle vår Nøtteliten. Vi hadde ikke trodd at han/hun hadde kjent oss igjen etter så lang tid, men den kom jo første dagen og var like tillitsfull. Kjempegøy!
  Den lille fuglen er så liten og så rask at det er umulig å få tatt bilde av den dessverre. Skulle veldig gjerne visst hvilken fugl det er. Gode dager ønskes deg av oss begge.

  SvarSlett
 6. Ja... nøyaktig. Blandingen gjør det, akkurat som med fargene. Litt av hvert er det beste. Verden er fargerik.
  Ha det gøy på fjellet for deg og din ektefelle, oppe i den lille hytta, nyt naturen.
  Takk for dine vakre bilder. sender deg mange hilsener Viola
  Ekornet er søtt, hyggelig at du er tilbake, det snakker :-))

  SvarSlett
  Svar
  1. Enig med deg - litt av hvert er bra. Jeg er hjemme nå, været har vært så ustabilt, regnet og tordnet. Deilig også å være litt hjemme. Men jeg reiser tilbake både til fjellet og til Åsgårdstrand.
   Har snakket med Oddrun. Hun skal jo også besøke dere. Kanskje overnatter hun hos oss på hjemveien. Det blir hyggelig. Hilsen Tove

   Slett