tirsdag 28. september 2021

Vakre farger blir vi aldri lei av å se på!

I det forrige innlegget tok jeg opp grå bygninger som tema.
Da er det mye hyggeligere å ta for seg vakre farger.
Jeg regner med at du er enig!


Farge: Emalj 819 FotoBeckers.jpg.


Farge: Livlig 867 FotoBeckers (00000003).jpg.

 
Farge: Gusty-FotoButinox-08 (00000003).jpg.


Farge: 13Warm_clay-FotoSkeidarFlügger.jpg.


Farge: Impulsiv864-FotoBeckers.jpg.


Farge: HeartWood-FotoNordsjö.jpg.

Jeg har vært så heldige å få benytte disse flotte bildene, som viser mange lekre farger i ulike interiører.
Det er IFI - Informasjonskontoret for farge og interiør, som har lånt meg bildene, noe jeg setter stor pris på. Jeg anbefaler "Fargemagasinet", som utgis av IFI, og som kommer i 6 utgaver i året.
Jeg skriver ikke mer om fargene nå - lar deg bare nyte dem.
Det kommer innlegg med flere bilder etter hvert.
                                                                 
Det hadde vært artig hvis du kommenterte noen av fargene i en kommentar hvis du har tid og lyst.
Fargerike dager ønskes av Tove.
8 kommentarer:

 1. Lunt med sånne farger som dette. Det er godt med farger som lyser opp i livet. Høsten er flott der ute, nå som det eksploderer i farger overalt. Bare å nyte. Ha en fin dag videre.:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Herlige farger i disse bildene.
   Men høstfargene er ikke så fine som vanlig. Litt for mange tørre trær dessverre.
   Fine dager ønskes av Tove

   Slett
 2. Livlig 867 og HeartWood er mine favorittbilder. I går hadde vi en regntung og grå dag, men i dag kom sola og lyste opp. Høstfargene er kanskje ikke så fine i år, men alt blir bedre i fint vær!

  Klem Ingunn

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for svaret ditt. Kjempefine begge to. Men Livlig 867 - kunne du tenkt deg den på alle vegger i et rom?
   HeartWood ser lekkert ut. Men uansett valg - farger må være med både inne og ute! Fargerike dager ønskes deg.

   Slett
 3. Jeg kunne tenkt meg alle fargene på vegger, utenom det nest siste bilde, Impulsiv 864, det ble litt mørkt. Men, så kommer det an på om hvordan lyset kommer inn, ligger det mot sør er det lekkert. Ha en fin høstdag Tove!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, du kan jo mye om farger. Enig i at Impulsiv 864 kan bli for mørk. Men dette hjørnet var lekkert. Og dette med lyset er jo helt vesentlig. Ligger rommet mot sør eller nord bør man tenke over når man velger farger. Fargeglade dager ønskes av Tove.

   Slett
 4. Hei! Nå oppdaget jeg at jeg hadde gått glipp av ditt forrige innlegg om farger i Oslo. Her i Bergen er Torvalmenningen omgitt av hus malt i pastellfarger. For litt siden kom en arkitekt med forslag om å male alle husene grå! Det ble protester selvfølgelig, og heldigvis har ikke denne arkitekten makt til å få forslaget sitt gjennomført! Skal spørre arkitektsønnen min som er bosatt i Oslo om hva han tenker. Selv lar jeg meg påvirke veldig av farger. Når jeg blir ferdig med å brodere bunad har jeg planer om å male litt her inne og få enda mer farger rundt meg. Bunader er heldigvis fulle av farger :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for en veldig interessant tilbakemelding fra deg.
   Det høres helt fryktelig ut å male de fine husene i Bergen med grått. Dere burde publisert hans navn og forslaget i pressen. Du sier at din sønn er arkitekt, er han også opptatt av grått? Jeg var litt spydig på slutten av mitt forrige innlegg, da jeg skrev at kanskje arkitekter hadde fått for lite undervisning om fargenes betydning. Jeg kan ikke forstå hvorfor så mange av dem ønsker grått.
   Klart at vi påvirkes av farger, noen mer enn andre. Tok du kartleggingen i boken min? Skulle gjerne visst hvilken mennesketype du er, men du behøver ikke legge det ut. Vi kan snakkes.
   Herlige farger i den bunaden. Jeg er veldig glad i min. Her er det et fryktelig vær. Har vært på fjellet siden onsdag i regnvær, men reiste hjem i går kveld i stedet for å vente på at været skulle bli enda verre. Heldigvis, for her regner det veldig. God søndag ønskes deg av Tove.

   Slett