torsdag 16. september 2021

Besøk hos NCS på Designers` Saturday 
for en uke siden.


For noen vakre farger!
Dette er trendfargene for 2022+ på verdensbasis.
Fargene går mot bronse/oransje med mye sorthet, burgunder, 
dyp rødbrun, mosegrønn og klar turkis. I tillegg er det en hvitaktig aprikos som kontrast/grunnfarge.


Det blir sjelden helt riktige farger på TV og data, derfor er det så utrolig nyttig at vi kan benytte fargekodene i NCS-systemet.
Derfor gir jeg dere kodene på fargene på det første bildet. Da kan dere få blandet dem hos fargehandlerne hvis det er et ønske.

S 4040-Y30R, S 5040-Y90R, S 7010-Y70R, S4010-G10Y,
S 2010-Y40R, S 6030-G30YHer ser du Therese Sandem, daglig leder for NCS Colour Senter. 
Hun  står foran en fantastisk fargevegg med 25 farger.
Alle fargene er nyanselike, med 3010 som nyanse. 
30% sorthet og 10% fargestyrke.
Fargene går rundt hele fargesirkelen fra Y-G90Y.
En fantastisk fargeopplevelse!
Det var litt artig at jeg hadde valgt denne lys grønn/turkise blusen. Den matchet den turkise på bildet under, og den passet også godt inn i "fargeveggen" over.           
                              

Det er gøy å lære om farger, og NCS Colour Senter har flere ulike kurs i høst, bl. a. om fargepsykologi, med meg som lærer.
Det er satt opp ett kurs på ZOOM, og ett i klasserom.
Det ene er 15. november, det andre er 3. desember.
Ta kontakt med NCS Colour Senter i Oslo, og meld deg på.
Beste hilsener fra Tove.

10 kommentarer:

 1. Vi holder på å male grunnmuren på huset vårt nå. Den var hvit, men vi bestemte oss for å male den i en mørkere farge, så den ikke så lett ser skitten ut. På fargekartet vi fikk i butikken står det bare navn på fargene. Jeg savner fargekodene! Navnene sier meg ingenting, men med koden kan man få et inntrykk av hvor mye grønt og rødt og blått og gult fargen inneholder. Å se farger på et fargekart er ikke så mye å gå etter, og på skjerm blir det enda verre. Så takk for fargekodene!

  SvarSlett
  Svar
  1. Helt enig - fargekartene varer også som regel bare i kort tid. Da har vi ingen koder for å få samme farge igjen. Men NCS har fargemålere som kan gi deg kodene, og da får du mulighet til å blande samme farge. Supert! God helg ønskes av Tove

   Slett
 2. Jeg ville komme til kurset ... alltid spennende å håndtere farger ... klærne dine er flotte, definitivt mye bedre enn den svarte klær.
  Åh, og vi malte badet vårt og korridoren, og det var bare fantastisk å velge fargene.
  Mange hilsener til deg. Viola
  p.s. Takk for fargecodene :-))

  SvarSlett
  Svar
  1. Det hadde vært kjempehyggelig å ha deg på kurs, Viola. Men det er vel litt lang vei fra Tyskland!
   God helg ønskes av Tove

   Slett
 3. Så spennende, og for en vakker fargevegg! Nå tviler jeg på at pcen min yter den full rettferdighet, noe du også bemerker. Men det er noe med disse "duse" nyansene som tiltaler meg. Her er naturen i gang med å iføre seg høstens farger - og endelig skinner sola! Nyt høsten, måtte den bli sol- og fargerik. Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Veldig vakre farger på den veggen. Men sannelig er høstfargene også flotte, men på en helt annen måte.
   Håper et bedre vær holder seg over helgen hos dere.
   God helg ønskes av oss begge. Hilsen Tove

   Slett
 4. Du er så dyktig. Herlig med farger, der er vi enige. Lykke til med kurs og lærdom. I dag har jeg malt noen sementgresskar og så skal de bli dekorasjon i høsten. Gøy med litt forandring utover. Tror det blir fram med sennepsgult pledd og puter i stua nå.

  SvarSlett
  Svar
  1. Du sier jeg er dyktig, men det er du som er fantastisk kreativ og dyktig. Jeg elsker å undervise, og tror at jeg er ganske flink til det, har jo holdt på med det i en menneskealder. Men å lage så mye fint som du gjør, det klarer jeg ikke.
   Gleder meg til å se det. Hilsen Tove

   Slett
 5. Hei Tove :-) Takk for besøket på vår messestand under Designers Saturday messen. Det var så hyggelig at du og din mann kom innom å slo av en prat. Ja, den veggen var helt fantastisk, og enig med deg; den var enda vakrere i virkeligheten. Må nevnes at den var malt med linoljemaling, noe som gjør at fargene "lever" på en helt annen måte enn maling med syntetiske pigmenter som man som oftest kjøper hos fargehandelen. Flere malingskjeder lever både linolje og kalkmaling, som gir den ekstra gløden i fargene. Anbefales! Det blir stas å holde kurs sammen igjen senere i høst, Tove! Dersom noen lesere er interessert og ønsker mer informasjon, så kan man finne informasjon om kursene på www.fargeakademiet.no eller på facebook siden til NCS - Norwegian Colour Senter.
  Vi høres snart igjen, Tove. Nyt fargene som høsten bringer med seg i våre omgivelser :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for at du tok deg tid til en hyggelig tilbakemelding. Du har det jo veldig travelt, med både kurs og foredrag.
   Takk for mer informasjon, det vil mange like.
   Jeg gleder meg, som sagt, også til kurs senere i høst. Fine og fargerike dager ønskes av Tove

   Slett