tirsdag 19. februar 2013

 Home Factory

Årets trendfarger - indigo og fiolett - og mat

Kanskje burde du lese det forrige blogginnlegget først? Der forteller jeg om årets trendfarger, og viser flotte interiørbilder.
Ettersom jeg er så heldig å få benytte bilder fra Nordsjö, vil jeg fokusere litt på de samme fargene i mat. Det er jo interessant at jeg finner bilder av næringsmidler i deres bildearkiv.
 
Og vi kan ikke bare tenke farger i en del av vår hverdag - for sammenhengen er viktig!
 
Home Factory
Vi står opp om morgenene og ser oss rundt. Hvilke farger er det på soverommet, badet osv.? Vi finner frem klær. Hvilke farger velger vi? Det varierer fra dag til dag, og henger ofte sammen med hvilket humør vi er i den dagen.

in_kok10.jpgPersonal











 

Senere på dagen skal maten planlegges. Hva skal vi ha til middag i dag?
Kanskje kommer det gjester, slik at vi trenger dessert?













Men desserten kan gjerne være frukt eller bær.
Helsemessig sett er det absolutt best!
 
Visste du at de naturlige fargestoffene i frukt og grønt er noe av det sunneste for helsen? Det er faktisk sant!
I boken Fargedietten Tenk helse - tenk farger!, som utkom på Cappelen i 2003, er det mye spennende å lese. La meg lære deg ett ord som er viktig - fytostoffer. Hver enkelt frukt og grønnsak har sin helt spesielle sammensetning av fytostoffer. Det er det som gjør at jordbær er ulik druer eller appelsiner - eller bjørnebær. På grunn av sine helsebringende egenskaper er fytostoffene det mest spennende tema innen ernæringsforskning. Fytostoffene er sykdomsbekjempende. Og disse beskyttende stoffene får du i deg ved å spise friske, fargerike frukter, bær og grønnsaker.
 
På bildene her ser du bjørnebær og blå plommer. Bjørnebær inneholder mye C-vitamin, men også kalium, magnesium og folat, for å nevne noe. Derfor kommer bjørnebær på 2. plass når det gjelder sunnhet blant blå/indigo og fiolett frukt og bær. På toppen ligger blåbær! 
Også blå plommer er sundt, og inneholder flere vitaminer, mineraler og fytostoffer.

Er du klar over at også blomster kan være sundt, og kan benyttes både i maten og som pynt?
 
I en flott bok som heter Good enough to eat, av Jekka McVicar, kan du lese mye om dette temaet.
Det er vakkert å pynte med både natt og dag og fioler, for å holde oss til det fargespekteret i dag.
 
Men ettersom det er høstferie nå, så må vi også kunne skjeie ut med litt søtsaker. Er du enig? Og dette er da lekkert!?



Så er det bare å ønske deg en fortsatt god vinterferie, mens du lar tankene vandre til vår og sommer.
Bildet under er så vakkert, og fikk meg til å tenke på nettopp det. Jeg gleder meg til å gå ut i en grønn natur og plukke både bær og blomster. Hilsen Tove.





 Jeg takker igjen Nordsjö for at jeg nok en gang fikk benytte så vakre bilder.




















 

6 kommentarer:

  1. Hei Tove, Helt enig - fargerik mat er supermat:-) vinterferieklem Siv:-)

    SvarSlett
  2. Ja, ikke glem min italienske venn som fortalte at hans bestemor alltid sa: "Alle farger skal være på tallerkenen hver dag!"
    Klemmen returneres. Hilsen Tove

    SvarSlett
  3. Enig, mat er mat med farger. Mat uten farger er grøt!
    Ja, jeg tar noen skiturer innimellom jobbingen, så jeg sliter meg ikke ut i vinterferien.

    SvarSlett
  4. Den var god! "Mat uten farger er grøt".
    Men det er ganske så spennende å lese om disse fytostoffene i maten, og hvor ulike røde, grønne, blå og gule frukter er kostholdsmessig.
    Da ønsker jeg deg gode skiturer! Det samme skal jeg.
    Hilsen fra Tove

    SvarSlett
  5. wonderful points altogether, you simply won a brand new reader.
    What would you recommend in regards to your publish that you made some days in
    the past? Any certain?

    My web page ... comprar seguidores Instagram
    my website: comprar seguidores Instagram

    SvarSlett
  6. Thank you for your friendly comments.
    I'm sorry, but could you tell me more spesificaly what you mean, and I will answere you in a couple of days.
    All the best from Tove

    SvarSlett