tirsdag 2. februar 2016

Nord-Kypros
En liten titt i hyggelige boder og forretninger.


Vi måtte fordøye litt av all den historiske lærdommen vi fikk på vår "studiereise". Da var det deilig å ta en titt på hva lokalbefolkningen kunne tilby av både spiselige og ikke spiselige saker og ting.

Her er krydder, nøtter, godterier og en mengde andre ting.
Vanskelig å vite hva alt er. Men kjempegøy å titte, og smake.


I en liten forretning fant vi virkelig vakre tekstiler.
Nydelige tepper, putetrekk, løpere og vesker, satt sammen av firkantede stoffbiter i vakre, godt avstemte farger og mønstre. Nydelig stoff.

Jeg kjøpte selv to vakre putetrekk til sofaen. Er veldig fornøyd.


Fine sommervesker i glade farger. Ikke glem at farger gjør oss glade!
Jeg la i november/desember ut innlegg med bilder av den flotte keramikken vi finner her. Gå tilbake og ta en titt!
Derfor tar jeg bare med dette bildet nå, for å minne deg på det.Men på veien ut av festningen i Kyrenia, var det et keramikkverksted og en forretning hvor de hadde en annen type keramikk.
Ikke på langt nær så fargerik, men meget vakker, med historiske mønstre.
Det var deilig med en rusletur tilbake til bussen, og vår usedvanlig hyggelige sjåfør. Han var bare blid, og ordnet så det alltid var nok vannflasker i bussen. Var alltid presis og ventet på oss da vi kom. Han var helt unik! Flink var han også til å kjøre.På vår lille tur nedover til bussen, tittet vi inn i sjarmerende sidegater, og småbutikker var det over alt.  


En vakker gul blomst lå brukket på fortauet, og den fikk sjåføren, og han satte den i bussen.
                                                                                                                  

Utenfor en uterestaurant fant jeg denne gamle knall-oransje scooteren. Klart jeg måtte ta et bilde av den. Et virkelig blikkfang! Og eieren var sikkert mannen med langt år, som du ser i bakgrunnen. De passet godt sammen!


På plassen der bussene ventet, var det noen store, flotte trær.
Og jeg ble fortalt (håper jeg ikke har misforstått), at uansett årstid, ville det alltid være blomster på disse trærne. Hva treet heter vet jeg ikke, men jeg måtte jo se om dette stemte. Men i første omgang fant jeg ingen blomster. 


Men den som leter hun finner! Og den vakre blomsten under vokste på dette treet. La det være min hilsen til deg. Men mer kommer. Innleggene fra Nord-Kypros og Tyrkia blir en lang føljetong. Hilsen Tove.12 kommentarer:

 1. Heisann Tove, nå skal du få høre: det finnes flere varianter av dette treet, Caesalpinia. Tror det er hva treet heter, men blomstene mangler de lange støvbærerne. Tok med meg noen frø fra Kanariøyene, Santa Cruz, en gang - og nå vokser det et tre i stua vår, vet ikke hva slags farve de blir på de blomstene - for jeg fant ingen på det jeg tok frø fra. Var ikke så heldig som du! Har fått tilsendt frø av et tre med guler blomster av en annen blogger - og jeg sendte noen frø av et tre med røde blomster fra Cape Verde tilbake, men ingen av dem har vokst opp.I alle fall ikke hos meg.
  Og, ja, jeg starta med å tegne egne merker til hver dag på primstaven- for lenge siden. Mitt mål er å tegne et nytt merke til alle dagene, men det er et langt lerret å bleke, så for øyeblikket har jeg tatt en pause i det, men tar det opp igjen når tida gir meg anledning. Foreløpig blir det med tekst og bilder. En blogger har til og med brodert et bilde etter en fugl jeg har tegna!!! Se etiketten Primstaven - da får du opp alle innleggene med og uten egne merker!
  Takk for alle hyggelige kommentarer! Ha fin ukeslutt ;:OD)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så artig at du visste navnet på dette flotte treet - Caesalpinia. Veldig spennende med det treet du har. Du må fortelle hvilken farge det blir på blomstene!
   Til andre del av kommentaren - til dere som leser min blogg.
   Gå inn på bloggen til Vilt og vakkert - der kan du lese mange innlegg om primstaven,og mye annet interessant!
   Så er det bare å ønske deg en god ukeslutt.
   Vi skal danse gammeldans på lørdag, med 90 andre i bunad. Det blir fargerikt! Beste hilsener fra Tove

   Slett
 2. Så hyggelige bilder å se på i kalde triste dager. dette får meg til å drømme meg vekk. Jeg vil på tur igjen snart???
  Tove i kveld har jeg brukt boka di og laget powerpoint av de 7 ulike barn. Jeg underviser i kommunikasjon på Helse og sosiallinja. Det er helt anderledes mennesker enn jeg pleier å undervise, så jeg gleder meg til å høre deres reaksjon på dette. Du skal få høre....

  SvarSlett
  Svar
  1. Så artig at du benytter Fargene forteller. Kanskje kan jeg få komme til skolen for å holde foredrag både for elever,lærere og foreldre om temaet? Jeg kan knytte det opp mot mobbing og mange andre ting. jeg har skrevet ferdig et helt nytt manus ment for unge, foreldre, lærere, trenere etc., men jeg har ikke fått napp enda på utgivelse, selv om Fritt Ord sjefen er positiv!
   Når det gjelder reiser - vi har meldt oss på tur til Nederland i april for å se tulipanblomstringen. Gjett om jeg gleder meg!
   God helg ønskes av Tove

   Slett
 3. Hei!
  Ja, det blir spennende å se om treet i det hele tatt vil blomstre! Har klipt det noen ganger for å få en mer robust stamme. Nå er det vel ca. 1 m høyt. Kan sjekke om det finnes bilder av hotellet der jeg fant belgene med frø under treet.
  Jeg leser gjerne manuset ditt.... merkelig at ingen har fatta interesse. Jeg har ikke sett programmene Sykt perfekt. Det handler visst om det samme?
  Skulle gjerne ha sett dere i bunadene på lørdag. Brakte fram minner om da vi hadde oppvisningsdans på Vistafjord i sin tid for rike amerikanere på ferie i norske fjorder.
  Leste også en kronikk i Dagbladet i dag om ungdom som sliter. Ofte er det ikke så mye som skal til for å hjelpe. De tunge tilfellene krever mer profesjonell hjelp... på naboskolen har de innført Mindfulness i skoletida. Kanskje ikke så dum ide!
  Takk for markedsføringen av bloggen min, bedre kan jeg ikke få ;:OD)
  Ha riktig go´hælj !

  SvarSlett
  Svar
  1. Gleder meg til å følge treet ditt.
   Som du ser i kommentaren til Ingun over, nevner jeg også manuset for henne. Dere er jo begge skolefolk, så det hadde kanskje vært nyttig at dere leste og kom med tilbakemeldinger. Ja, jeg er inne på noe av det samme som Sykt perfekt tar opp, men også mye annet. Takk for at du vil ta en titt. Jeg sender deg en e-post. Det er ganske utrolig, men sjefen for Fritt Ord, Åmås, har lest gjennom, og mener at det bør utgis. Og han har sagt at jeg får lov å si dette.
   Gleder meg til i morgen. Bunadskjorter er strøket og klare. Jeg skal sende deg et bilde. Go`hælj til deg! Hilsen Tove

   Slett
 4. Så mange fine bilder du har delt i alle blogginnleggene dine om Kypros! Kypros er et nydelig land! Ser ut til at dere har hatt en veldig fin tur :-)
  Ønsker deg en strålende helg! Klem Stine Marie

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for hyggelig tilbakemelding.
   Ja, det var en super tur. Faktisk var alt helt perfekt,og det skal litt til når det var to uker. Kanskje dere skal være med dit en gang?
   En god helg ønskes også dere i regnværet. Stakkars Kollen-arrangører og utøvere! Hilsen fra Tove

   Slett
 5. Ser ut som en fantastisk tur. Har aldri vært på Kypros, men det får jeg nevne for mannen at dit må man. Flotte keramikktingene med historisk sus. Tenk å hatt en sånn i kofferten hjem, da har det blitt overvekt for kofferten. Rart at du ikke har fått utgitt boka, men det ordner seg vil jeg tro. Det treet var så flott!

  Varm hilsen fra
  Eva

  SvarSlett
  Svar
  1. Kjempehyggelig å høre fra deg igjen! Håper du har det bra.
   Vær klar over at de fleste opp gjennom årene har vært på den greske siden/syd siden av Kypros. Vi var på den tyrkiske/nord siden.
   Og som sagt, vi var ikke klar over at det var så fint her, og så mye interessant å se og oppleve. Anbefales! Ta kontakt med TSS Travel Service. Det er også billig. Hilsen fra Tove

   Slett