søndag 29. januar 2017

Blogger's Sunday Walk.

Beklager, men denne søndagen var det ikke mulig for meg å gå søndagstur.
Jeg ber derfor om tilgivelse for at jeg legger ut bilder fra en tidligere søndagstur i januar i mitt område på Stovner.
Hvis ikke du tror det er fint på Stovner, må du tro om igjen!
Bli med, så kan du selv se!
Bare minutter fra der vi bor, ligger Øvre Fossum Gård,
der det i dag er ridesenter med mange hester av ulike raser.I 2016 ble det gjort store forbedringer både rundt Stovner Senter og i selve senteret.
Disse bildene er fra et område som ligger bak senteret, hvor de nå har laget en park/leke/treningspark. Her er det treningsapparater, hyggelige benker, nyplantede trær og blomster. I bakgrunnen ser du en flott fotballbane, som har fått nytt kunstgress. Det går fine turveier i dette området, som ligger helt i skogkanten.


Her ligger også det gamle klubbhuset til Vestli Idrettsforening.
Rett ovenfor er det badmington/tennis bane, og det er tilrettelagt for flere aktiviteter.


Videre bortover turveien, finner vi den helt nye Tokerud skole, som er blitt helt fantastisk flott!


Her er det også tilrettelagt for idrettsaktiviteter av ulike slag. Her er til og med tribune.I bakgrunnen ser du litt av den lille slalombakken, som går nesten fra skolegården og opp i skogen til lysløypa.
Den har både heis og lys. Den her vært her i mange år nå, og går fra den fine "Liahytta" oppe ved lysløypa. Jeg er veldig stolt over at bestevennen til vår eldstesønn opp gjennom hele barndommen, Ole Edvard Stovner Weisæth, var den som fikk bakken opp og stå. En superkar!
Som du ser av hans navn, har han sin slekt fra det gamle Stovner. Vi har selv bodd her siden 1965.
På hjemveien, kommer vi forbi et epletre der eplene fremdeles ikke har falt av, selv om det er januar. Selvsagt er de råtne. Men bortenfor er en steinmur dekket av vakre, røde bær!

Rett nedenfor oss har vi en stor idrettsbane, så jeg vil hevde at ikke mange barn og unge i Oslo har så mange muligheter til ulike aktiviteter som her. Det skal visstnok også komme en svømmehall om ikke lenge. Ta deg en tur til Groruddalen og Stovner og se selv! Hilsen Tove.

14 kommentarer:

 1. Heisann... å bo på Stovner nå, må være en drøm. Med så mange muligheter for fysiske aktiviteter, er det nok et populært boområde.
  Flott at du la ut bilder fra en gammel tur. Ikke nødvendig å la dem bare ligge i "skuffen". Å lenke er ikke helt korrekt skrevet av meg. Bare kopier adressen til posten din og lim den inn i kommentarfeltet på bloggen min, så er alt i orden. Ha ei flott uke, Tove ;:OD)

  SvarSlett
  Svar
  1. Da håper jeg at jeg har gjort det som skal til for at min Blogger's Sunday Walk skal kunne nåes fra din blogg. En fin uke ønskes av Tove

   Slett
  2. Det er virkelig alle muligheter på Stovner. Så her er det ingen ting å klage på for dem som selv vil være aktive. Hilsen Tove

   Slett
 2. Tusen takk for veldig koselig melding inne hos meg igjen. Her ble det heller ingen tur i går. Men din tur fra før var jo vakker. Koselig å se hestene og det epletreet var jo som en dekorasjon. Leste ditt forrige innlegg også om åretes farger. Mye fint å ta for seg av. Her har det vært litt hektisk i helga. Jeg feiret bursdag og da rekker man ikke blogg. Ønsker deg en vakker ny uke. Nå kommer februar! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Du fortjener den kommentaren!
   Da må jeg få gratulere med vel overstått. Du hadde sikkert en fin helg.
   Bra at du liker mine blogginnlegg. Og sannelig er det blitt fint her på Stovner. Skogen har selvsagt alltid vært her, og den elsker jeg! Den er bare 5 minutter unna. En fin uke ønskes av Tove

   Slett
 3. Så fint! Smart å ta en solskinnsdag, mitt innlegg ble ekstremt kort fordi det snødde sidelengs og var iskaldt. Så vi gikk hjem! Ha en flott uke, i dag har det vært utrolig flott vær.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, her er det blitt fint!
   En fin uke ønskes også deg. Hilsen Tove

   Slett
 4. Hei Tove, Takk for flotte bilder og inspirerende tekst om vakre Stovner. For mange en hemmelig perle, klem Siv

  SvarSlett
  Svar
  1. Der har du nok rett. Mange har ingen anelse om hvor fint det er her. Takk for pene ord.
   Hilsen fra Tove

   Slett
 5. Hei Tove, det er noe med oppsettet av bloggen din som gjør at jeg ikke får til å lenke hver av postene dine for seg. Du skjønner når URL-adressen til det enkelte innlegget klippes og limes inn i kommentarfeltet f.eks. på bloggen min, får jeg samme tekst som mail på e-posten der URL-adressen automatisk blir en lenke.
  Da kommer gjestene direkte til det aktuelle innlegget og ikke bare til bloggen din. De må derfor skrolle seg nedover for å finne det innlegget de vil se. Det finnes sikkert en løsning på det, men jeg vet ikke hvordan løse det ennå! Jobber med saken. Ha en fin kveld ;:OD)

  SvarSlett
 6. Interessant å spasere rundt på Stovner ser eg.
  Ser ut som der er lagt fint til rette for for friluftsliv og allsidige interesser.
  Det er viktig for trivsel og velvære.

  Helsing Anne-Mari

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, her kan ingen klage på at det ikke er muligheter for aktiviteter. Dette må benyttes, ikke bare sitte foran datamaskinen, selv om vi også må det.
   Jeg så din tur, det er veldig vakkert der du ferdes! En god uke ønskes av Tove

   Slett
 7. Hei, selvsagt er BSW alltid søndag, Tove... har vært litt ukonsentrert i det siste - godt jeg har bloggvenner som følger med... ;:OD) Ha en fin kveld!

  SvarSlett
  Svar
  1. Vi må passe på hverandre og prøve å hjelpe hverandre. Det er viktig! En fin kveld ønskes deg også - og sov godt! Hilsen Tove

   Slett