onsdag 18. januar 2017

Årets farge 2017

Ja, du trodde kanskje jeg skulle nøye meg med å gi deg én farge, men slik er det ikke.
I 2017 er Årets farge lansert av Nordsjö så langt fra Årets farge fra Fargerike som det nesten er mulig å komme i fargepaletten.
Den ene lanserer rødt - den andre blått!

"Nordsjö Colour Futures 2017"
Her er Årets Farge fra Nordsjö - Denim Drift.
Hvorfor er denne fargen valgt? 

Nordsjö Colour Futures 2017

              
De sier følgende i sin pressemelding om prosessen bak trendprognosen:
Internasjonale visjonære innen design og farge i AkzoNobels globale senter for estetikk, har finkjemmet hele verden for å finne den nyeste sosiale utviklingen, og utviklingen i trender, for å hjelpe dem å lede an i fargeinnovasjon. 
Fargeekspertene har brukt denne innsikten til å definere de tonene og stilene som best representerer hvordan vi vil leve livene våre i 2017.

Nordsjö Colour Futures 2017
Nordsjö Colour Futures 2017


Nordsjö Colour Futures 2017

"Life in a new light" en ny væremåte, er
hovedtema 2017.
"Nordsjös hovedtema for det kommende året   oppmuntrer deg til å feire ny innsikt i de enkle tingene som gjør livet verdt å leve. Der virkelige og autentiske opplevelser blir viktigere for oss enn noen gang, ser vi på hverdagselementer med et nytt blikk.
Etterhvert som verden forandrer seg, ser folk nærmere på livets hverdagselementer - vår familie og våre venner arbeider, kobler seg til naturen og gleden over opplevelser.
Vi er utrolig begeistret for at "Life in a new light" er den drivende innflytelsen for 2017, og blir sett i alle våre fargetrender for året."
Dette sier designansvarlig, Per Nimér hos Nordsjö.

Nordsjö Colour Futures 2017
Nordsjö Colour Futures 2017


Nordsjö Colour Futures 2017

Nordsjö Colour Futures 2017"Denim Drift" og fargens komplementære fargepalett vil fremheve veggene dine på en nydelig måte.
Det finnes en fargekombinasjon for enhver smak i paletten, der "Denim Drift" er favoritten vår, står det videre å lese i pressemeldingen.

I et senere innlegg skal vi se mer på denne komplementære fargepaletten, og da vil jeg også kommentere fargevalget ut fra mitt fargepsykologiske ståsted.

Til dere som ikke kjenner forbindelsen Nordsjö/AkzoNobel, kan jeg fortelle følgende.
Nordsjö har eksistert i mer enn 100 år og er opprinnelig svensk. Det inngår nå i AkzoNobel konsernet, og er et flerkulturelt foretak, som forsyner kunder over hele verden med maling.
Konsernet har 55 000 medarbeidere i 80 land. Hovedkontoret ligger i Nederland.


Men før jeg tar for meg den komplementære fargepaletten til Nordsjö, vil jeg vise hva som er Årets farge 2017 for Fargerike. Så følg med! Har jeg sagt det før?
Farger er spennende! Hilsen Tove.


PS. Takk til Nordsjö for at jeg får benytte bildene deres i bloggen.

15 kommentarer:

 1. Ser at jeg har valgt en moderne farge da jeg malte biblioteket for en uke siden. Du kan se det på min nye blogg ingridtunheim.no om du vil.

  SvarSlett
  Svar
  1. Tittet raskt på bloggen din, men så ikke noe bibliotek. Skal gå tilbake og se i morgen. Hilsen Tove

   Slett
  2. Jeg får ikke lagt inn kommentar på din nye blogg. Vet ikke hvorfor. Hilsen Tove

   Slett
  3. Så synd at det var vanskelig å kommentere på bloggen min, ingridtunheim.no. Jeg testet ut på Mannens ipad og la inn hans epost og navn og da fungerte det fint.😘 Ellers så husker jeg at to farger på veggen, som du viser her, var veldig in på slutten av 1970- og starten av 80-årene.

   Slett
  4. Innlegget om biblioteket er fra 10.januar

   Slett
 2. Eg lika godt desse nyansane i blått, men trur eg ville vere forsiktig med dei i stova. Kanskje i mindre rom.
  Gler meg til å lese meir av det du skriv.
  Helsing Anne-Mari

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg er så glad for at du er blitt interessert i farger. Kanskje har du også vært det tidligere?
   Jeg ville nok heller ikke hatt blått i stua, men det er en god farge på soverommet.
   Det kommer en ny Årets Farge i løpet av helgen.
   Jeg ønsker deg en god og fargerik helg. Hilsen Tove

   Slett
 3. Hei Tove, Nydelig innlegg du har laget! Jeg blir så inspirert av det du legger ut. Min favorittfarger er jo toner i blått, Jeg har min sofa i sandfarge fylt opp med blå puter. klem Siv

  SvarSlett
  Svar
  1. Så bra! Sandfarge med blå puter er nydelig! Da får du litt varme inn sammen med det kalde blå.
   Takk for pene ord. God helg ønskes av Tove

   Slett
 4. Hei Tove
  Supert innlegg du har laget – vi er stolte over at du presenterer vår «Årets farge» på denne måten. Personlig mener jeg at en fondvegg I Denim Drift er vakkert I en stue med ellers nøytrale farger, da den er veldig dus blå. De fleste hjem har en grå sofa - tenk deg da en dus blå vegg og sofaputer som går I blått. Vi har malt kontoret I denne fargen - utrolig lekkert :-)
  Hilsen Mette fra Nordsjö 

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg ble veldig glad for din kommentar Mette. Å få en så hyggelig kommentar fra dere hos Nordsjö setter jeg stor pris på.
   Blått er vakkert, men den kan også virke litt kald. Jeg ville nok hatt litt varme inn i stuen. Det Siv sier over i sin kommentar, en sandfarge, høres lekkert ut. En god helg ønskes av Tove.

   Slett
 5. Hei, denimfarven ble kjøpt inn allerede i høst. Sovesalen på Lia vil framstå i ny drakt i løpet av sommeren. Tror det er et godt valg for soverom.
  Kjøkkeninnredningen blir engelsk rød, men det vet du jo Tove. Det fant vi på finn. Veldig fornøyd, se livetilia.blogspot.com. Vi henter alt med henger på søndag og kjører det til Telemark direkte.
  Ha riktig go´hælj ;:OD) Jeg er barnevakt i kveld!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er vi enige om - denimfargen er et godt valg for soverommet.
   Ja, jeg husker at du har valgt rødt på kjøkkenet. Det kommer om rødt i neste innlegg - Årets Farge 2017 fra Fargerike. Lykke til med videre opp-pussing på Lia! God helg ønskes av Tove

   Slett
 6. Blått er fin farge på rom som utgangspunkt, jeg har halve tømmerstua mi i blått. Den er også fin på soverom, men lyset som kommer inn er en vesentlig del av hvor mørk fargen skal være. God helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Klart at lyset har mye å si for fargenyansen. På soverom er den helt topp!
   En fortsatt god helg ønskes av Tove

   Slett