torsdag 26. januar 2017

Årets Farge 2017
fra Nordsjö og Fargerike.

Jeg lovet å komme tilbake med mer om Årets Farger 2017. Se de to foregående innleggende. 
Jeg trodde jeg kunne gjøre disse helt ulike fargevalgene mer forståelige, hvorfor de var valgt, men det klarer jeg ikke.
Hvorfor ikke? Fordi de begge, i tillegg til hovefargene, har en rekke komplementære farger eller skal jeg kalle det tilleggsfarger. Det viser at Fargerike også har blå-farger med, og at Nordsjö har røde farger. Vi finner også ulike lilla-varianter, både mørke fiolette toner og lyse syrin/indigo-varianter.

Årets Farge 2017 Fargerike
Årets Farge 2017 Fargerike
Her ser du to bilder fra Fargerikes kalde palett. Den til venstre vil jeg  kalle veggfargen en grå-fiolett variant, mens den til høyre faktisk er fiolett (rød-lilla.)
De sier i sin pressemelding at de i tillegg til de røde hovedfargene i paletten, har valgt ut 32 støttefarger. Da forstår dere kanskje at det blir noe komplisert å gå gjennom alt.

Nordsjö Colour Futures
2017.
Nordsjö Colour Futures 2017Her ser dere den komplementære paletten fra Nordsjö. De sier at de har "utviklet en familiefargepalett med et spekter av blåfarger og -nyanser, og skaper en ny måte å kombinere farger på". 
De kaller de fire undergruppene av farger for: New Romanticism, Shared Individualism, The Working Home og Considered Luxury. Bildet over til høyre er hentet fra gruppen Shared Individualism.

Årets Farge 2017 Fargerike

Ut fra de bildene jeg tidligere har vist fra Nordsjö, og de du har sett over, vil du kanskje tro at dette bildet er hentet fra Nordsjös farger, men det er det ikke. Det er fra støttefargene til Fargerike. De heter: Nostalgisk Ro, Djerv Lek, Østenfor Sol og Urban Eleganse.

Årets Farge 2017 Fargerike
Bildet av dette soverommet er også fra Fargerike, og er hentet fra gruppen Østenfor Sol.
Her ser du en rekke ulike varianter fra dyp rød til en lysere lilla som ligger midt i mellom indigo og fiolett, slik jeg ser fargene på min dataskjerm

Nordsjö Colour Futures 2017
Nordsjö Colour Futures 2017
Som du ser av teksten under bildene, er de to siste hentet fra Nordsjö sin palett. Det siste er hentet fra undergruppen Considered Luxury.

Tror dette klarer seg for dette innlegget. Jeg anbefaler dere å gå inn på nettet og lese mer om fargevalgene til de to bedriftene.

Når så mange ulike farger og nyanser er med som hovedfarger og støttefarger i "Årets Farger", er det litt vanskelig å forstå hvorfor en farge blir utropt til "Årets Farge".
Imidlertid vil jeg si meg veldig glad for at det blir satt fokus på fargene, for grått, sort og hvitt er vi lei av forlengst!
Jeg vil komme tilbake til fargepsykologien antagelig i det neste innlegget.
Hilsen fra Tove.8 kommentarer:

 1. Heisann... som du vet kommer vi til å boltre oss i farver på Lia, tror vi velger en lys blåturkisvariant til vaskerommet/våtrommet som du foreslo. Den er ennå ikke kjøpt! Sender deg NCS etter hvert..
  Takk for hyggelig kommentar. Her er det grått og trist vær i dag. Dagens foto vil nok bære preg av det... Ha riktig god ukeslutt ;:OD)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det blir nok fint på Lia. Det blir flott og riktig med den turkise/aqua fargen på våtrommet.
   Grått vær her også, og det har det vært mye av lenge. Derfor trenger vi farger!
   God helg ønskes av Tove

   Slett
 2. Ja, dette blir nesten som moteverden ang klær, hvor man har så mange stiler at egentlig går man helt i surr. Enig at det er farger er det viktigste, ikke bare grått!
  God helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ganske forvirrende! Men vi er helt enige - at det er farger er det viktigste!
   God helg ønskes deg! Hilsen Tove

   Slett
 3. Merkelig at de forskjellige fabrikantene har så motsatt valg som årets farge.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, helt enig. Og de begrunner jo fargevalgene med at trender over hele verden viser hvilken farge som er riktig. Da blir det merkelig med rød fra den ene og blå fra den andre. Grønn er lansert av en tredje.
   God søndag ønskes av Tove

   Slett
 4. Hei Tove, Takk for spennende tanker om farger. Farger er viktig for alle og din kunnskap om farger er alltid inspirerende å lese og se verden med dine øyne :.) klem Siv

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for hyggelig kommentar. Klart farger er viktig - mye viktigere enn de fleste er klar over!
   Hilsen fra Tove

   Slett