fredag 30. januar 2015

Gran Canaria - Servatur Green Beach Hotel - Arguineguin
Vi hadde vært en gang tidligere på Gran Canaria. For åtte år siden, tror jeg det var, men da bodde vi i Puerto Rico.
Vi synes det er for stort og bråkete, og ville bo i litt roligere omgivelser, ut mot havet, da vi nå skulle ha to ukers ferie.
Av Ving fikk vi foreslått Green Beach, og slo til. Det har adresse Arguineguin, men det ligger ca. 10 - 15 minutters gange derfra. Men turen er bare hyggelig, for da kan man enten rusle på stien langs sjøen, eller gå denne fine promenaden oppe langs veien.Hotellet har åtte etasjer, og det som virket merkelig for oss var, at vi fikk vite at resepsjonen var i 8. etasje. Den var med andre ord innenfor de store vinduene i fasaden du ser på det andre bildet. For inngangen er på baksiden, og hotellet er bygget fra sjøen og helt opp til veien på baksiden.

Her ser du det vakre resepsjons-området.Og går du opp en trapp, til det galleriet du ser på bildet over til venstre, kan du se resten av det flotte kunstverket i tre.


Det fortsetter helt til taket. Jeg synes det var veldig spennende og flott med det grove, nærmest ubehandlede treet mot det lyse marmorgulvet, lyse vegger og de vakre, lys blå møblene.
Her oppe ligger spisesalen, og innenfor ligger baren, med sine knall røde vegger. Veldig artig med denne sterke, røde fargen på veggene her, sammen med røde duker under de hvite. Her var det forøvrig hyggelig, voksen dansemusikk hver kveld, så vi fikk oss mang en svingom.På to vegger var det, der spisesalen starter, innfelt to fargeglade malerier i veggen.
Det ene viste frukt og grønnsaker, det andre handlet om fisk og andre matretterMen hva er vel et hotell eller en restaurant hvis ikke betjeningen er dyktig og hyggelig?!
Det var den her. Bare smil og vennlighet over alt, enten det var i resepsjonen, i restauranten eller i baren. Og rengjøringen var helt super.

Maten var også god. Vi hadde ikke bestilt mat på hotellet, men vi spiste middag der 3 - 4 ganger i løpet av 14 dager. 

Siste kvelden gjorde vi det, og da var direktør Edmundo Gumb Alonso også oppe i restauranten.
Ettersom jeg for mange år siden jobbet i et vin- og brennevin agentur firma, er jeg interessert i vin, og vi fikk oss en hyggelig prat om vinen i Spania. Jeg skrøt av alt på hotellet, bortsett fra husets hvitvin, som jeg sa at han burde bytte ut. Og i stedet for å bli sur, tok han det med et smil, og jeg tror kanskje han vil bytte ut den.
Når et hotell har en slik hyggelig og positiv mann på toppen, sprer det seg nedover i organisasjonen. Veldig viktig i et stort hotell med hele 232 rom!

Vi anbefaler hotellet på det varmeste, og sender en hilsen til direktør Gumb Alonso og hans stab.

Når vår lille "leilighet" i tillegg ligger i 8. etasje med havutsikt, kan det nesten ikke bli bedre.
Det skal du få se i neste innlegg.


Her er imidlertid hotellet sett fra den andre siden, med inngangspartiet.
Nesten håpløst å fotografere herfra, da veien er smal og biler står parkert. Hovedveien går lenger opp, så her er det bare varelevering, og busser som henter og bringer.
Men det er ikke her vi oppholder oss, det er på sjøsiden.
Hilsen Tove.


8 kommentarer:

 1. Ser veldig fint ut. Var det lang vei til stranden? Vi har tenkt på det området sammen med min bror til høsten! Men om det blir det hotellet er jeg ikke sikker på. Virket veldig stort. Godt å høre at dere hadde en flott ferie og er fornøyd med oppholdet og maten.

  Ha en fin lørdag.

  Varm hilsen fra nord.

  SvarSlett
  Svar
  1. Veldig bra. Og selv om det er stort, og hotellet var helt fullt, så vi nesten ikke andre. Du skal få se mer i neste innlegg, også fra svømmebasseng og strand. Det er også solsenger og boblebad på taket. En fortsatt god helg ønskes av Tove.

   Slett
 2. Heisann!

  Har aldri vært på øya, finnes det turmuligheter? Deilig med havutsikt, nesten et must! Ha god helg...

  SvarSlett
  Svar
  1. Det finnes fine turmuligheter, både langs hele strandlinjen her og i fjellet. Du vil se mer i neste innlegg.
   Du kan også ta bussen en holdeplass, og gå nye turer både i fjellet og på fantastiske strandpromenader.
   Nyt helgen hilsen Tove

   Slett
 3. Du har hatt det fint ser jeg, litt varmere enn i Tyrkia, der det var mellom 15 og -2 og snø. Vi var faktisk med på en rundreisetur. Der er praktisk noen ganger også slipper man og planlegge alt selv.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg så hva du hadde opplevd på din blogg. Helt fantastisk! Jeg synes rundreiseturer er flott. Men ettersom det var såpass kaldt i Tyrkia, kanskje det lønner seg å dra litt senere på året?
   Vi hadde det fint, men mer en avslappingstur i varmere vær.
   Du skal få se mer her, og jeg gleder meg til å se mer hos deg.
   Hilsen fra Tove

   Slett
 4. Hei Tove, Takk for nydelig reiseskildring. Der så det jo bare helt topp ut. klem Siv :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Du skal få se mer fra yttersiden i neste innlegg. Vi hadde det veldig bra. Hilsen fra Tove

   Slett