torsdag 15. januar 2015

Mer om fargerikt interiør.

Hvis du blar deg noen innlegg bakover, kan du se flotte tekstiler og møbler fra Hege Wølner.
Jeg har i tillegg skrevet om trendfargen oransje.

Nå vil jeg vise deg litt flere møbler og andre fargerike småting som vil kunne få deg bort fra alt det grå, hvite, sorte og fargeløse.


Å gå seg en tur  i sentrum av og til kan være spennende. Disse bildene ble tatt i november. Men produktene er langt fra gått ut på dato! Og disse fargerike putene og møblene snakket til meg, slik at jeg må titte nøyere etter hva det var.
Egentlig var det en usedvanlig vakker sofa i en dyp blå-grønn/turkis farge som tiltrakk seg min oppmerksomhet først hos Tannum Møbler i Stortingsgaten. Men det bildet jeg tok ble ikke bra nok, da jeg måtte fotografere gjennom vinduet. Og alt speilte seg selvsagt i glasset. Er du i byen - og de fremdeles har denne sofaen, ta en titt.
Jeg gikk likevel inn og spurte om jeg fikk lov å ta et bilde av dette flotte utvalget i puter, og det var bare velvilje å møte. Noen puter i vakre farger kan sette en spiss på hele interiøret!


Denne artige, røde barkrakken kan også være en fargeklatt i interiøret.
Den fant jeg også hos Tannum Møbler.

Men jeg gikk litt videre, og rett over gaten ligger nok en møbelforretning -
Vitra Brand Store Oslo.
Og også i vinduet der var det en fargesprakende sofa som snakket til meg. Men denne var rød.
Som du ser var heller ikke denne sofaen enkel å fotografere, og jeg måtte fotografere bakfra, men du får et lite inntrykk av den.
Det er en Mariposa sofa.
Tenk å krølle seg sammen i den en grå høst- eller vinterkveld - da får du ny energi!


Men her hos Vitra hadde de overraskende mye møbler i flotte farger.
Til venstre ser dere  en sofa i en sterk gul farge, nesten lime. Og den synes godt satt sammen med blå bakgrunn og blått teppe på gulvet.
Blått gir riktignok ro, men den gule vil nok virke svært urolig på mange.Men den grønne Hella Jongerius Polder sofaen vil roe ned. Artig med flere nyanser av grønt i samme sofa.

Også denne sofaen i en gammelrosa farge, vil være behagelig i de fleste interiører. Kanskje tar den opp i seg trendfargen som kommer nå, nemlig "kobberoransje"? Den spenner over mange nyanser.


Jeg falt også for denne fargeklatten av et pledd, som kan passe flere steder. Spesielt vil den være fin i den grønne sofaen.


Og til sist - en spisestue der stolene er i ulike farger fra grønt i ulike nyanser, til gult, beige og grått.
Vanskelig å se fargene her på bildet. 
Du kan se spisestuen hos Vitra. 


Da håper jeg at du faller for farger neste gang du skal kjøpe noe til interiøret hjemme hos deg selv. Ikke vær redd for å velge bort det fargeløse og minimalistiske. Det har vært trend så altfor lenge! Hilsen Tove.

8 kommentarer:

 1. Var flotte farger på de sofaene der ja! Husker jeg vokste opp med en mørk blå sofa, som senere ble trukket om til å bli limegrønn i fargen. Feilen med den var at den var ikke god å sitte på. Sånn typisk 60 talls som nå begynner å komme inn igjen.

  Tror fargerike pledd og puter vil rette opp i sofa hos meg, for min er i grått. Men må si at jeg er lei av å rette opp de løse putene så drømmen er en ny. Må vel snart ta turen innen Bohus, Møbelringen og Skeidar for det er det vi har i Tromsø, men det er en til som jeg ikke husker navnet på..

  Varm hilsen fra nord.

  SvarSlett
  Svar
  1. Deilig med farger! Bare graatt er vi lei av. Synd du ikke bor i Oslo slik at du kan gaa til Vitra og Tannum. Hilsen Tove

   Slett
 2. Enig at de sofaene var herlig fargeglade!
  Ha en flott helg

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, man blir glade av aa se litt farger. God helg onskes deg av Tove

   Slett
 3. Hei Tove, Flotte bilder og spennende å lese om hva farger gjør med oss. Jeg er svak for blåtoner og ser at det gir meg rolige blikkfang hos meg. Frukt og blomster gir god energi synes jeg. klem Siv :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Blaatt roer ned, i tillegg til aa avkjole. Har du feber, er blaatt den riktige fargen aa bruke. Klart blomster er viktig. Og hva er vakrere enn blaaveisen!? Men det er en stund til de kommer frem. Hilsen fra Tove

   Slett
 4. Takk for inspirerende og informativt innlegg og blogg :) Jeg bruker en del farger i hverdagen min også - http://mote-og-klaer.webnode.com/news/reisegarderoben-er-p%C3%A5begynt-/ :) Ha en fin dag og en god uke videre.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for hyggelig tilbakemelding. Flott at du bruker farger!
   Jeg skal lese mer hos deg.
   Jeg ønsker også deg en fin og fargerik uke! Hilsen Tove

   Slett