tirsdag 30. april 2013

Har du hørt om solkysset vann?
 For mange år siden leste jeg om "solkysset vann" og syntes det hørtes spennende ut.

Hvis du lurer på hva det er, kan du lese videre.

Hell friskt, rent vann  i et farget, men gjennomskinnelig glass, mugge eller karaffel. Sett det i i lyset, eller helst i solen, og la det stå der minst en halv time.
 
Da har du fått solkysset vann!
 
Tidligere har det ikke vært så enkelt å få tak i fargede glass, men nå kan du kjøpe det mange steder.
 
Men er du så heldig å ha en så flott glassblåst karaffel som den oransje-fargede jeg viser til høyre, gir det en ekstra glede. Den er
laget hos BLÅST.
 
Også glassene nedenfor er hentet fra BLÅST. De har to avdelinger, BLÅST Nordens Paris i Tromsø, og BLÅST Grønne Skoger på Magnor. Se mer på www.blaast.no.

Det sies at de ulike fargene gir vannet ulike egenskaper, og man skal ikke drikke mer enn et halvt glass av gangen, helst i små slurker.

Allerede i det gamle Egypt var de klar over effekten av solkysset vann, og fremstilte utsøkte krukker og boller av farget glass, eller pyntet krukkene med edle steiner i ønskete farger, til dette bruket.

 I India bruker de "solkysset melk" i ayurvedisk medisin. Det høres ikke godt ut! Melk som har stått i solen blir, som de fleste vet, ikke god.

Man må selvsagt ikke ha de lekre glassene eller muggen du ser over, for å lage sitt eget solkyssede vann.

Flaskene til høyre fant jeg hos Jysk, og de gjør nytten.

Dette med at vannet får ulike egenskaper, kan jeg ikke garantere. Men at jeg kjenner forskjellen på smak, er helt sikkert.

Hvis du vil prøve ut de ulike egenskapene til solkysset vann, kan jeg gi deg noen stikkord på to av fargene. Jeg kan komme tilbake med flere stikkord senere.

Du bør tenke på om du vil ha et vann som roer ned, eller et vann som kvikker opp. Jeg startet med den vakre oransje muggen, ettersom oransje solkysset vann har en stimulerende virkning, og derfor bør drikkes om morgenen. Den oransje energien er det beste middel mot depresjon. Så er da også den oransje fargen livsgledens farge!

Blått solkysset vann roer ned, og har en beroligende og avstressende virkning. Drikk vannet på kvelden som en god sovemedisin. Blått solkysset vann kan også være kjølende og febernedsettende, og kan i tillegg benyttes som gurglevann ved sår hals.

Ved siden av å benytte flaskene til solkysset vann, kan både flaskene og de fargerike, smale vasene til venstre, benyttes som bordpynt på et sommerbord. Da trenger du bare noen strå, grener eller enkle blomster å putte opp i. Og hvis du i tillegg har servietter i farger som passer til, blir det ekstra lekkert.

Jeg er med i et nettverk som vi kaller Heffalonia, og på vår sommerlunsj, som vi pleier å arrangere på Nydalen Kunstskole, har vi dekket langbord og benyttet disse vasene hvert år.

Til slutt en liten artig sak: Forfatteren D.H. Lawrence fortalte en gang at han laget seg deilig appelsinmarmelade når han var nedfor. Han plasserte bollen med marmelade på en hylle i solen, og fikk på den måten "solkysset appelsinmarmelade"! Humøret steg flere grader, og depresjonen forsvant!


Til slutt må jeg ta med denne herlige glassblåste lastebilen, eller er det et dyr (?) fra Blåst.
Den er også til å bli i godt humør av! Dessuten elsker jeg glass!

Så håper jeg noen av dere vil forsøke å lage solkysset vann, og gi meg tilbakemeldinger på om dere har kjent virkninger.
Lykke til, og nyt solen! Tove                                                                                         

2 kommentarer:

  1. Hei Tove, Takk for spennende lesning om solskysset vann! Da er det snart tur til Jysk:-) Farger gir god energi! klem Siv:-)

    SvarSlett
  2. Nå håper jeg mange vil forsøke å drikke solkysset vann, og at de forteller meg om de merker forskjell fra en farge til en annen. Det ville vært som en studie når det gjelder farger.
    Nyt dagen! Hilsen Tove

    SvarSlett