lørdag 6. april 2013

En innlegg om å ta riktige valg i livet.

Jeg vil i dette innlegget vende tilbake til at vi er ulike  mennesketyper, har ulike evner, væremåter og ønsker med livet vårt.
Noen har fulgt en vei så langt i livet, men føler sterkere og sterkere at denne veien kanskje ikke er den riktige. Er det som ligger ved enden av denne veien riktig for meg?


Ved siden av kurs- og foredragsvirksomhet, tar jeg også i mot mennesker som ønsker råd og veiledning for sin videre gang gjennom livet.
I denne virksomheten kaller de fleste seg i dag for "coacher", og i de fleste coachers filosofi skal man kanskje hverken gi råd eller veiledning, men stille spørsmål, som klienten selv skal besvare. Disse svarene fører til nye spørsmål, som igjen skal få klienten til å "se sin vei videre".

Jeg starter i en annen ende. Først må klienten ta den kartleggingen som man finner i Arbeidsboken, som følger med boken Fargene forteller. Denne kartleggingen bruker jeg som grunnlag for videre samtale, eller coaching om du vil.
Kartleggingen viser hvor mange egenskaper og evner vedkommende har fra hver av de syv grupper av mennesketyper, og i hvilken rekkefølge de ligger.
 
Figurene er hentet fra Fargene forteller.
 
Ut fra denne kartleggingen har jeg et godt grunnlag for å kunne lede klienten videre på deres vei.  For jeg glemmer aldri at dette er klientens egen vei, ikke min!
 
I de fleste tilfeller ser jeg straks hvor deres evner, egenskaper og lengsler ligger, og ved spørsmål og små hint, kan jeg lede dem videre på livsveien.
Det er ikke sikkert at denne veien er enkel å følge, at vedkommende blir rik ved å følge den, men livet kan få mer mening når man blir den man er ment å være.
 
 
 I perioder kan livets elv flyte langsomt og stille. Men så - fra den ene dagen til den andre - kan det bli turbulens. Man føler utilfredshet, lengsel mot noe annet. Er det slik jeg skal leve livet mitt?
Og mange vet innerst inne at de må gjøre forandringer.
 
Bildet er hentet med tillatelse av IFI på: www.pinterest.com/ifidotno.
 
Hva ligger bak denne fargesprakende døren? Er det inngangen til et annerledes, mer gledesfylt og givende liv, der du kan være mer den du er ment å være?
 
Tenk over det jeg har skrevet så langt, så fortsetter jeg i samme spor over helgen.
I mellomtiden kan du tenke over ditt liv og om du er tjent med å gjøre noen forandringer.
 
Kom gjerne med spørsmål eller kommentarer- jeg skal svare.
God helg ønskes deg av Tove.
 

2 kommentarer:

 1. Hei, WOW for et vakkert bilde - jeg er utrolig svak for parker og hager og har nok i et tidligere liv kanskje vært gartner? Inspirerende tekst om livet - det er nok mange som burde tatt seg en tur til deg:-) stor klem Siv:-)

  SvarSlett
 2. Takk for hyggelig tilbakemelding, Siv.
  Hvis du synes dette bildet er vakkert, gå tilbake til tre innlegg i oktober 2011 om Baldersnäs Herregård og se flere vakre bilder herfra. En helt utrolig vakker park/hage som du sikkert vil elske!

  Jeg liker ikke selvskryt, men jeg tror faktisk mange kunne ha nytte av å kartlegge seg, for så å bli bevisstgjort gjennom en samtale.
  God helg ønskes av Tove

  SvarSlett