lørdag 26. oktober 2019

Hoel Gård på Nes i Ringsaker kommune.


Vår folkedansgruppe, Byttomfoten, har i år 20 års jubileum, og det måtte selvsagt feieres på en skikkelig måte. Og etter å ha sett på flere muligheter, ble Hoel Gård valgt.Jeg skal ikke legge ut bilder av oss i Byttomfoten i dette innlegget, bilder kan du finne på vår nettside Byttomfoten Folkedansgruppe.
Jeg vil her vise dere bilder fra denne vakre gården, både ute og inne.

Livsgrunnlaget på gården er kyllinger, korn og potet - og kanskje det viktigste - er at gården også drives som hotell. Gården er i dag tilsluttet De Historiske Hotel og Spisesteder.


Den første bygningen jeg viser som er hvit, er hovedbygningen. Den andre er den store låven, med de to flotte spirene på. Her bor blant annet kyllingene - og det er mange.
Men her er ennå en bygning, og den rommer både en gedigen festsal, en spisesal, kjøkken og salong. 
Det er også et hus i bakkant her, med rom for overnatting.


Og denne veien gikk vi fra hovedhuset og ned til denne bygningen, der vi spiste våre måltider. Du ser litt av Mjøsa i bakgrunnen.


Her er to bilder av den flotte trappen opp til inngangen på hovedhuset. Ikke så god å gå i, men du verden så flott, med disse gamle steinene.
Hovedbygningen er fra år 1719, og er fredet.
Gården ble kjøpt opp av Petter Wessel Kildal i 1867, og han pusset opp gården.

La meg ta deg med inn i hovedbygningen, der vi var så heldige å få rom.
Dette er korridoren i 2. etasje der vårt rom ligger, og her står også Skibladner, som vi hadde seilt med i august. (Se tidligere innlegg.)
Et vakkert, lyst og delikat rom med møblene holdt i hvitt. På veggene var det en kjempesøt tapet.Jeg tror denne tapeten er en gammel tapet, som ble funnet bak lag av tapet og maling, og som er blitt trykket opp på nytt. Det er en dyr og langvarig prosess.


Dette er den fantastiske utsikten fra vårt rom. Vi ser helt ned på Mjøsa, og i front store jorder.
Krakkene står der etter et bryllup som var her i helgen.


Denne utsikten må bare nytes. Det er vakkert ved Mjøsa, det er sikkert!

Jeg kommer tilbake med flere bilder og opplysninger om gården i nok et innlegg. Så følg med!
Hilsen Tove.

18 kommentarer:

 1. Gratulerer med jubileum! Og for et morsomt navn på dansegruppa! :)
  Tusen takk for at du presenterer oss for Hoel gård! For et fint sted!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det var virkelig vakkert der, god mat var det også.
   Her ligger mye historie i veggene. Hilsen Tove

   Slett
 2. Heisann, så flott, her blir det et flott jubileum. Fikk greie på det via fb. Ha en feiende flott fest!

  SvarSlett
  Svar
  1. Festen er over, og det ble mye dansing. Fin trening både for kropp og hode. Hilsen Tove

   Slett
 3. Så spennende å lese og se bilder fra gården! Jeg gleder meg til mer info. Å besøke slike steder er mer enn bare ei hotellhelg.

  Fortsatt god søndag fra Ingunn

  SvarSlett
  Svar
  1. En utrolig flott gård, men ikke bare, bare å holde alt dette i god stand! Spennende med historie fra Hedmarken. Hilsen Tove

   Slett
 4. Så fint det høyrest ut å ha jubileumsfeiring på ein så
  staseleg plass.
  Det er mange fine stader rundt Mjøsa og ikkje så langt unna heller.
  Ha ei ny og fin veke
  Takk for gode ord hos meg.
  Eg er betre av svimmelheita no siste par dagane og
  håpe at den ikkje dukka opp igjen.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja det er vakkert rundt Mjøsa. Jeg har trivdes godt her helt fra barndommen, da jeg var på mange ferier i Hamar-traktene. Som skrevet, min mors familie er herfra. Det ble virkelig en dansefeiring!
   Deilig å høre at du er bedre. Fortsatt god bedring ønskes av Tove

   Slett
 5. Denne gården har jeg stoppet å tatt bilder av mange ganger, særlig låve. Huset er helt identisk i farger og stil som Sveinhaug, der vi Kleppan søsknene x3 hadde utstilling for et par år siden, ikke langt unna.
  Fantastisk utsikt i det fine åpene landskapet. Vi er alltid på biltur minst en gang i året i det området og ut på Helgøya. Flott sted, men har aldri vært inne der.

  SvarSlett
  Svar
  1. Så gøy! Klart du må be om å få komme inn og se.
   Det kommer mer fra interiørene i neste innlegg.
   Har ikke vært på Helgøya siden jeg var barn, så nå er det på tide"! Hilsen Tove

   Slett
 6. Så koselig. Jeg likte så godt den trappa med masse løv på og så den herlige sommerfugltapeten da! Ha en vakker dag i høsten!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg også likte de bladene i trappa, men var litt redd for å skli. Og den tapeten var nydelig!
   En fortsatt god søndag ønskes av Tove

   Slett
 7. For en vakker gård! Og så er det noe med "flatbygdene på Østlandet", fantastisk godt egnet for jordbruk. Store deler av landet har jo et mer vertikalt landskap å forholde seg til.
  Jeg er fasinert av detaljene og skjønnheten. For et arbeid folk påtar seg når de bruker tid og ressurser på å bevare og utvikle slike eiendommer. Dette er jo kulturarven vår.
  Ellers: artig navn på en folkedansgruppe. Jeg tenker reinlender og hører en gymlærer fra skoledagene mine: "Bytt om fot, bytt om fot"

  Så til sist: Fykantrappa er 1129 trinn, og det gikk greit nedover også. Men det anbefales å strekke ut når man er tilbake på noenlunde flat mark ;-). Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. En utrolig vakker går, og for en kjempejobb eierne har påtatt seg her. Vi kan være glade for at noen våger!
   Ja, fint navn på gruppa vår. Og vi danser mye med et annet lag som heter Gofoten.
   Når det gjelder Fykantrappa - tenker du var støl.
   En god søndagskveld ønskes av oss begge.

   Slett
 8. Gratulerer til 20 års jubileum... et superfint sted å feire en fest. Mannen min og jeg vi var en gang til Mjøsa også... fantastisk. Jeg googlet til Byttomfoten folksdansgruppe... bare fint. Jeg liker veldig.
  Jeg har hatt mange vakre opplevelser i det siste og kan følge ikke med på blogging - i dag til søndag vi har i den lille byen pepperkakenfesten - her er 8 lille bakeri pepperkake (bake bare pepperkake hele året) en gang i år er "Pepperkakefest" - 3 dager - alltid begynne November.
  Siste uke jeg var til Leipzig til "Designers Open" stor Designer Messe :-)) og teater, uttstilling... og fremfor alt denne deilige høsten mit turer i naturen :-))) Men jeg tenker til deg... og bilder mine fra Irlang kommer fremdeles. Ha det veldig fint. Hilsener fra Viola

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for hyggelig kommentar, Viola. Enig med deg - et flott sted å jubilere. Så artig at du googlet Byttomfoten. Vi har hatt mange fine turer, bl.a. to til Østerrike. Marie Alm var helt topp. Anbefales!
   Så fint at du har hatt mye interessant å se på. Veldig artig. Gleder meg til Irland-bilder.
   Fortsatt gode dager ønskes av Tove

   Slett
 9. Gratulerer til 20 års jubileum... et superfint sted å feire en fest. Mannen min og jeg vi var en gang til Mjøsa også... fantastisk. Jeg googlet til Byttomfoten folksdansgruppe... bare fint. Jeg liker veldig.
  Jeg har hatt mange vakre opplevelser i det siste og kan følge ikke med på blogging - i dag til søndag vi har i den lille byen pepperkakenfesten - her er 8 lille bakeri pepperkake (bake bare pepperkake hele året) en gang i år er "Pepperkakefest" - 3 dager - alltid begynne November.
  Siste uke jeg var til Leipzig til "Designers Open" stor Designer Messe :-)) og teater, uttstilling... og fremfor alt denne deilige høsten mit turer i naturen :-))) Men jeg tenker til deg... og bilder mine fra Irlang kommer fremdeles. Ha det veldig fint. Hilsener fra Viola

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk til deg Viola for hyggelig kommentar. Mitt svar kommer sent, da vi har vært på Kreta i to uker.
   Vakkert ved Mjøsa, og denne stor-gården er virkelig flott!
   Ser at du har opplevd mye hyggelig og spennende.
   Fortsatt fine dager ønskes av Tove

   Slett