mandag 30. september 2019

Westerdals
Oslo School of Arts, Communication and Technology.

Retail Design
Tilbake på denne flotte skolen for undervisning om farger i en uke.
Opplegget er utarbeidet sammen med Therese Sandem, NCS Colour Senter.
Jeg har dager da jeg underviser alene, og dager sammen med Therese. Det fungerer veldig bra, og vi har undervist på denne måten gjennom mange år.

Jeg viser noen bilder av elevene som arbeider med ulike oppgaver. Farger er et stort tema, med mange ulike innfallsvinkler, og det er viktig å prøve å løse oppgaver, og å gjennomgå dem etterpå. Her gjelder som alltid - øvelse gjør mester! Og elevene var interesserte, blide og hyggelige. Noen vil kanskje savne bilde der de selv er med, og beklager det.I løpet av denne uken skal elevene lære NCS-systemet. Det er standard i Norge og i mange andre land, når det gjelder å ta ut og sette sammen farger på en god og riktig måte.

De skal blant annet lære om fargepsykologi, fargesymbolikk og fargenes signaleffekt. De må ikke glemme at farger er naturens sterkeste signalsystem - og vi ser farger før form!
Subjektive og objektive fargevalg er også svært viktig!


Tror du elevene leker her? Nei, her er det noen av elevene som skal gjøre et eksperiment som Therese har gitt dem. Hva skjer når de ser gjennom disse to rørene, og deretter mot veggen eller pulten? Det er bare å prøve!

Siste dag får elevene en stor oppgave som de må løse to og to. Der skal de ta ut farger til et retail-prosjekt. En svært omfattende oppgave. Og her ser vi noen av dem som presenterer oppgaven.
Her gikk det i både mote og sportsutstyr.


Alle oppgavene var flott løst, men kanskje disse to virkelig gikk av med seieren.
De hadde konstruert og tatt ut farger til en butikk/cafe, og de hadde lagt hele konseptet inn på data.
Interiør, logo, emballasje - og selvsagt var fargene med i alle sammenhenger. Både resten av klassen og Therese og jeg var virkelig imponerte.Til venstre er det et sunt brødfirma som presenteres, med flotte fargekombinasjoner.
Og til høyre er det et stort prosjekt med duft-lys av ulike typer, som elevene under har laget.


Jeg slutter med dette bildet av to av elevene og med meg i midten. En glede å se at de på slutten av en slitsom uke er så blide.
Takk til dere alle fra Therese og meg. Lykke til videre med studiet. Vi kommer og ser på bachelor-oppgavene deres etter tre år. Det er alltid spennende!
Med fargeglade hilsener fra Tove.12 kommentarer:

 1. Så interessant og morsom jobb du har! Farger blir man aldri lei av å utforske! Koselig å se bilde av deg sammen med elevene! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg startet for meg selv for 26 år siden, og ved siden av å være presseansvarlig for flere forlag, har jeg holdt kurs, foredrag og undervist om farger. Det er kjempegøy! For farger er et utrolig stort og spennende tema! Takk for hyggelig kommentar.
   Fine, fargerike dager ønskes av Tove

   Slett
 2. Så heldige de er som har dere, og dere som har dem. Sammen, skjønner jeg at det skjer mye kreativt! Utrolig spennende med sånne prosjekter. Ønsker alle de elevene lykke til videre. Takk for at du fortsetter å "farge verden" Tove og informerer oss!Ha en fin dag i høsten!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for en veldig hyggelig kommentar fra deg.
   Jeg blir aldri lei av å undervise, og det er veldig fint at Therese og jeg kan utfylle hverandre.
   Til uken reiser jeg til Arendal for å fortelle om farger for voksne. Det er også artig.
   Jeg ønsker også deg fine og fargerike dager fremover, for da vet jeg at du kommer til å legge ut vakre bilder. Beste hilsener fra Tove

   Slett
 3. Du er virkelig flink til å stå på. Det betyr så mye for elevene å ha engasjerte lærere og det er jeg sikker på at du er.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for gode ord fra deg. Det er gøy å undervise når elevene er så ivrige. Hilsen Tove

   Slett
 4. Så fantastisk å lese.
  Du er jammen sprek som underviser ei heil veke.
  Spennande å møte nye elever.
  Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. En flott uke med interesserte og hyggelige elever.
   Og jeg blir aldri lei av å undervise om farger. Det er et så spennende tema. Og det er det dessverre mange som ikke er klar over.
   Så flott at Warholm klarte brasene!
   Dere har vel også fått høstfargene hos dere?
   Hilsen Tove

   Slett
 5. Du er travel, men det må være veldig givende å jobbe med et fagfelt du er så levende opptatt av og kunnskapsrik i, og med unge mennesker som er engasjerte og vil lære.
  Lykke til med alt, hils HJ.

  SvarSlett
  Svar
  1. Du har helt rett - det er veldig givende.
   Og jeg tenker også at din jobb er givende. Mange barn er sikkert veldig glade i deg! Hilsen fra oss begge.

   Slett
 6. Heisann, alltid et brennaktuelt tema i undervisningen. I dag hadde førsteklassingene våre om farvesirkelen og hvordan lage den i Illustrator-programmet. I tillegg utforsker det varme og kalde farvers evne til å skape illusjon av rom i et bilde.

  SvarSlett
  Svar
  1. Så spennende undervisning! Er det du som underviser i dette? En fortsatt fin kveld ønskes av Tove

   Slett