mandag 12. august 2019

8. innlegg fra Vesterålen og gjennom Norge og Sverige tilbake til Oslo.
Så mye å se og oppleve! Kunne godt ha brukt en uke til.
Dette innlegget er fra 20. juni. Det er helt utrolig hva man kan se og oppleve på en dag!Du forstår sikkert at det var ille å reise fra Vesterålen. For et landskap, og er også i dag er vi heldig med været.


Jeg kan dessverre ikke huske hvor alle bildene er tatt, men disse er fra strekningen mellom Myre og Sortland.Og nå er vi kommet til "Den blå byen" - Sortland.
Du har sikkert lest om den tidligere, og om en kunstners påfunn, å male byen blå. Det ble både positive og negative tilbakemeldinger i den forbindelse. Men vi måtte kjøre inn og se.

Jeg kunne vist deg flere bilder av blå hus, men lar det bli med tre eksempler. Det siste kalles "Blåbrygga". Jeg må innrømme at jeg ikke er så glad i blå hus, derfor legger jeg inn et bilde til fra byen, med hus i andre farger, så kan du sammenligne.

Denne kirken er i alle fall vakker. Men jeg vet dessverre ikke hvilken kirke det er.

Det ser nesten ut som om vi er i Sortland fremdeles, ettersom
himmelen er så utrolig blå!Hvis du ser nøye etter, er vi nå kommet til Andøy kommune.

Og her finner vi en riktig godbit - en norsk kirke som er åpen. Det er ikke mange av dem!Bjørnskinn Kirke er virkelig nydelig. Det er en langkirke i tre. Og her satt en hyggelig dame, som ønsket oss velkommen inn og ba oss på kaffe.
Så vakkert. Kirken ble innviet den 29. april i 1885.
Den erstattet en tidligere kirke på stedet som ble for liten.
Denne kirken har 250 plasser.

Håper du orker å følge med litt videre før vi overnatter.


Her er vi kommet til Børvågen, som ligger ved fylkesvei 974. Her ble det i juni 2018 åpnet en rasteplass som ligger under Nasjonale turistveger.


Her ute på neset Børhella er det en fjellformasjon som heter Bukkekjerka, som er en gammel samisk offerplass. 
Her er det noen turstier, og vi kan gå opp til ubetjente fyrlykter, som vi har gjort her.
Børvågen var under "Storsildtida" et levende fiskevær, men stormen i 1879 la alt i grus.
Fremdeles finnes det spor etter jernalderhus, gravhauger og gamle båtstøer her. Du kan lese mer på nettet.For en utsikt fra fyret! Jeg må ha med disse to bildene, og spørre om du vet hva det er?
Dette er toaletter, og de ble da innviet sammen med rasteplassen for et år siden.Dette er de flotteste doene jeg har sett. Du sitter på do og nyter utsikten, mens andre som passerer, ser naturen i glasset. Det var nesten litt ekkelt å sitte der, for jeg hadde følelsen av å sitte på utstilling - men det gjorde jeg altså ikke!


Jeg trodde at jeg skulle avslutte i Bardufoss der vi skulle overnatte, men resten av dagen, før vi kommer dit, kommer i neste innlegg.
Det er ikke enkelt å sortere bilder og huske steder, men samtidig er det en fin måte å minnes.
Jeg kommer nok selv til å lese disse innleggene mange ganger.

Håper du blir med fra Andenes til Gryllefjord med ferje og videre i neste innlegg.  Hilsen Tove. 

10 kommentarer:

 1. Flotte bilder fra Vesterålen. Vi har et vakkert land. Jeg skal opp dit i september, og satser på å få like fint vær som deg. Hilsen fra Inger Johanne

  SvarSlett
  Svar
  1. Så hyggelig med innlegg fra deg. Nå har jeg vært inne hos deg og sett på ditt innlegg om en flott tur. Ja - vi har et usedvanlig vakkert land!
   God tur til Vesterålen, og lykke til med været!
   Hilsen fra Tove

   Slett
 2. Flotte bilder, for en flott tur!
  Jeg er enig med deg at blå hus ikke er fint, men jeg synes det er morsomt at en by får en farge, men de kunne valgt en annen en den blåfargen. Det er jo et turist jippoooooo som mange elsker. Den blåfargene er det iallefall mye jobb med, for slike skarpe farger trenger utrolig mye vedlikehold.

  Så morsomt at du nevnte Asti i Italia, det er dit jeg skal:).

  SvarSlett
  Svar
  1. Vi er helt enige om blå hus - det blir liksom feil.
   Så gøy at du skal til Asti. Da må du drikke Martini Asti Spupante! Jeg var jo markedssjef for den agenten som hadde agenturet for Martini i Norge for mange år siden. Asti Spumante er spesielt god til jordbær, for det er en søt musserende vin.
   Jeg ønsker deg en god tur til Italia. Skulle gjerne vært med. Beste hilsener fra Tove

   Slett
 3. Hei igjen. Først, kirka er Sortland kirke. Så er det fint å se at dere har sett det spektakulære i Andøyas vestside. Det er et særdeles vakkert stykke Norge.
  Herbjørg Wassmo (opprinnelig fra Skogsøya i Øksnes) har en samling lyriske tekster som heter "Lite grønt bilde i stor blå ramme". Jeg tenkte alltid at det var et flott bilde på Skogsøya, men sannheten er vel nærmere at det kan være en god beskrivelse av Vesterålen.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for oppklaringen - Sortland kirke er notert.
   Vi er så glade for at du foreslo å reise den veien, utrolig mye flott å se. Men når det er så mye å se på over alt, blir det kanskje for mange blogginnlegg, men jeg vet at mange også følger med på turen selv om de ikke legger inn kommentarer. Noen går også inn fra FB.
   Da må jeg nok låne den boka på biblioteket. Takk for tipset. Alt godt ønskes av oss begge. Hilsen Tove

   Slett
 4. Heisann, jeg husker godt diskusjonen rundt idéen om å male Sortland blå! Egentlig et flott markedsføringstriks. Nå har det vel gjort jobben sin!
  Du fikk meg til å tenke på den gangen jeg satt på do ved Kvalvikstranda i Lofoten. Ingen dør - og jeg hadde DEN utsikten, så kom en gruppe japanske turister forbi... Det ble en del av opplevelsene på turen, rett og slett! Takk for flotte bilder av nydelig natur, Tove ;:OD)

  SvarSlett
  Svar
  1. Fint med markedsføring - men folk skal jo også bo der! Jeg hadde ikke klart å bo i blått hus med naboenes blå hus rundt meg.
   Artig det du forteller om doen du satt på. Vel du hadde virkelig døren åpen, men jeg hadde samme følelse med døren igjen.
   Fint å lage disse blogginnleggene, for da opplever jeg det fine igjen. Men vanskelig å finne tilbake til nøyaktig der vi var, men litt artig også.
   En god helg ønskes deg i "høstværet". Hilsen Tove

   Slett
 5. Det må i sannhet ha vore ein fantastisk tur.
  Eg er så imponert over alt dokke har sett, og alt du
  du har dokumentert med bilder.
  Innlegga dine kan brukast som guiding når ein vil
  ta turen.
  No skal eg innom det neste innlegget ditt.
  Eg heng litt etter for tida.
  Helsing Anne-Mari

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg var i tvil om jeg skulle lage så mange innlegg om turen, men nå vet jeg at mange synes det både er hyggelig og nyttig å lese innleggene. Som du sier, dette kan brukes som en liten guide. Mye av det vi har sett er jo også nytt for oss, så vi vil også gå tilbake og se og å lese senere. Turen anbefales!
   En fin tid ønskes av Tove

   Slett