onsdag 7. august 2019

7. innlegg fra turen til Vesterålen.
Vi er fremdeles i Myre den 18. og 19. juni. Men reiser videre den 20. om morgenen.
Og jeg fortsetter å vise dere enda et spesielt sted her oppe, fra kvelden den 18. juni.

Min bloggvennine Oddrun - se bloggen Oddi, inviterte oss til laksemiddag tidlig kveld i sitt koselige hus, ikke langt fra Myre.

Men ikke nok med det. Da vi hadde spist spurte hun om vi ville utnytte kvelden, ettersom det jo er lyst hele natten, selv om det nå var gråvær og litt regn. Klart vi ville det.

Og hun foreslo å kjøre oss helt til Bø for å se kunsten der. Snakker om hyggelig dame!

Her er vi på Bø, og det er bare å gå inn til det hvite huset og videre forbi det lille røde, så ser vi Bø friluftsgalleri.

Jeg fotograferte denne teksten, for at dere skal se hva det handler om. Et fantastisk prosjekt!


Skulpturene står ulike steder i Nordland, og prosjektet er produsert av Nordland fylkeskommune i samarbeide med de deltagende kommunene. Friluftsgalleriet er initiert av Bø kommune. Her er det satt opp bilder av skulpturene med navn på kunstnerne og årstall. Jeg kan dessverre ikke vise deg mer enn to eksempler, da det blir for mange bilder.
Den første skulpturen "Syv magiske punkter" er laget av Martti Aina. Skånland 1994.
Den andre er uten navn, men er laget av Dan Graham. Vågan 1996.
"Mannen fra Havet" er laget av Kjell Erik Killi Olsen i 1994, og står her på Bø. Den er 430 cm. høy, og er laget i støpejern og krystall. Og inne i ryggen bak, er det en kvinneskikkelse, men Oddrun og jeg får ikke plass der.
Takk til deg, Oddrun, som tok oss med til Bø slik at vi fikk se dette.På formiddagen onsdag den 19., kjører min mann og jeg en tur til Stø. Der mener jeg å huske at Monsen startet den siste dagen over fjellet til Nyksund. Er det feil, rett på meg. Her starter som du ser Dronningruta.


Det er mange bilder av flott natur jeg kunne lagt inn her, det er jo bare vakkert over alt!
Her er vi på vei tilbake til Myre, men jeg måtte bare stoppe og se på denne kirken.
Det er Langenes kirke, og den er helt fra 1500 tallet. Nydelig! Men den var ikke oppe dessverre, så jeg måtte bare kikke meg rundt.


Men oppe på kirkeberget, sti opp fra kirken, står det en bauta. Bautaen ble reist i 1944 over omkomne fiskere. Hele 51 navn er hogget inn i steinen. Avdukinga fant sted på Fiskernes Dag 30. juli 1944 under nærvær av flere hundre mennesker. Bautaen uten sokkel er hele 3 meter høy.Etter denne flotte formiddagsturen var jeg invitert med på fjelltur med Oddrun. Vi skulle gå opp i fjellet bak der hun bor, i utkanten av Myre. Hans-Jørgen ville på båttur, og tok ferja, en hurtigbåt, som gikk fra Myre og til boplassene og øyene rundt med passasjerer og varer. Den tok fire timer, og kostet kr 120,- honnørpris. Den anbefaler han på det varmeste.
Vi gikk opp i fjellet like bak Oddruns hus. Men hvis du tror dette er en flat gåtur, så tar du feil. Legg merke til bildet til høyre, der det ligger snø. Du skal få se dette partiet fra en annen vinkel senere.

Her er vi kommet høyere, men vi går stadig oppover.Her foreslo Oddrun at vi skulle ta en liten hvil og litt og drikke, noe jeg var helt enig i!
Og på bildet til høyre ser jeg nå ned på snøen som jeg så opp på tidligere.


Ser du at dette fjellet har to øyne? Det er som du forstår egentlig et troll.

Når jeg går fjellturer i Norge er det oppover, men også bortover. Her i Vesterålen er det nesten bare opp og ned. Det er få flater. 


Nå gir vi oss, selv om vi kunne gått høyere. Jeg takker Oddrun også for denne flotte turen, og for hennes vennlighet og omsorg. Og for værgudene som også denne dagen holdt sin hånd over oss.Her er det bratt. Å falle ned her betyr antagelig at dette var din siste tur. Men det gikk heldigvis også bra tilbake.

I morgen tidlig begynner tilbaketuren til Oslo. 
Jeg har ikke lyst til å reise, men jeg satser på at vi kommer tilbake. Jeg vil også legge ut innlegg fra tilbaketuren. Men vet ikke helt når det kommer. Veldig hyggelig om du fortsatt er med.
Hilsen fra Tove.

8 kommentarer:

 1. Heisann, så hyggelig med bloggvenninnebesøk, alltid koselig å treffes, det kan jo vi to bekrefte! Kunstprosjektet har jeg lest om, men aldri sett med egne øyne. Skal nok bli en dag! Maken til vakker natur som i Norge skal vi lete lenge etter. Vakkert nesten over alt! Takk for innlegget Tovet, inspirerende.... og jo, jeg har vondt for å slappe av, kjeder meg lett ;:OD) Hadde planer om Lia i helga med litt maling og ordning der, men det er meldt forferdelig vær, så vi blir nok hjemme. Får finne på noe å gjøre her. Ikke enkelt med huset fullt av håndverkere. Å renovere badet tar tid. Nå er vi utålmodige....

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, bloggvenninne besøket var helt fantastisk For ei dame! Jeg vet ikke hvor mange ganger jeg har brukt ordet "vakkert", men det er mange!
   Dette været er jo håpløst, vanskelig å planlegge noe. Fryktelig å pusse opp bad og kjøkken - det tar tid. Lykke til - det blir nok fint! Hilsen Tove

   Slett
 2. Kjenner godt til skulpturprosjektet i Nordnorge. Dette har hatt en fantastisk tur, det er sikkert og vist. Takk for at jeg fikk være med!:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tenkte meg vel at du kjente til dette prosjektet. Du skulle vært der!
   Beklager at jeg ikke har fått vært inne hos deg, har vært på farten, men nå skal jeg gå inn og lese.
   Hilsen Tove i regnværet.

   Slett
 3. Så flott at Oddrun guida dokke.
  Ein får så mykje meir ut av turen når ein har med kjentfolk.
  Vel heim.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hun var enestående. Vi er evig takknemlige.
   Du sier vel heim - det er lenge dit! Hilsen Tove

   Slett
 4. ...og der var jeg plutselig "på trappa heime", artig. Takk for trivelige stunder og flotte turer. Og så må du ikke "gullforgylle" meg, det skulle blott bare mangle om jeg ikke skulle vise dere litt av det Vesterålen har å by på og tilbringe tid sammen med dere. Det er flott å treffe nye, fine folk!
  Kom gjerne tilbake, Vesterålen har så vidt jeg vet ikke tenkt seg noen steder ;-).
  Ellers: førstkommende lørdag går Arctic Race gjennom flere Vesterålskommuner, det blir folkefest! Hils, klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Bra at du kjente deg igjen! Et koselig hus, så klart jeg måtte ha bilde av det. Klart jeg må rose deg. Og jeg er enig - veldig flott å bli kjent med nye, fine folk! Det er bra at ikke Vesterålen blir værende der den er, det er bare du som farter litt. Og velkommen til Oslo. Er OK her også!
   Vi skal se på Arctic Race det blir kjempeartig!
   Beste hilsener fra oss begge. Klem fra Tove

   Slett