onsdag 18. mai 2016

Noen glimt fra 17. mai i Oslo 2016.


En vakker bukett bunadsjenter var det første vi så da vi ventet på T-banen inn til Oslo sentrum.
De syntes det var gøy at jeg fotograferte dem, og jeg fikk lov til å legge bildet ut her på bloggen.
Håper dere er inne og titter, jenter, for bildet ble veldig bra! En kommentar hadde vært hyggelig!


Og vel nede ved Stortinget, sto Stortingspresident Olemic Thommessen på sin balkong.
Ikke enkelt å få tatt bilde av ham, og dette ble det beste. Han vinker ikke på bildet, men det gjorde han faktisk nesten hele tiden.


Barnetoget var i full gang da vi kom. Det var visstnok tidenes lengste barnetog med ca. 60 000 barn fra 119 skoler! På bildene ser dere to av de flotte fanene - Lindeberg og Ryenberget skoler.


Og ettersom Stortingsbygningen nettopp hadde rundet 150 år, var dette blitt markert før pinse, og bygningen var vakkert blomsterpyntet.

Da vi hadde sett på barnetoget en stund, spaserte vi ned mot Rådhuset, og så mange mennesker har vi aldri sett i Oslo sentrum på en 17. mai tidligere!
Bildet er tatt på baksiden av Rådhuset.Da vi satt og spiste på en uterestaurant foran Rådhuset, kom denne flotte skotten forbi i sin vakre kilt med jakke og vest.
Og da jeg spurte han om jeg fikk ta et bilde, ble det et stort ja, et hyggelig smil og en interessant samtale.
Vi snakket litt om rutemønsteret i kilten, for her er det strenge regler både når det gjelder farger og mønstre. Han fortalte hvor hans mønster kom fra, men lappen jeg skrev det på forsvant i løpet av gårsdagen, dessverre.
Kanskje er han inne og titter på bloggen, og da kan han eventuelt fortelle noe om dette i en kommentar. Det hadde vært spennende.
Du kan lese mer om kilt og om farger og mønstre på nettet.
Hans kone ville ta bilde av oss begge, og slik ble det. Tusen takk.Mens vi satt her og spiste og koste oss, kom Sagene Janitsjarkorps for å spille foran Rådhuset.
Og det ble en kjempefin konsert!
Og flere hørte på, også denne unge mannen i fin bunad. De tre damene i like bunader hadde satt seg ned mens de lyttet, og det ble et fint motiv for meg.Røde Kors var som alltid på plass ved paviljongen på Karl Johan.
Og utrykning ble det. Men ikke med denne gamle, flotte sykebilen.
Den sto til utstilling.

Og ikke rart det blir utrykning, når så mange tusener av mennesker er i byen samtidig. Jeg forsøkte å få tatt et bilde oppover Karl Johan mot Slottet for å vise menneskemengden. Ikke enkelt, men du får kanskje et inntrykk.
Det ser ut som om toget fremdeles marsjerer, men dette er mennesker som spaserer i finværet.Og her møtte vi disse vakre damene, som kanskje er fra Japan?
Jeg vet ikke, men jeg fikk lov å ta bilde av dem.


Det siste bildet viser det kjempestore blomsterbedet med tulipaner i mange farger, langsetter Stortingsgaten nedenfor Stortinget.
Det passer godt å avslutte med det, for i de neste innleggene vil du få se de vakreste bilder fra Keukenhof i Nederland, der det er plantet 4,5 millioner løkblomster. Gled deg! 
Hilsen Tove.

PS. Hvis kilt-mannen eller bunadsjentene ønsker bildet tilsendt, er det bare å gi meg en e-post adresse, så sender jeg det over.

8 kommentarer:

 1. Tredje jenta fra venstre på øverste bildet ;-)18. mai 2016 kl. 10:11

  Utrolig koselig at du kom bort!
  Håper dagen din var fin :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så flott at du har lagt inn en kommentar.
   Dere var jo så fine, og veldig hyggelige da jeg spurte dere om å få ta bilde av dere. Hvis jeg får en e-post adresse, kan jeg sende over bildet til en av dere, som kan sende det videre.
   Vi hadde en flott dag, og det håper jeg dere også hadde. Hils de andre.
   Jeg vet ikke hva dere interesserer dere for, og hvilke linjer dere har valgt på skolen, men for kreative fag er det mye å lese bakover på bloggen.
   Alt godt ønskes dere av Tove

   Slett
 2. Så mange flotte jenter samlet på et brett i så ulike bunader, det var flott.
  Det er veldig inn med bunad hos de unge nå. Jeg lånte ut mannen min sin østerdalsdrakt til en av elevene mine som dro på NM i ungdomsbedrift for et par uker siden. Han var så lei seg som ikke hadde bunad så gjett om han var lykkelig når han fikk låne hele stasen. Slikt er morsomt syns jeg.
  Stram kar i kilt gitt? Det er mange år siden jeg var i Oslo på 17 mai, men jeg vet at der er det trangt. Flott vær ser jeg at dere hadde også!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jentene var veldig fine og også så hyggelige, og en av dem har også lagt ut en kommentar.
   Så snilt gjort å låne ut bunaden. Håper den var like fin da dere fikk den tilbake.
   Flott kilt - veldig vakker grønnfarge. Han ble litt paff da jeg spurte om å ta bilde, men både han og hans kone var kjempehyggelige.
   Det var virkelig supert i Oslo denne dagen. Fine vårdager ønskes av Tove.

   Slett
 3. Heisann.... flotte bilder av en unik dag. Den unge mannen på bildet er Nicolay Astrup sitt oldebarn. Stor utstilling av maleriene til kunstneren i London. Dronningen vår var på besøk, innslag i Dagsrevyen i dag. Det er så utrolig vakkert å se så mye ungdom kledd i farverike bunader. Er utrolig gla´i min. Hele familien har... Ønsker deg en fin uke ;:OD)

  SvarSlett
  Svar
  1. Mener du at den unge mannen i bunad med den flotte hatten er Nicolay Astrup sitt oldebarn? I så fall artig at han ble med på bildet. Han hørte på konserten med Sagene Janitsjar. Jeg så forøvrig det innslaget på TV.
   Veldig artig med så mange unge i bunader. Min mann og jeg hadde på oss våre Gudbrandsdals bunader, og var riktig fine. Fine vårdager ønskes av Tove

   Slett
 4. Kjempe fine bilder Tove. Ser du hadde en fin dag. Jeg har aldri vært i sentrum på 17. mai før. Men må prøve det om et par år. Med tre barn har jeg hele 6 år med dugnad denne dagen. Siste år til neste år.

  SvarSlett
  Svar
  1. Artig å vise noen glimt fra Oslo en slik dag. Har som sagt aldri sett så mange mennesker i Oslo.
   Du står på. Tror ikke mange er så aktiv som deg! Ikke slit deg ut!
   Hyggelig med en kommentar. Du får si i fra når du skal til Oslo en 17. mai, så kan vi treffes.
   Gode vårdager ønskes deg og dine. Hilsen Tove

   Slett