tirsdag 24. mai 2016

Keukenhof i Nederland - innlegg nr. 2 med flere vakre bilder.Dess lenger jeg gikk innover i Keukenhof-parken, jo vakrere ble det.
Har du noen gang sett et slikt teppe av blomster?


Navnet tulipan stammer fra det persiske ordet "tulipan" som betyr turban. Dette henger selvsagt sammen med likheten mellom fasongen på en turban og en tulipanløk. 

Rundt år 1550 var Tyrkia et mektig land, styrt av den rike Sultan Suleiman 11. Hagene rundt hans palass var fylt av de vakreste tulipaner.
Men også hundrevis av påskeliljer var et syn å se!Det er helt utrolig det som er skrevet her, at disse vakre tulipanene som enten er stripete eller flammefargede egentlig er syke. Kan noe så vakkert være sykt?!

Men også andre løkblomster er vakre, som disse blå. Hvor langt er blomsterbedet mon tro?Kan du lese det som står til venstre?
Vi har alle hørt snakket om den sorte tulipan, og så viser det seg altså, at det ikke er mulig å dyrke frem en helt sort tulipan!
Sort er faktisk ikke en farge som finnes i naturen. 
Det som ser ut som sort, er i virkeligheten dyp fiolett/purpur.


De siste som står synes du også kanskje er merkelig: "Ved å krysse en mørk tulipan med en gul, er det mulig å få frem en enda mørkere tulipan, som faktisk ser ut som helt sort!"

Det var også mange vakre trær i Keukenhof - og mange av dem var i full blomst!


Det var ikke bare blomster og trær i parken. Også disse to blå skjønnhetene traff vi på.


Det var flere kafeer i parken i ulike områder. Og selvsagt en vindmølle!
Det var også ulike arrangementer, hagekurs, show og parader. Men vi så ikke noe av dette.

Men i neste innlegg skal du få se den blomsterparaden vi fikk se dagen etter. En parade som gikk fra Noordwijk til Harlem. Den kan ikke beskrives. Gled deg! Hilsen Tove.

PS. To av dem som la inn kommentarer til forrige innlegg spurte om dette var en arrangert tur eller om vi hadde reist på egenhånd. Vi reiste med Jarlsberg Reiser AS i Tønsberg. Vi reiste tur/retur med Color Line + buss.
Når jeg skal se noe spesielt i utlandet, synes jeg det er greit å reise på en arrangert tur, da slipper jeg å tenke. Kan bare følge ordre og nyte. Kanskje var det litt langt å kjøre med buss, men vi spiste på hyggelige steder, og alt var lagt godt til rette, med flink guide og dyktig sjåfør. Vi var en hyggelig gruppe på 33 godt voksne mennesker, som fungerte veldig fint sammen.
Jeg skal legge ut et innlegg om hva annet vi fikk se senere på turen.

12 kommentarer:

 1. Utrolig vakkert. Og det er nok en stor opplevelse. Mye arbeid de har lagt ned det er sikkert og visst. Man blir i godt humør og se alle de vakre fargene. Er nok lurt å reise på en arrangert tur hvor alt er lagt til rette, og at man slipper å planlegge selv.

  Vakker tirsdag til deg!

  Varm hilsen i fra nord.

  SvarSlett
  Svar
  1. Vakkert ja! Enten det er 4,5 eller 7 millioner løk er det enormt. Og fargene - helt utrolig!
   Ja, jeg er glad for at vi reiste på en slik tur.
   Alt godt ønskes deg av Tove

   Slett
 2. Hei Tove, Helt magisk det du deler. Nydelige farger og blomster. Dit må jeg også dra en gang..klem Siv

  SvarSlett
  Svar
  1. Så bra - ja det var helt magisk. Og det er helt klart at du må reise dit. Du vil fryde deg! Hilsen Tove

   Slett
 3. Spennende faktaopplysninger om farger i naturen og om hvordan farger oppstår - dette er viktige fakta som gjør at vi forstår farefenomener bedre. Farger og fargekombinasjoner oppstår ikke bare ved blanding av pigment i et malerskrin/fargemaskin/grafisk trykk eller ved å blande farget lys (RGB).

  Fantastisk lesning om at en "syk" blomst kan skape så spennende fargekombinasjoner. Fargekombinasjoner i naturen er vakkert, om det så er blomster, himmel, omgivelser - Tips! Mål inn/analyser fargekombinasjoner som du synes er vakre med NCS-koder, så kan du gjenskape disse i interiør eller i andre sammenhenger ;-)
  Mvh NCS

  SvarSlett
  Svar
  1. Enig, veldig spennende å få vite enda mer om farger. Det er så bra at vi lærer hele tiden, for farger er et så enormt fagfelt.
   Ja dette med de "syke" blomstene var merkelig.De tofargede er jo så vakre!
   En annen ting med å se farger på denne måten er at duft også er tilstede. Og både farger og duft er veldig viktig for oss mennesker.
   Veldig godt tips du kommer med, om å trekke vakre fargekombinasjoner inn i for eksempel interiør.
   Takk for en flott kommentar. Nyt våren! Hilsen Tove

   Slett
 4. Jeg må dra en tur dit! Dette må sees i virkeligheten, et vakkert sted!
  Håper jeg ikke får en så hektisk vår neste år, da skal jeg hive meg på en slik tur.
  Nå har det regnet, regnet i dagevis, men nå har solen tittet frem så gleder meg til å komme hjem til hagen(fra arbeid)
  Nyt dagen!

  SvarSlett
  Svar
  1. Du vil elske det, så klart du må dit! Jeg visste ikke hvor stort det var, og hvor flott det var, selv om min kusine hadde fortalt litt. Det må oppleves!
   Har hørt at det har vært ille på Hedmarken, også med ødelagte veier og oversvømte kjellere. Håper ikke du har fått noen skader hos deg. Her har det også regnet og blåst, men nå er det flott. Nyt de fine dagene. Hilsen fra Tove

   Slett
 5. Heisann. Jeg har også god erfaring med tematurer, ofte er det folk som har samme interesse som velger de samme turene - og da blir det klaff! Men hit MÅ vi en gang, altså.
  Ang. mine innlegg, så blir de fleste til mens jeg lager det aktuelle. Nye ord og begrep dukker opp i kilder jeg søker på nettet, og pga min positive nysgjerrighet, havner jeg langt utpå "jordet" mer enn en gang. Jeg er nødt til å lete videre, finne svar på nye spørsmål... det fører meg på ukjente stier ... osv osv og gir meg ny kunnskap som jeg sprer! Ha en fin kveld, Tove ;:OD)

  SvarSlett
  Svar
  1. Klart du MÅ til Keukenhof! Jeg ville beregnet å være der hele dagen.
   Ja, mange burde gå inn på din blogg. Der finner vi mye interessant og spennende! Ha en flott dag i solskinnet! Hilsen Tove

   Slett
 6. Fantastisk blomsterflor du viser,
  Det må ha vore ei stor oppleving å gå rundt i den parken. Interessant å høyre om svartfargen og blomster. Eg har sett heilt mørke tulipaner, men dei hadde eit lillaskjær. Tematurar har eg tru på, kanskje prøve det neste år.,.
  Takk for koseleg kommentar hos meg ;
  God helg frå Anne-Mari

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for hyggelig kommentar.
   Ja, det var faktisk en stor opplevelse, som anbefales! Jeg gjenopplever besøket gjennom bildene. I morgen tidlig kommer bilder fra blomsterparaden.
   Du burde absolutt ta den turen! God helg ønskes også deg av Tove

   Slett