lørdag 28. mai 2016

Blomsterparaden 2016 fra Noordwijk til Haarlem.
Se to tidligere innlegg fra Keukenhof i Nederland om løkblomster.


Her er en skattkiste full av de vakreste minner/bilder fra en blomsterparade jeg aldri har sett maken til. Og det har kanskje heller ikke du?
Kisten er selvsagt laget av blomster, og vasen av blomsterløk.


Men før blomstene kom denne flotte spilledåsen. Det var en maken, men litt større ved inngangen i Keukenhof.
Deretter kom staute musikere marsjerende, og så var vi i full gang.
Det kom først en god del biler, vakkert pyntet med blomster. Disse har jeg likevel ikke tatt med her, da det etterhvert kom de flotteste - ja, hva skal jeg kalle det - tablåer?
Temaet for paraden 2016 var "Flowers & Fashion", men det også mye annet.
Det som var mitt problem, som du ser, er at det var så fullt av mennesker så det var vanskelig å fotografere. Det kom som regel noen i veien, enten et hode, en arm eller flere mennesker.
Likevel tror jeg du får et godt inntrykk av hvor fantastisk dette var.

I en avis som vi fikk i hånden, som omhandlet paraden, var det blant annet bilder med tips om hva som kunne lages.
Her sto det også hvem som var sponsorer, eller hvilke firmaer de ulike dekorasjonene/vognene var laget for.
Her ser du bl.a. forslag til hatter, og også en elefant.Det er helt uforståelig at denne elefanten er laget av blomster.
Hvor mange blomster har de brukt, og hvor lang tid har det tatt
å lage den? Ja - jeg bare spør!Husk, at disse figurene og tablåene fyller store tilhengere. 
På noen bilder ser du mennesker oppe i, eller ved siden av. Da forstår du hvor store figurene er, og hele tilhengerne/ lasteplanene er også dekorert og del av et tablå. Hva koster alt dette? Det er forferdelig å tenke på at det vil visne.Da vinker jeg farvel, og kjører ut. Men kommer tilbake med flere fabelaktige bilder om noen dager. Hilsen Tove.


PS. Hvis noen av dere blir fristet til å dra for å se dette, vær klar over at det er en mengde busser, biler og mennesker over alt. Vår guide og sjåfør hadde vært der tidligere, og de hadde bestemt på forhånd hvor bussen skulle parkeres, derfor var vi ute i god tid, en times tid før paraden kom. Og det var helt supert, for det ble raskt fullt på parkeringen!
Vi kom fra Delft, og vi sto i nærheten av Noordwijk, der paraden startet. Den skulle ikke være fremme i Haarlem før ved 20.30 tiden på kvelden. Strekningen er visstnok rund 2,5 mil. Regner med at de bytter ut musikkorpsene underveis, det andre er jo på jul. Skal du reise på egenhånd, sørg for god informasjon på forhånd.8 kommentarer:

 1. Så vanvittig mye blomster. Det er fantastisk på en måte imponerende og sikkert et vakkert syn, men på en annen måte på bilder blir det litt absurd. Misforstå ikke, det er fasinerende, men tenk etter noen timer skal alt kastes?
  Det er happening og det skal vell koste.
  Utrolig flotte de blomsterhattene, jeg vil oppleve dette en gang.....

  Ha en fortsatt fin søndag, her regner det ned. Det passer super da det er hauger med oppgaver som skal vurderes, men nå er det snart karakterer og sommerferie... herlig!!!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg er helt enig med deg - vakkert, imponerende, men fryktelig at det skal kastes. Nå er det visstnok slik at disse står utstilt i Haarlem i etterkant, hvor lenge vet jeg ikke.
   Det var mye flott, og det kommer et innlegg til.
   Her er det også regn, og jeg er blitt skrekkelig forkjølet, så dette blir en rolig søndag.
   Lykke til med oppgavene/vurderingene. Sikkert ikke lett! Hilsen Tove

   Slett
 2. Heisann... fantastisk - og sånn er det med forgjengelig kunst.... det gjelder å sette pris på det i øyeblikket, og takk for tips!
  Ha ei flott uke foran deg ;:OD)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er dessverre mye som er forgjengelig, og som vi derfor må nyte der og da. Paraden var fantastisk så lenge den varte, men som sagt - jeg synes det er ille å tenke på at blomstene blir kastet etter noen dager. Men det skjer jo også med en blomsterbukett hjemme. Kos deg når solen kommer! Hilsen Tove

   Slett
 3. Vakkert ja!
  Men det er øyeblikkets gleder.
  Er vel lov det også.
  Må vere flott

  SvarSlett
  Svar
  1. Det må være lov å nyte øyeblikkets gleder også. Og flott var det! Hilsen Tove

   Slett
 4. Takk for hyggelige ord inne på min blogg. Så mye fint du viser fram her da! Fint med litt annerledes opplevelser. Skjønner at du koste deg. Ha en vakker dag i den tidlige forsommeren!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk også til deg for en positiv kommentar.
   Det å oppleve noe nytt, og ha en del av det på fotografier, er supert. Da kan man hente det frem og glede seg over minnene. Spesielt når det er så fargerikt som her!
   En god og fargerik dag ønskes også deg av Tove

   Slett