fredag 1. januar 2016

Jeg ønsker deg og alle mine lesere et fargesprakende og godt nytt år!
La 2016 bli en god start på resten av ditt liv!


Dette bildet er hentet fra boken min "Fargene forteller". 
I begynnelsen av boken vil du finne starten på en liten historie jeg skrev der. Og helt bakerst i boken finner du slutten på historien. Ta deg tid til å lese dette. Historien begynner slik:

Det var en gang syv mennesker som hadde satt hverandre stevne på en vakker grønn slette ute i skogen. Etter å ha pratet sammen en stund fant de ut at de var svært ulike, og de ønsket å finne ut mer om hva ulikhetene besto i, slik at de kunne forstå hverandre bedre.
En av dem fikk en underlig og spennende idé som hun la frem for de andre seks på følgende måte:
"Min bestemor sa alltid at hvis vi stiller fargene viktige spørsmål, vil vi få meget kloke svar.
Jeg tenkte derfor at dersom vi går til regnbuen, som inneholder hele fargespekteret, og stiller spørsmål til den, vil vi fås var på det vi undrer oss over.
Dessuten sier sagnet at vi vil finne en skatt ved foten av regnbuen".

Og historien forteller videre at de la i vei, men at de valgte ulike stier mot målet.
Hvorfor tror dere de gjorde det? Du burde lese boken, så vil dere få hele historien, og forstå hvorfor vi tar ulike valg.


Jeg håper at du er modig nok til å velge din vei, ta de avgjørelsene som er best for deg i det nye året.
Andres valg er slett ikke alltid til det beste for deg!
Dette sier jeg til  ungdom jeg foreleser for på diverse skoler. Husk - du skal leve med dine valg i mange år!
Men, sier du kanskje - hvordan skal jeg vite hvilke valg som er de riktige? Det er ikke lett.

Med boken følger en Arbeidsbok. Den kan du benytte for å finne dine egenskaper, evner, væremåte, reaksjonsmønstre etc. Da vil du lettere forstå deg selv, og hvorfor dine valg ikke bør være de samme som dine venner eller foreldres valg.
Dette har vist seg å være betydningsfullt for svært mange av elevene som har brukt heftet, og selvsagt også for voksne, som føler at de ikke er på rett hylle i livet.

Fordi jeg ser så mange unge mennesker som i dag vil være noe annet enn det de er, og som derfor ikke har det godt med seg selv, anbefaler jeg boken og Arbeidsboken som et verktøy til å bli kjent med seg selv.
Har du spørsmål, er det bare å ta kontakt med meg!
Jeg har en åpen Facebook side: Fargene forteller, og e-post adr.: tove@steinbo.dialog.no.
Du kan også legge inn en kommentar på denne bloggen,og jeg vil svare deg.
I tillegg kan jeg komme til skoler, foreninger og bedrifter for å holde kurs eller foredrag.

La 2016 bli en god start på resten av ditt liv!
Godt Nytt År!
Hilsen fra Tove.

10 kommentarer:

 1. Heisann. Sannhetens ord....og om 2016 er oransje, kan jeg ikke svare på, håper det... jeg har klipt hilsenen fra bloggen til Maria "Orange, You Glad It´s Friday" Ønsker deg alt godt det kommende året ;:OD)

  SvarSlett
  Svar
  1. Håper noen tenker over det jeg har skrevet.
   Da misforsto jeg dette med oransje. Men man kan jo håpe at 1. nyttårsdag er en oransje dag, da det som sagt er livsgledens farge. Hilsen Tove

   Slett
 2. Hei Tove :-) Godt nyttår til deg! Jeg kan på det varmeste anbefale boken Fargene forteller. Farger påvirker hele kroppen både fysisk og psykisk. klem Siv

  SvarSlett
  Svar
  1. Godt nytt og spennende år ønskes også deg. Tusen takk for hyggelig kommentar.
   En god søndag ønskes av Tove

   Slett
 3. Ungdom syns at farger er spennende, særlig å lære om hvordan de kan settes sammen og fremheve hverandre liker de å jobbe med. Dette kunne de ha lært mye mer om på barne og ungdomsskole også mener jeg. Dette lærer de ingenting om pga at de har ikke faglærte ansatt i kunst og håndverksfag og det er en katastrofe i norsk skole. Det å ha kompetente faglærte i andre fag er en selvfølge. Å utvikle kreativiteten som gjøres gjennom arbeid med form, farge og tegning må få høyere status. Kreativitet er et viktig verktøy for å knekke koder i andre fag. Stå på dette er viktig, det gjør Iallefall jeg.

  SvarSlett
  Svar
  1. Så glad jeg ble for ditt svar. Klart dette er viktig! Men hvordan skal vi få skolene til å forstå dette?!Klart at kreativitet også påvirker andre fag, og farger gjør mye med oss på et underbevisst nivå.
   Jeg foreleser jo både på Westérdals, Idéfagskolen og Valler vgs. Men jeg burde vært på flere. Vi kjemper videre. God søndag ønskes av Tove

   Slett
 4. Må si meg enig med kommentaren over, denne boken er virkelig verdt å lese! Selv fikk jeg øynene opp for hvordan farger påvirker alle aspekter i livet, alt fra interiør til klesvalg i ulike situasjoner. Det var ikke minst svært spennende å få kartlagt hvilke fargetyper meg og mine er.
  Fortsatt god søndag, Tove!
  Klem Stine Marie

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for din positive kommentar. Og når det gjelder "fargetype" betyr ikke det bare hvilken farger man kler eller liker, men hvilke egenskaper og evner man har. Det kan være en god rettesnor, som du nå vet.
   En fortsatt god søndag ønskes også deg/dere.
   Klem tilbake.

   Slett
 5. Heisann, svarer raskt før maten... vi hadde kritthvite vegger og trehvit innredning på kjøkkenet før. Nå er det i en blå/grå farve. Mest blå i dagslys.... som et godt, gammel kjøkken skal være! Blir litt mindre fluer på besøk til sommeren kanskje? Ha en fin kveld ;:OD)

  SvarSlett
  Svar
  1. Til dere som ikke leser bloggen Vilt og vakkert - så har jeg kommentert hennes kjøkken.
   Helt riktig det med blått og lite fluer. Ganske merkelig, men det ser ut til at fluer holder seg unna blått. Derfor malte de ofte kjøkkenet blått på landet i gamle dager, da de ikke hadde kjøleskap, og de hadde sett at det var mindre fluer i blå rom.
   Blir artig å høre til sommeren hvordan det blir med fluer hos deg. Hilsen Tove

   Slett