søndag 6. desember 2015

Fargesprakende keramikk fra Tyrkia.


Jeg synes den tyrkiske keramikken er utrolig vakker! Og dette fatet er helt fantastisk!
Angrer på at jeg ikke kjøpte det.


Dersom du har nøytrale farger, som grått, hvitt, krem eller lignende på veggene, og ellers nøytrale farger på sofa og andre møbler, kan en slik vase gjøre underverker og live opp.
Noen farger bør du alltid ha i hjemmet ditt!


Det er utrolig mange ulike farger og mønstre du kan velge blant.


På noen av bildene kommer fargene godt frem. Men på grunn av vanskelig lys, er ikke alle bildene like snille med fargene. Men dessverre - jeg kan ikke ommøblere hele butikken for å ta gode bilder!


Dette er virkelig et kunstverk! Like flott som et maleri. Det kan passe inn i de fleste interiører.
Jeg burde kjøpt det også!


Så går jeg over til servise, selv om de fleste tallerkener og boller antagelig også blir mest brukt som pyntegjenstander.
Men dersom man skal bruke disse tallerkenene og bollene som et helt servise, og dekke et bord med det, blir det vel i overkant fargesprakende og urolig!
Det vil heller ikke fremheve maten - tvert i mot. Hvordan skal man dandere mat på disse?!
Men jeg kunne godt tenke meg å henge noen som pynt på en vegg. Plukke ut farger og mønstre som er vakre sammen. På mitt hjemmekontor kan det gi inspirasjon og masse glede.
Jeg har allerede en skål av samme type stående på kontoret. Den kjøpte jeg på et marked på Kanariøyene. Jeg er blitt veldig glad i den.


Og disse er laget til å henge på veggen.


Men det lages også figurer av mange slag. Her er det dansende dervisjer i flere farger.


Vi fikk oppleve noen av dem i virkeligheten. Men som guiden vår sa, dette er ikke en oppvisning, men et rituale. Derfor skulle vi ikke klappe, og ikke fotografere før vi fikk tillatelse. Men de siste par minuttene fikk vi lov å ta bilder.                                                                                                 Dette er sufienes danseform,  som går tilbake mange hundre år, og du kan lese mer om dette på nettet. Her er de kledd i hvitt, men jeg har sett dervisjer flere ganger i Egypt, og da i fargesprakende drakter.

Dette var en liten avsporing fra keramikken, men jeg syntes det måtte være med. Hilsen Tove.

6 kommentarer:

 1. Jeg er så enig med deg at vi ikke er flinke nok til å kjøpe slike fargerike fine ting når vi er ute å reiser og det er naturligvis for det er alt for mye av det i butikken så hver enkelt ting blir drept.

  Jeg kjøpte et kjempefat i Marokko en gang, det står midt på et av bordene våre hver dag. Det er like så vakkert med to epler i som overfylt med frukt. Selv om det har blitt skrammer på det, så har det sin sjarm. Har kjøpt noen vakre skåle i Tyrkia også, men de tas frem en og en, evt til fest på lys duk. Man må passe seg for ikke å sette alt på utstilling.

  Så heldig du var som fikk med deg dervisjer dans.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg angrer virkelig på at jeg ikke kjøpte den blå, eller den med bilde. Men enig, vi rekker ikke å tenke når vi ser så mye.
   Helt enig - vi må bytte på, men det blir mye i skapene etterhvert!
   Artig å se dervisjer. Jeg praktiserte dette gjennom flere år hver morgen. Kanskje jeg skal ta det opp igjen?! Hilsen fra Tove

   Slett
 2. Heisann! Har vi vært i samme lokale og opplevd sufienes dans?
  Før samla jeg på nydelige, farverike tallerkner. Alle henger over vinduet på vaskerommet. Det var en gang. Nå bare nyter jeg ting og tang på reiser. Kan ikke fylle kofferten hver gang!

  SvarSlett
  Svar
  1. Om vi har vært på samme sted vet jeg ikke. Dette var på Nord Kypros.
   Nei det går ikke å handle med seg for mye. Skap og skuffer er fulle. Men et av de fatene skulle jeg gjerne hatt! Hilsen Tove

   Slett
 3. Mye lekkert var det her. Har handlet litt i fra Kreta jeg, men man må jo passe på at det ikke blir overvekt i bagasjen. Nå skal jo håndbagasjen veies sammen med kofferten, og det kan bli dyrt. Spania var rådyr.. Vi visste ikke om det nei..

  Det blå fatet får du kjøpe neste gang i Tyrkia. Sufiens dans så jeg i Egypt, det var flott. Tror vi fikk lov å ta bilde men husker ikke om jeg tok.

  Varm hilsen fra nord

  SvarSlett
  Svar
  1. Det med at de veier håndbagasje sammen med bagasjen ble også dyrt for oss på Kanariøyene!
   De gjorde ikke det i Tyrkia, heldigvis.
   I Egypt var det ikke restriksjoner på fotografering av sufienes dans, der var det mer underholdning. Denne gang var det på et religiøst senter, slik at det var et rituale.
   Hilsen Tove

   Slett