torsdag 10. desember 2015

Farger er også viktig for oss når vi skal lage og servere mat!


For noen uker siden gikk jeg innom GlasMagasinet på Stortorget i Oslo sentrum.
Takk for at jeg fikk lov til å ta bilder.
Jeg blir så glad når jeg ser farger i forretningene, da det mange steder er fargeløst, uansett hvilke varesortiment de har.

På det første bildet ser du servise i mange farger. Men i motsetning til den fargesprakende tyrkiske keramikken, med mye mønster, som jeg viste deg i forrige innlegg, har dette servise ikke et urolig mønster. Det blir derfor flott å legge mat på disse tallerkenene.

Og når du skal lage mat, blir det en fest når kjeler og andre bruksgjenstander har så flotte farger, som i disse Le Creuset støpejernsgrytene.

Jeg er ikke lenger så glad i å lage mat, men med slike fargeglade hjelpemidler får jeg faktisk lyst til å kokkelere.

Og jeg har skrevet det før - oransje, i en nyanse, som går mot fersken, er den fargen som fremhever maten best og gjør den vakker og fristende!

Det som tiltrakk seg min oppmerksomhet først, var faktisk disse Kitchenaid Artisan kjøkkenmaskinene i et utall farger, mange flere enn på dette bildet.

Hvorfor jeg ikke har tatt med alle? Fordi sollyset ødela for fargene. Jeg har skrevet om det tidligere. Jeg kan ikke ommøblere hele butikken, selv om jeg nå fikk lov å plassere grytene utenfor sollyset da jeg fotograferte.Men her ser du to farger til. Det er derfor ikke vanskelig å finne en maskin som passer inn i ditt kjøkken!

Og her er det servise, gryter, kaffekjeler, stekepanner og kopper, i farger som matcher den turkise kjøkkenmaskinen. Lekkert!

Da har jeg kanskje gitt deg et eller flere julegavetips?!

Og det er mye mer å velge blant på GlasMagasinet, det kan jeg love deg.

Lykke til med handelen! Hilsen Tove.


8 kommentarer:

 1. Heisann! Vi fikk faktisk en rød slik stor stekepanne av yngstesønnen med familie til jul i forfjor... dessverre er den litt for stor til oppvaskkummen vår.... ønsker meg en større!
  Nå er kjøkkenet ferdigmalt, oppussingen fortsetter. Før og etterbilder vil bli lagt ut.
  Blir glad av farver både på skap, skuffer og "løsøre" ;:OD)

  SvarSlett
  Svar
  1. Gleder meg til å se ditt nymalte kjøkken. Klart vi blir glade av farger! Hilsen fra Tove

   Slett
 2. Lekkert ;) Jeg ønsker med Orange Le Creuset kjeler til jul. Har en grønn allerede og er veldig glad i den, men må ha en knæsj en...

  Takk for tipsene Tove :)

  Mvh Hege

  SvarSlett
  Svar
  1. Tenkte nok du ville like disse! Klart du må ha en oransje! Og du som har fått nytt, supert kjøkken. Da er det gøy med flotte gryter og annet lekkert i knæsje farger! God søndag ønskes av Tove

   Slett
 3. Aha, her var det mye lekkert a gitt. Ønsker meg en rød kjøkkenmaskin for da blir det stilig på kjøkkenet. Har i hvitt høyglans, og svarte mosaikk biter over to vegger. På benken rød vannkoker, og en rød brødrister.. Bare en sånn handy kjøkkenmaskin mangler..

  Lekkert, lekkert!

  Varm hilsen fra nord.

  SvarSlett
  Svar
  1. Da vet jeg ingen annen råd enn at du må ønske deg det til jul! Enig med deg - det er lekkert. Hilsen fra Tove

   Slett
  2. Feilen er at jeg har en Electrolux assistent som er ca 6 år gammel. Er veldig fornøyd med den, og den første kjøpte jeg i 1977 og den gikk i alle år helt til man kjøpte en ny.

   Varm hilsen fra nord

   Slett
  3. Da får du kanskje sprøytelakkere den?!
   (Litt spøk - vet ikke om det er mulig.)
   Hilsen Tove

   Slett