fredag 25. september 2015

Interiør og farger
Tapeter til barnerom fra Scion, som er en del av Harlequin Scion Guess Who. 
Jeg har fått lov av Tapethuset å benytte bildene.Og jeg kan virkelig gi dere en skikkelig godbit i dag, da denne kolleksjonen er så ny, at det kun finnes  fire av disse bøkene i hele verden; tre på Harlequins/Scions showroom i London, og en hos Tapethuset i Oslo! Og herfra kommer bildene.


To tøffe gutterom! Klart gutter vil trives her. For slik er det - blått er ansett som guttefargen.

Lekre tapeter, lekre gardiner og tilbehør. På det nederste bildet er tapeter og gardiner like. Øverst er det benyttet sterke kontraster. Flott begge deler.

Så over til rosa, som er jentefargen! Det er ikke mange gutter som velger rosa. Det blir sett på som litt merkelig hvis en gutt velger den, ettersom rosa i fargepsykologien er regnet som den mest feminine fargen. Men noen gjør det.
Om de fleste gutter selv ville valgt blått er jeg usikker på, da det gjerne er foreldrene, helst mor, som ofte velger farger. Gutter og menn er ikke like interessert i farger som jenter og kvinner. Det ligger faktisk i vår natur, og henger sammen med våre kromosomer.
Men jeg sier helt klart - barn må få lov å velge farger til seg selv, dersom de ikke velger bare sort og grått - eller hvitt. Det er helsemessig ikke bra!

Når det gjelder rosa, er den en jentefarge. Etter å holdt kurs og foredrag om farger i mer enn 20 år er det ikke tvil om at det er slik.
Jeg vil anslå at 80 - 90 prosent av alle småjenter har en rosa periode til de er syv, åtte, ni år. Noen fortsetter å ha rosa som favorittfarge lenger. Men for de fleste vil preferansen for rosa gå over, og andre farger overtar. For mange jenter blir faktisk lys blått deres favorittfarge en tid fremover. Med andre ord - de liker "guttefargen". Hvorfor er ikke lett å si. Men balanse er viktig!
Men når det gjelder rosa ser det merkelig nok ut til at rosa gir småjenter en liten kick, mens fargen roer gutter og menn. Det har jeg skrevet om tidligere her på bloggen. Søk på rosa, så får du opp tidligere innlegg.Noen vil ha et mer nøytralt og rolig rom, andre det motsatte. Vi er ulike, og da er det viktig ikke bare velge mote og trend, men det vi føler er riktig for oss!

Jeg falt for det lyse blå-grå rommet, med et forsiktig mønster på tapeten, mens gardinene gir liv til rommet. Det samme gjør gulvteppet og stolen i hjørnet, begge i en delikat gul farge.

Den stripete tapeten på rommet til høyre er mer iøyenfallende, og er derfor også brukt på bare en vegg. De andre veggene har samme tapet som den i det lys blå rommet over, bare at her går det svake mønsteret i rosa.


Her er to lekre, rolige tapeter, som ikke bare egner seg til barnerom.
Disse vil også bli lekre på et toalett, i en gang eller på et gjesterom, hvis vi tenker i private hjem.
De kan også egne seg på en vegg eller to  i en frisørsalong, eller i en liten forretning med sjel.Her går mønsteret i en gul-oransje farge, og dette rommet kan passe like godt til en jente som en gutt.
I mange av tapetene går dyr, fugl, fisk som en rød tråd gjennom kolleksjonen, men du ser også en liten regnsky som det drypper fra, små ansikter, og selvsagt striper.


Tapethuset har, som du forstår, ikke bare tapeter.
De har mengder med gardiner, tepper, puter og pledd.

Jeg skal ta meg en tur til deres showroom en dag, for å se på alt det lekre fra Harlequin. Det burde du også gjøre! Ta en titt på deres nettside: http://tapethuset.no/. 

Takk til Gro Welle -Watne som sendte meg bildene, og som jeg hadde en virkelig hyggelig fargeprat med på telefonen. Hilsen fra Tove.4 kommentarer:

 1. Heisann, oj her var det mange ideer. Skal oversende posten til foreldrene.
  Og tenk jeg har nok en gang forsømt meg å si at jeg er Besta til to nå. Birk ble født 6. juni. Magnus var litt snurt da jeg ikke hadde fortalt naboen det. Men Saga har nå en ekstra plass i hjerte mitt inntil videre. Vi har så fin kontakt. Lillebror bare sover og spiser ... Skal nok rydde plass til han også etter hvert.
  Magnus hadde rosa som ynglingsfarve da han var liten. Datteren likeså. Hennes rom skal bli rosa, men ikke den rosafarven Saga tror, visstnok!
  Birk skal få grønt. Spennende å se når rommene blir ferdige i slutten av november. Ha en riktig fin helg ;:OD)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei igjen. Så gøy med to barnebarn! Flott at du sender over blogginnlegget. Her er det mange flotte ideer, og mye lekkert!

   Dette med yndlingsfarge er så spennende og viktig. Jeg møter voksne som enda har "sår i sjelen" på grunn av at mor ikke ville la dem bruke farger de selv ønsket. Mor kan ha helt andre preferanser, være en helt annen mennesketype enn barna. Dette burde alle lære, for farger er så viktig! Kos deg med barnebarn! Og fortsatt god søndag! Hilsen Tove

   Slett
 2. Hei Tove, WOW så flotte bilder og inspirerende tapeter og tekst om farger :-) klem Siv :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Lekre saker de har her hos Tapethuset. Det er sikkert mange foreldre som nå blir fristet til å pusse opp. Hilsen Tove

   Slett