søndag 14. juni 2015

"Reaction bachelorutstilling" på Westerdals 4. juni 2015.
Campus Vulkan.


Som gjesteforeleser gjennom mange år, var jeg så heldig å bli invitert for å se utstillingen.
Og det er alltid veldig hyggelig å møte både lærere og elever.
(Bildet over ble tatt da jeg var på åpningen av den nye skolen i september 2011.)


Her er en av de 160 nysensurerte bacheloroppgavene fra avdeling for kommunikasjon:
Take a cue from Nature.

To flinke elevene fra Eksponeringsdesign, som hadde laget denne helt fantastiske bacheloroppgaven om naturen og fargene.

Tu Ha Vu og Hanne H. Viksten heter de to kjempeflinke studentene.

Jeg ble faktisk ganske rørt da jeg ankom skolen, for disse to elevene grep fatt i meg straks jeg var innenfor døren. Hvorfor?
De sa at min undervisning hadde gjort dem så opptatt  av farger i ettertid, at de hadde valgt det som hovedtema i sin oppgave.
Gjett om jeg var stolt?! Og hvilken oppgave de hadde laget! En stor, flott bok med de vakreste farger, bilder og design. Jeg var mektig imponert. Jeg skal spørre dem om jeg senere kan komme tilbake med et utfyllende blogginnlegg med noen av deres bilder, slik at dere virkelig kan få se hvor flott dette var!

Rektor Bjørn Jarle Hanssen ønsket velkommen til den aller første bachelorutstillingen ved nye Westerdals Oslo ACT. – "Mange synes det er vemodig at dere slutter hos oss etter tre år. Det synes ikke jeg. Disse tre årene har dere levd i en intens studievirkelighet. Disse årene har dere brukt på å skaffe dere en yrkesrettet utdanning. Nå skal dere ut i en annen virkelighet. Nå skal dere ut i arbeidslivet", sa Hanssen i sin tale til avgangsstudentene.

Det var dessverre to viktige ting som ikke klaffet helt for meg denne dagen. 
For det første hadde jeg bare en time til rådighet fra skolen åpnet for gjester, til jeg måtte gå i et styremøte, for deretter å reise utenbys. Jeg burde hatt mange timer. Jeg fikk derfor ikke anledning til å sette meg inn i hva de enkelte oppgavene tok for seg.
Det andre var at fotografiapparatet mitt ikke ville funke ordentlig. Derfor er det dårlige bilder, og noen måtte jeg ta med mobilen.

Men selv om bildet er dårlig, kan dere på bildet over, se nok en flott bacheloroppgave av Kitty Frogner Gundersen. Lekkert satt opp, med delikate farger. Men som sagt, jeg fikk ikke tid til å notere detaljer om oppgaven, dessverre.

Så måtte jeg bare knipse noen bilder i en fart, så godt det lot seg gjøre med et kranglete kamera eller iPhone, uten mulighet til mer informasjon. Men jeg er helt sikker på at dere kan få mer informasjon om oppgavene hvis dere henvender dere til skolen.
Når det gjelder to av oppgavene har jeg gitt dere navnene på studentene.
Og selvsagt fokuserte jeg på de oppgavene som var fargerike som dere kan se.Jeg hadde helt sikkert ikke fått bestått på dette blogginnlegget. Dårlige bilder og knapt nok en forklaring - det er ikke bra nok!
Men jeg ville så gjerne at dere skulle få lese/se litt om de flinke elevene på Westerdals, derfor valgte jeg likevel å legge det ut. Så er det bare å håpe at elever og lærere tilgir meg, slik at jeg får komme tilbake og undervise. Jeg trives nemlig kjempegodt på denne kreative skolen.Oppgavene var laget av avgangsstudenter fra: Retail Design (tidl. Exponeringsdesign), Grafisk Design, Experience and Event Design og 3D-Grafikk, Tekst og skribent og Art Direction.
Hilsen Tove.


8 kommentarer:

 1. spennende innlegg!
  Jeg skal spørre min venninne i Bremanger om hun vil ha kurs med deg. Hun er aktiv i så mange sammenheng, i husflidslag, sømkurs, jobb i skolen, kunst osv. Det hadde jo vært fint å fått til!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det, Ingun.
   Det å ha et kurs i Bremanger høres flott ut. Det gjør jeg gjerne.
   Hva med dine elever, det er vel snart ferie for både deg og dem?!
   Da må du ta deg tid til å roe ned og kose deg! En god og fargerik fortsettelsen på sommeren ønskes av Tove

   Slett
 2. Var innom her i går å leste innlegget og skrev en lang kommentar. Klikker på send og borte var den visst for jeg hadde jo ikke vært innlogget. Noen ganger er man helt lost i hodet.

  Virkelig flotte bilder du hadde tatt og flinke studenter. Mobilbilder tar jeg en del av om jeg ikke har annet kamera på plass.

  Var å shoppet litt i dag, det ble ny bikini i oransje! Siden jeg kjøpte det så håper jeg virkelig at solen og varmen kommer hit og varer ei uke i strekk så får jeg litt farge på kroppen. Er jo en stund til sol og varme i syden og da får man jo nyte det man har her nord selv om jeg føler at jeg ruster opp. Kos deg med sommeren og helt klart skal jeg stikke innom når jeg har anledning.

  Varm hilsen
  fra Eva

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk Eva, for hyggelig kommentar. Ja, dette er utrolig flinke studenter. Og jeg blir selvsagt veldig glad når noen av dem velger farger som hovedtema. Synd at kameraet mitt ikke ville funke. Nå er det sendt til reparasjon.
   Så flott med oransje bikini, nå blir du vakker når kroppen får litt brunfarge! Husker ikke når du skal reise til varmere strøk, men i mellomtiden må du kose deg der du er! Fargeglade hilsener fra Tove

   Slett
 3. Hei Tove, Så gøy at studentene kjente deg igjen :-) Skjønner godt at det er rørende når de i tillegg har benyttet seg av det de har lært fra undervisningsuken om farger. Husker godt studentene fra Eksponeringsdesign når vi underviste der for 3 år siden. Har tittet litt på bildene vi tok fra undervisningen ;-) Synd jeg ikke kunne være tilstede å se oppgavene.
  Kjære alle avgangsstudenter: LYKKE LYKKE til med det videre arbeidet rundt farger, fargeprosesser og fargesammensetning. PS! Husk at argumentasjon for fargevalgene er viktig ;-) God sommer!
  Hilsen Therese, NCS Colour Centre NOrway

  SvarSlett
  Svar
  1. Veldig gøy at de kjente meg igjen, og ikke minst at oppgaven var knyttet opp til undervisningen om farger.
   Trist at du ikke kunne delta, men du var jo på farten med kurs.
   God helg ønskes av Tove

   Slett
 4. Heisann!

  Eirik er kommet videre på intervju til en amanuensisstilling i grafisk design på Westerdals. Nå krysser vi fingrene for at han gjør et godt inntrykk! Han er en flott pedagog - jeg har jo førstehåndsinfo da vi har vært kollegaer i tre år, til og med tolærerer i en klasse dette året, føler meg ikke inhabil når jeg sier det.... Faglig sett er han også dyktig, men ikke god nok til å markedføre seg selv som før nevnt.
  Han ble lei av å pendle mellom to bosteder, lite privatliv ved å jobbe og bo tett på familie døgnet rundt. Han kunne fortsatt i jobben her, men jeg forstår godt at Oslo frister mer. Det er andre fokus han bør ha!
  Nå er det ferie og tid for å få haven på stell, så regner det. Typisk.
  I kveld er det også siste valpekus etter at jeg har vært på busrdagsfeiring for oss tre venninnner. Venter fremdeles på å kunne slenge meg ned i hengekøya og puste sakte inn og ut. Heldigvis er Herren i Huset på bedringen vei, er bare innom sykehuset for daglige sjekk. Det er kjekt å ha han hjemme igjen.
  Ha en riktig god uke!

  SvarSlett
 5. Forstår godt du trives med å gjesteforelese i en sånt kreativt miljø, Tove. Fint at du deler.

  SvarSlett