fredag 19. juni 2015

Idéfagskolen - avslutning og eksamensoppgaver 2015.
Interiør og Visual Merchandiser

Det finnes en tydelig kraft i naturen rundt oss, ubemerket av folk flest.
Fordi den ikke er fysisk, er den ukjent for vitenskapen.
Til tross for dette har den blitt anerkjent av mennesker gjennom tusenvis av år, som en underliggende essens, som gjør det mulig for alt som lever å oppleve at det lever.
Alle eksisterende ting inneholder essensen, og er holdt sammen av den.
Alt i det fysiske universet pulserer og vibrerer med den, det som ingenting kan eksistere uten.

Denne levende essensen har mange navn verden over. Chi, Ki og Prana er noen av dem. Av det urgamle nordiske folket ble den omtalt som MEGIN - indre kraft. Den gir oss mennesker styrke, og ikke minst evner til å skape.
Dette kan vi lese i magasinet MEGIN.
La meg tilføye, at fargen fiolett er et perfekt valg på omslaget når man snakker om megin.
I denne fargen ligger stor kraft, på samme måte som i MEGIN.

Og å skape, gjør de hver dag på Idéfagskolen.
Og den som hadde idèen til, og som skapte Idèfagskolen, var
Wictor L. Faanes, som du ser på bildet her, sammen med en av elevene, Trine Texnæs.
Jeg var så heldig å få høre hans lille presentasjon, og få en prat med Faanes på sammenkomsten, og det var interessant. Ikke tvil om at han besitter Megin!

Jeg må også i dette innlegget beklage dårlige bilder. Fotoapparatet mitt kollapset, og jeg måtte benytte mobilen for å ta bilder. Lyset var veldig vanskelig, med mange spotter, og dette til sammen forklarer dårlige bilder. 
Men om bildene er dårlige, var oppgavene til gjengjeld strålende.
La oss ta en overfladisk titt på noen av dem.

Den første tilhører Trine Texnæs, som du ser på bildet.


I denne oppgaven lager Trine en sjokolade butikk og kafé. Og for en fantasi og skaperglede! Og for en god idé!
Hvis dette ble virkelighet, ville det bli byens "snakkis", og stedet både barn og voksne ønsker å besøke!


Det er ikke enkelt å se detaljene på et elendig fotografi, men dette er virkelig gjennomarbeidet, og helt supert!

Noen elever viste også en presentasjon for gjestene.
Her er to av de flinke elevene, som viste en presentasjon fra sitt besøk i Milano. Til høyre på bildet sitter Christina Maria Alvarez. Og eleven i sort og hvitt er Elin Myrvold Hansen.


Det blir litt urettferdig at jeg presenterer noen mer enn andre, men det ville tatt for lang tid for meg å sette meg inn i alle oppgavene.Her blir det mest smakebiter, og bilder av forsidene på oppgavene. Og noen av elevene har jeg navnet på, endre ikke. Slik blir det når det er tett med mennesker og tiden fyker for raskt av sted.

Så tror jeg at den presentasjonen vi ser under til venstre - Bar & Lounge, er utført av Stine Lindstrøm Skår, men jeg er ikke 100 % sikker. Er det feil, kan jeg rette. Kandidatnr. er 1509.


Og Tone Strandheim, på bildet over til høyre, tror jeg hadde laget oppgaven om "Cup'n'Cake", som du ser under til høyre. Men rett meg hvis det er feil.


Den siste oppgaven jeg tar med er oppgaven til Erik Flåtnes.
Han har jeg skrevet om før på bloggen min,  i et eget innlegg den 20. mai i år.En meget gjennomarbeidet semesteroppgave.
Men så er Erik også både utdannet elektriker, han er møbeltapetserer, og nå har han altså i tillegg utdannet seg innen interiør. 
Derfor kan han arbeide med helheten i et interiør.


Og som han sier i tidligere blogginnlegg, han er blitt svært interessert i farger. Selvsagt til min store glede.

Jeg takker alle elevene i klassene Interiør og Visual Merchandiser, og Mote for hyggelig samvær da jeg foreleste hos dere sammen med Therese fra NCS Colour Centre. Vi trivdes begge veldig godt sammen med dere.


Til sist vil jeg gjerne takke den flotte læreren Marit Andreassen, som hentet Therese og meg inn som forelesere.
Hun har masser av kunnskap, og har vært en stor inspirasjon for klassen. 
Og hun besitter i aller høyeste grad MEGIN! Hilsen fra Tove.13 kommentarer:

 1. Tusen takk Tove! Vi setter stor pris på samarbeidet med deg! Gleder oss til neste semester!
  God sommer fra Marit og alle på Idefagskolen

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for hyggelig tilbakemelding. Jeg ser også frem til neste semester. Er elevene like hyggelige som disse, blir det helt topp! Hils tilbake til alle og ønsk god sommer. Hilsen Tove

   Slett
 2. Så fantastiske oppgaver (får et godt inntrykk til tross for mobil-kamera bilder, Tove) - skulle så gjerne ha vært der å sett :-)
  Veldig gøy å se at man har kunnet videreformidle fargekunnskap som genererer til de flotte oppgavene. Det var utrolig morsomt og givende som foredragsholder, å møte den entusiasmen og interessen fra studenter og lærere, for det Tove og jeg ønsket å videreformidle. Jeg ønsker dere alle en riktig god sommer og LYKKE LYKKE til, med det videre arbeidet med farger. Hilsen Therese, NCS Colour Centre Norway

  SvarSlett
  Svar
  1. Vi er helt enige, Therese, om at slike interesserte elever er givende å undervise. Veldig synd at du ikke kunne være til stede, men jeg vet at det var umulig for deg. God helg ønskes av Tove.

   Slett
 3. Så spennende, jeg får ta med elevene mine å besøke den skolen tror jeg!
  Masse inspirasjon å få ved å besøke slike skoler og se sluttoppgaven-masteroppgaven.
  Jeg var på Esmod sin 3 årsvisning/mastergrad på torsdag. Der fikk faktisk vår gamle elev Sirgrun hedersprisen Gullnålen og det var stort. Repportasje kommer på bloggen min etterhvert. Ha en flott helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Snakk med Marit og hils fra meg. Det synes sikkert hun er hyggelig.

   Slett
  2. Skulle også gratulert med eleven fra Esmond, helt fantastisk! Gleder meg til å lese ditt innlegg når jeg er tilbake. Hilsen fra Tove. PS her er det nemlig vanskelige forhold

   Slett
 4. Tusen takk for flotte ord Tove, når jeg ser tilbake på året hos Idefagskolen er det foredraget du og Therese holdt som gjorde sterkest inntrykk, dette er foredrag som alle kunne ha nytte av å høre! Ha en riktig god sommer.
  -Erik

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for pene ord, Erik. Jeg skal videreformidle dem til Therese.
   Jeg ønsker deg nok en gang lykke til videre, og er spent på hvilke valg du tar fremover. En god og fargerik sommer ønskes av Tove

   Slett
 5. Tusen takk for flotte ord Tove, når jeg ser tilbake på året hos Idefagskolen er det foredraget du og Therese holdt som gjorde sterkest inntrykk, dette er foredrag som alle kunne ha nytte av å høre! Ha en riktig god sommer.
  -Erik

  SvarSlett
 6. Tusen takk for flotte ord Tove, når jeg ser tilbake på året hos Idefagskolen er det foredraget du og Therese holdt som gjorde sterkest inntrykk, dette er foredrag som alle kunne ha nytte av å høre! Ha en riktig god sommer.
  -Erik

  SvarSlett
 7. Hei Tove. For en fantastisk tilbakemelding fra Erik. Man blir helt rørt når det vi elsker å snakke om og lære bort, kan bety så mye for en person. Ønsker deg masse lykke til videre med det livet har å by på og de valgene du tar, Erik. :-)☺ Hilsen Therese

  SvarSlett
  Svar
  1. Både du og jeg blir glade helt inn i hjerteroten når vi får slike tilbakemeldinger. Da betyr det ekstra mye, det vi underviser i!
   Gleder meg til å komme tilbake til skolen til høsten.

   Slett