onsdag 13. august 2014

Den Rosa Butikken - Pink Stuff.no

En dag i juli hadde jeg et ærend til Tønsberg. Egentlig hadde jeg liten tid, men plutselig ble blikket mitt fanget av noe knall-rosa, og selvsagt måtte jeg titte.

Du store verden - for en åpenbaring for småjenter - og også for meg!
                                Rosa fra gulv til tak!                                 
"Den Rosa Butikken" har nettbutikk, i tillegg til å ha forretninger både i Tønsberg og på Skedsmo Senter.
Se forøvrig mer på www.pinkstuff.no. eller på Facebook.Hvis du søker her på bloggen etter et innlegg jeg publiserte den
18. mars 2013 - "Hva er det som er så spesielt med rosa?", kan du lese mer om denne fargen, som regnes som den mest feminine
av fargene.


Min erfaring, etter over 20 år med kurs og foredrag om farger, er at nesten alle jenter har en rosa periode.
Det ligger tydeligvis i deres natur. Men for de fleste blir andre farger mer spennende når de blir rundt 9 års alder. Hvorfor det er slik er vanskelig å si.
En spennende ting er at rosa ser ut til å gi jenter energi, mens voksne menn mister energi med rosa. Dette er spennende!
Les mer om det i innlegget fra 2013.Et eksempel på at rosa gjør susen, gjelder LEGO.
Det er gutter som opp gjennom årene har vært mest tiltrukket av LEGO.

Men da LEGO introduserte klosser i rosa i 2012, skjedde det noe.
Før jul ble forretningene utsolgt for rosa LEGO!
Les mer i mine innlegg fra 26.12.2012 og 18.12.2013. 
Søk på LEGO så kommer det opp.
Tenker de fleste småjenter gjerne ville ha denne magenta-rosa krakken, som også kan inneholde leker.

Og hva med stolen til høyre, som er i en rosa som nesten tipper over i en lys fiolett-variant?

Du kan også lese mer om rosa i boken min Fargene forteller!
Hilsen Tove.11 kommentarer:

 1. Tror aldri jeg har hatt en magenta periode i mitt liv. Men jeg har jo en rosa datter så det får holde!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ut fra tilbakemeldinger jeg gjennom mer enn 20 år fra deltagere på kurs og foredrag, vil jeg anta at 80-90 prosent av alle småjenter har en rosa periode. Og det gjelder selv når rosa ikke er i motebildet.
   God helg ønskes av Tove

   Slett
 2. Heisann!
  Rosa må ha kommet med generasjonen etter oss. Kan heller ikke huske at jeg hadde en rosa periode. Kan derimot huske jeg som ung voksen kjøpte en rosa bluse da farven var på mote. Blusen har aldri blitt brukt!
  Skal bli spennende å følge med barnebarnet. Foreldrene er ikke rosa!
  Saga blir snart 2 år og har en underlig ønskeliste: Truser (har slutta med bleie i sommer), krone (sjølsagt), is, kake, bh (!!! har vel sett noen fine på stranda) og fugl!
  Kanskje de har noen artige truser i den butikken!?
  Nei, streik er siste virkemiddel. Her går sønnen på vikarjobb (læreren er ikke i streik pga sjukdom), mens jeg er streikende. Litt spesielt.
  Ha fine dager...

  SvarSlett
  Svar
  1. Se mitt svar over på forrige kommentar.
   Men foreldre bør ikke nekte barn farger fordi de selv ikke liker dem. Og jeg har hatt flere godt voksne kvinner på kurs som ikke fikk bruke rosa ( feministmødre) og de sier at det fremdeles er som et sår i sjelen.

   Slett
 3. I denne artikkelen står det en interessant beretning om lanseringen av rosa og lyseblått som babyfarger på midten av 1800-tallet. Til å begynne med ble rosa anbefalt for gutter siden det ble ansett å være mer "energisk" enn den "tandre" lyseblå fargen. http://www.smithsonianmag.com/arts-culture/when-did-girls-start-wearing-pink-1370097/?no-ist Tenk hvordan det har endret seg! Selv hadde jeg en mor som bestrebet seg på å gi oss barna en kjønnsnøytral oppvekst, så jeg fikk aldri noe rosa. Jeg har tilgitt henne det. Datteren min får lov til å ha sin rosa-periode, men jeg oppmuntrer henne til å like alle fargene.

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for spennende kommentar. Denne artikkelen er interessant, jeg vil lese den igjen og benytte den i et innlegg på bloggen. Se forøvrig mine svar over. Følg med så skriver jeg mer om dette i september. God helg ønskes av Tove

   Slett
 4. Hei Tove, Rosa gir god energi - rosa Hortensia - rosa roser - med 10 åring i huset er det fortsatt rosa på barnerommet pluss mer og mer blått...klem Siv

  SvarSlett
  Svar
  1. Mange vakre nyanser av rosa og vi kan like en men kanskje ikke alle! Ofte kommer det en blå periode etter rosa! Balanse er viktig sier Goethe. Nyt helgen! Hilsen Tove

   Slett
 5. Med 2 døtre så har vi vært gjennom akkurat den perioden ja. Men det er leeenge siden.
  Ikke glad i rosa selv. HVerken den duse eller knæsje.

  God augusthelg!

  SvarSlett
 6. PS:
  Iallefall ikke glad i rosa i interiør og klær. Men i hagen tar den seg jo strålende ut. Men det syns jeg alle farger gjør.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det kan være lekkert med noen magenta detaljer i et dust interiør. Den er jo ikke direkte rosa. Enig blomster er vakre uansett!
   En god sensommerhelg ønskes av Tove

   Slett