onsdag 25. juni 2014

Byttomfoten folkedansgruppe - 15 års jubileum i Roskilde.


Her ser dere oss i våre flotte bunader foran Rådhuset på torvet i Roskilde etter at vi har danset.
Og er ikke dette fargesprakende, så vet ikke jeg!
Vi vakte berettiget oppsikt da vi kom i våre bunader. 


Jeg startet med å fortelle dere om Gråbrødre kirkegården i Roskilde, og om Gråbrødrene som kledde seg i grått. Med bunader ser vi hvor viktig farger er.


Vi reiste med DFDS Seaways fra Oslo i strålende solskinn og blank sjø.
Her ser dere vår, etterhvert så berømte, opera.


Videre utover Oslofjorden, hvor seilbåter rammer inn hele Oslo. Oppe i åsen ser dere Holmenkollbakken.


Og lenger ut i fjorden, båter på tur mellom holmer og skjær. Ikke merkelig at turistene synes dette er flott.
Og ombord i båten var det ikke bare nordmenn, men en fargerik forsamling av koreanere, japanesere, kinesere, thailendere og europeere fra flere land.


La Dyna Fyr være det siste bildet fra Oslofjorden, før vi går i land i København.
På dette lille fyret er det faktisk også en liten restaurant.


Vi ble hentet i buss i København, og ble deretter innkvartert på Hotel Prindsen, et ærverdig, gammelt hotell.
Det skal jeg fortelle mer om senere.
Men vi skulle danse midt på torget lørdag formiddag. Det var annonsert både i lokalavisen, i informasjon på hotellet og i forretninger. Så vi var litt nervøse da vi marsjerte inn på torget.


Vi har med egen spillemann, Einar Vestrheim, som spiller på vårt nasjonalinstrument, hardingfele, og vi har med to instruktører, Else og Idar Thorstensen.


Vi hadde også danset på båten over, men dette ble en større opplevelse. Mange mennesker var møtt opp, og vi klarte oss heldigvis veldig bra, selv om det er vanskelig å danse på asfalt og brostein.

Da får dette være nok for i dag, så kommer jeg tilbake og forteller dere om både om Roskilde Domkirke og Vikingmusset, i tillegg til Fredriksborg Slot. Dere har noe å glede dere til!
Hilsen Tove
6 kommentarer:

 1. Så morsomt, du driver med folkedans og jeg med vikingeliv. Jeg har en bror Svein Tore som har laget utrolig mye feler og er en dyktig spelemann og billedhugger. Han driver nå for tiden å lager en skulptur av Hilmar Aleksandersen; en kjent felespiller fra trønderlag.
  Det folkelige er noe som aldri går av mote!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er egentlig litt merkelig at vi driver med folkedans. jeg hadde vært med litt på skolen, men min mann hadde aldri danset folkedans, selv om vi alltid har vært glade i å danse. Så var det venner som hadde vært med å starte en gruppe, og en ny trengte flere dansere. Etter mye mas fikk jeg mannen med, og nå synes vi begge det er gøy. Har vært med nesten 15 år. Veldig fin trim både for hodet og kroppen!
   Jeg skal fortelle vår spillemann om din bror. Hilsen fra Tove

   Slett
 2. For en opplevelse, og så flinke dere er! Nydelige bilder, og det ser ut til at dere var riktig så heldig med været. Solen kom hit nord, men noe kjølig fortsatt med 12 grader i formiddag.. Prøvde å nyte litt sol ute på terrassen, men det var for kjølig for meg så jeg gikk inn å syslet med mange ting.. Kunne ha dratt ut for å jakte på midnattsolen, men i kveld orket jeg bare ikke og nyter et glass vin mens jeg stikker innom alle bloggene jeg pleier å besøke..

  God helg til deg..

  Varm hilsen fra Eva

  SvarSlett
  Svar
  1. Det var en opplevelse, og alle beundret vår flotte bunader. Vi var heldige med været, opphold da vi danset, men bygevær.
   Det kommer mer fra turen, men først om å få barn på tur.
   Venter fremdeles på midnattsol bilder! Hilsen Tove

   Slett
 3. Heisann!
  Skal forsøke å både lese innlegg jeg har gått forbi i det siste og sende noen kommentarer tilbake til flere. Tore skal synge på noen seilskuter under Tall ships races i dag, så det blir nok til alenetid. Men jeg vil også få med meg litt av folkefesten.Dere gjore nok stort inntrykk i Roskilde med de flotte bunadene, musikk og dans, og gratulrerer med jubiléet!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for gratulasjoner.
   Blir spennende med Tall Ships races i dag. Så litt om det i Dagsrevyen. Skulle gjerne hørt din mann synge.
   God helg ønskes av Tove

   Slett