tirsdag 27. oktober 2020

Da er en ukes undervisning tilbakelagt på 

SoFi - School of Fashion Industry.

Og for en hyggelig og givende uke det ble for Therese Sandem/NCS Colour Senter, og for meg. Fantastiske elever! Veldig interesserte, veldig flinke og veldig hyggelige!


Som fortalt i forrige innlegg er dette elever fra linjene Interiør og Retail design. Og som sluttoppgave fikk Interiør-elevene en oppgave hvor de skulle finne farger til interiøret i hjemmet til en familie på fire. Og egenskapene til de fire familie-medlemmene var svært ulike: Far - Rød. Mor - Gul. Sønn - Oransje. Datter - Grønn. Her er en av oppgavene, hvor de har laget en historie rundt familien, hvordan de er som personer, og hvilke farger som er gode for hver av dem.


Her viser jeg hvordan en annen gruppe har synliggjort familien, ikke ved bilder, men med farger. Og her er: Far - Grønn. Mor - Blå. Sønn - Rød. Datter - Fiolett.


Og her er en tredje presentasjon, hvor fargene er skrevet over hver person, og hvor familiemedlemmene er beskrevet i hvert sitt felt.

Alle tre er supre måter å gjøre det på. Og etter å ha jobbet med mennesketypene og hvilke farger som passer til dem, fargepsykologisk, skulle elevene bruke det de hadde lært om NCS-systemet. Så det var ikke enkle oppgave de fikk.


Her er to eksempler på fargevalg i to ulike rom til to ulike familier.

Jeg vil gjerne si at bildene ikke er gode nok, da de ble tatt av Therese i mørket under presentasjonen. Men det kan likevel kanskje inspirere noen til å ville lære mer om betydningen av fargene i hjemmet vårt. Og sette fokus på at vi alle er ulike. Den fargen som føles god for en person, kan en annen mislike.

Bildet er hentet fra min bok Fargene forteller.


Så kommer to eksempler på oppgaver som studenter fra Retail design har laget.    Først et flott forretningsprosjekt, som du ser her. Også produktemballasjen er i flotte farger.


OBS! Vær klar over at det er skrevet feil ord ved siste farge, som er rød. Der er det i farten skrevet grønn! Flotte farger, som vil gjøre seg veldig godt i markedsføringen.

Og her er det sjokolade som skal lanseres og selges!  Multer, blåbær og bringebær-sjokolade. Jeg vil kjøpe med en gang den er klar!


Og her er fargene i NCS-koder som de skal benytte til emballasje og markedsføring.
                                         

Therese og jeg var mektig imponerte over alle oppgavene. Synd at vi ikke kan ha med alle. Jeg måtte plukke ut noen. Dette pga at bildene ble tatt i mørket. Alle elevenes presentasjoner var helt supre!

Jeg ønsker lykke til videre med studiet, og gleder meg til å se deres avgangsoppgaver!

Hilsen fra Tove.

PS. Elevene har brukt boken Fargene forteller Om fargenes betydning - symbolsk, psykologisk og estetisk, som lærebok. Kanskje noen av dere som leser dette ønsker å lære mer om mennesketyper og farger? Da kan boken bestilles i bokhandelen eller på nett.


6 kommentarer:

 1. Hei Tove. For en flott og givenes uke sammen med dyktige, interesserte og positive studenter :-) Nei, oppgavene studentene fikk var ikke enkle, og jeg er meget imponert over resultatene, oppfinnsomheten og innlevelsene. Det var godt å se at ukens intensive undervisning om tema Farge, ble praktisert på en så proff. måte.

  SvarSlett
  Svar
  1. Vi er så enige. Elevene viste så tydelig at de syntes dette temaet var spennende, og ønsket virkelig å lære. Så gøy og inspirerende for oss som lærere!
   Ja - de var virkelig blitt proffe! Hilsen Tove

   Slett
 2. Så bra! Alle skoler trenger engasjerte gjestelærerne for de er som deg og meg, vi tenker ofte litt annerledes og kan engasjere på en annen måte når man ikke har det som fulltidsjobb. Husker fra jeg var lærer på fulltid, da gikk det ofte på de samme oppgavene år etter år, med noe nytt innimellom. Ha en fin dag. Jeg har blitt ferdig med Hekneven og blogget om den. Den var fantastisk.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg tror det er viktig det du skriver. Vi som gjestelærere synes det er gøy å møte unge mennesker, og spesielt når temaet engasjerer. Men jeg kunne ikke tenke meg å være lærer på heltid.
   Jeg har begynt på Hekneveven nå. Lars skriver helt fantastisk! Alt godt ønskes deg uansett corona og regn! Hilsen Tove

   Slett
 3. Høres ut som veldig interessant undervisning og spennende oppgaver! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, elevene sa at de var fornøyde og syntes dette var spennende å lære. Og da blir jeg selvsagt veldig glad.
   En spennende halloween ønskes av Tove

   Slett