mandag 21. januar 2019

ÅRETS FARGE 2019 lansert av Fargerike

GRØNN - Sølvgrønn


Som du ser er Sølvgrønn en meget lys grønn variant, og den har et sølvskimmer i seg. Det er en behagelig farge, og lett å kombinere med andre farger. Her er den brukt i en stue.


Her er Sølvgrønn benyttet i et soverom, og grønt og blått er de beste sovefargene.


I denne stuen er det brukt en annen variant av grønn, og den heter
Salix Aba. Et litt merkelig navn, men hva gjør vel det?
Den ser ut til å være litt dypere i fargen, kanskje går den litt mot aqua, det kan være vanskelig å se på skjerm. Jeg synes den er virkelig lekker.
Her er den satt sammen med en syrin-variant på stoler og bordduk, og det ble en fin effekt. Men jeg synes kanskje gardinene i bakkant ikke passet så godt inn, men smak og behag er vanskelig å diskutere.

Jeg har tidligere på bloggen skrevet en god del om fargen grønn, og du kan gå inn og lese, hvis du bruker søkeordet grønn eller grønt i rubrikken nede til høyre på bloggen.
Blant annet er det et innlegg som heter Fargen GRØNN fra 30. august 2016.
Fargerike lanserte også Grønn som Årets Farge i 2012, men i litt andre nyanser.

Her er nok en grønnfarge som de har kalt Stillhet.

Fargen Stillhet er også brukt her i en stue. Over er den benyttet i en kjøkkeninnredning.

Fargerike skrev i sin pressemelding i november 2018 (det var da fargen ble lansert), at de vurderte flere farger som Årets Farge 2019. Men i en tid med fokus på miljø, var dette et naturlig valg, men de hadde mange gode kandidater.
I tillegg til at miljø var viktig for deres valg, var også grønt i TV-serier, og ikke minst - den tropiske trenden - viktig for valget. Og selvsagt ble heller ikke dette med en smakfull innredning glemt!


Den siste fargevarianten av grønn jeg tar med er Beatle. Den er mørkere enn de andre, og jeg personlig synes de andre tre er penere i innredning, og enklere å kombinere med andre farger.

I pressemeldingen står det også litt om at trender også sier mønster. Selvsagt på tapet, men ikke minst på gulv. En farge endrer helt karakter med et mørkt gulv i stedet for et lyst.
Det er ikke så gode eksempler på mørke gulv på bildene her, bortsett fra på det nest siste, men vi forstår det. Spesielt når det er et sølvskimmer over fargen, kan et mørkere gulv sikkert være lekkert.

Så er det bare for deg å vurdere om dette er farger for deg hvis du skal pusse opp hjemme eller på kontoret. Vi har grønt på soverommet, og trives godt med det. 
Hilsen Tove.

PS. Alle bildene er hentet fra Fargerikes eget billedarkiv, og brukt med deres tillatelse.

7 kommentarer:

 1. Hei!
  Det var morsomt med at grønt er årets farge. Inne i tilbygget vårt på hytta har jeg malt sjøgrønne vegger. Det høres voldsomt ut, men veggene er bare to stk på 80 cm. ellers fire vinduer og ei dør og en tømmervegg i gammelt brunt tømmer. Det ble fint, me skal ikke male vindusomramningene hvite før sola har sterk litt der.


  Har akkurat i dag vært og kjøpt gardinoppheng, så det blir hvite både hvite rullgardiner og mammas gamle portierer i hvitt med brodert mønster.
  Så da er det bare å møte sola og våren der.
  Jeg får rote meg til å legge ut på Verna trehus litt etterhvert, det var i sommer jeg la ut det siste, ja, ja tiden flyr!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det var jo artig at du har valgt Årets farge! Gleder meg til å se bilder, dere har jo gjort så mye der!
   Det blir sikkert kjempefint. Dere er jo så flinke!
   Lykke til videre! Hilsen fra Tove

   Slett
 2. Heisann, oj, her kom jeg inn med annen søkemotor, feilen ligger hos chrome, kanskje. Da har jeg svar deg på mail, men andre må gjerne sjekke grønnfargen på Lia her: https://livetilia.blogspot.com/search?updated-max=2018-09-02T22:59:00%2B02:00&max-results=7

  Ha gode grønne dager ;:OD)

  SvarSlett
 3. Så bra at du endelig har kommet deg inn igjen hos meg på bloggen. Men din lenke hjelper det ikke å klikke på. Hvis noen vil se grønnfargen på Lia, hvor skal de gå inn da?
  Jeg vil veldig gjerne se den. Hilsen Tove

  SvarSlett
 4. Grønt er fint det. Vi hadde grønn stue av den lyseste sorten øverst i mange mange år, før det ble antikhvitt. Likte den grønne, men den er for meg umulig å kombinere med rosa. Synes det ble "sukkertøy". Men grønt er en lun og koselig farge som jeg gjerne har litt av på puter og interiør. Jeg har flere par lysestaker i grønt, vase og lykt. :)Ha en fin januardag. Snart blir det grønt ute! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så det er rosa som er din favoritt?
   Grønt er fint, roer ned. Jeg har en aqua-variant på kontoret, og den er jeg veldig fornøyd med.
   Vel - det tar sin tid før det blir grønt ute. Så i mellomtiden kan vi velge grønt inne!
   Fine dager ønskes av Tove

   Slett
 5. Hei, nei, det er ikke mulig å hyperkoble i kommentarfeltet, du må kopiere og lime adressen inn i URLfeltet (www) i søkermotoren. Bloggen heter Livet i Lia, bare å skrolle tilbake noen innlegg ;:OD)

  SvarSlett