tirsdag 5. juni 2018

Jeg fortsetter spaserturen i Stockholm 
Blir du med meg?
3. innlegg.


Jeg blir glad når jeg ser et slikt bygg. Hvor gammelt det er vet jeg ikke, og kanskje er det ikke bare luksus å bo i den, det vet jeg heller ikke.
Men jeg nyter synet av et slikt bygg i en delikat og vakker farge. Nydelig nedtonet gul farge, med grønne trær i forkant.På bildet til høyre ser du kanskje et "annerledes" bygg i bakkant, og at tuppen på en kran stikker frem? 
Vel - også her i Stockholm bygges det nytt, og da blir det mer likt det vi har i Oslo. Se selv!

Her ser du høyhuset til venstre. Ikke like kjedelig som de fleste høyhusene i Oslo - men grått og glass er det.Jeg fant også ett eneste av de eldre byggene som var grått - tenk bare ett!


Da må det litt farger inn, men denne gulfargen er for grell, og huset til høyre har en ganske sterk grønnfarge. På bildet er fargen litt gråere.
Etter alle de vakre gårdene, kan jeg ikke avslutte turen i Stockholm med de minst pene byggene jeg så, derfor tar jeg dere med til Vasaparken.

På 1870 tallet var dette en landlig utkant av byen. Men i 1898 begynte de å anlegge Vasaparken, som er en av Stockholms største parker. Her skulle barna få leke fritt!

I et hus i nærheten, med utsikt til  parken, bodde forfatteren Astrid Lindgren fra 1941 til sin død i 2002. Parken inngår også i hennes historie om Nils Karlsson Pyssling fra 1949.
Her er det virkelig utrolig vakkert, deilig å spasere mellom disse skyggefulle trærne på en varm sommerdag.
Disse fantastiske trærne må være gamle. Og når det grønne er så grønt som her - er det som et eventyr.
Jeg elsker trær!Og du skal få to ekstra godbiter til slutt -
to helt fantastiske kastanjetrær i full blomst.
Vakrere kan det ikke bli!

Da takker jeg deg for turen, i det vi går ut av Vasaparken.
Men du skal få et siste innlegg fra Stockholm. Og det er fra 
Villa Adolfsberg  i Marieberg, og omgivelsene rundt.
Her slutter Vasaparken. Det var virkelig en herlig stund der inne i alt det grønne.
Hilsen Tove.10 kommentarer:

 1. Takk for flott rundtur, jeg får se å komme meg en tur dit igjen ser jeg.

  SvarSlett
  Svar
  1. Tror nok du ville like å komme dit av flere grunner. Nyt dagene! Hilsen Tove

   Slett
 2. Noe så vakkert! Du formidler det så fint. Det frister meg å dra en tur til denne byen. Koselig med blomster, parker og vakre hus. Her er det litt skyet i dag, men det gjør ikke noe etter uker med solskinn. Ha en vakker dag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Så bra at du liker innlegget. Og ja, det var veldig vakkert der!
   Jeg har en del å gjøre inne i dag, så jeg synes litt skyer er helt greit.
   God helg ønskes av Tove

   Slett
 3. Takk for turen... jeg gleder meg.
  SommerKLEM fra Viola

  SvarSlett
  Svar
  1. Veldig hyggelig at du har blitt med på turen, Viola. Jeg har også sett på dine fine turer. Sommerklem tilbake fra meg.

   Slett
 4. Hei, ;:OD) ser at kommentaren min ikke er kommet...
  Stockholm er en ikke ferdig utforsket perle for meg. Hva er en by uten store parker med gamle trær å søke ly under? Takk for at du viser oss hva jeg har i vente!
  Ønsker deg en flott kveld...

  SvarSlett
  Svar
  1. Du hadde lagt inn en annen kommentar, derfor trodde jeg det var i orden.
   Men tusen takk for nok en hyggelig kommentar fra deg. Jeg elsker trær, derfor måtte jeg ha med flere av dem. Trær gjør noe med meg. Jeg har et "eget tre" oppe i skogen her, og det snakker jeg litt med når jeg kommer dit. Det var jo slik indianerne gjorde. De stilte seg også med ryggen mot stammen, og holdt rundt treet med armene. Slik hentet de energi.
   Gleder meg til å se dine bilder fra Stockholm etter en tur dit. Håper det kommer regn i dag slik at alt ikke tørker ut! Hilsen fra Tove

   Slett
 5. Takk for den fine turen i Vasaparken. Der er virkeleg mykje fint å sjå på. Og kastanjetrea er vakrek. Eg må gå meg ein tur og sjå om det er blomster på eit stort kastanjtre ikkje langt frå der eg bur.
  Her er sterk vind i dag, meteorologane har meldt om det og førebudd oss. Me har tjora fast lauste gjenstander og håpe på det beste.

  Klem frå Anne-Mari

  SvarSlett
  Svar
  1. Veldig vakkert! Kanskje er det blomster også på kastanjetreet hos deg, hvis ikke de blåser av i dag. Her blåser det også veldig, men glad for regnet. Det trenger vi!
   Men i morgen blir det bedre - så kos deg i morgen med sol! Hilsen Tove

   Slett