onsdag 2. mai 2018

Kroatia - del 2 - Et vakkert land!

Hvis du reiser med selskapet World Visitor, vet du aldri hva som skjer. Programmet kan snus på hodet, og det som i utgangspunktet virker som en rimelig tur, blir det kanskje ikke.
Hvis du leste innleggene fra Italia i høst, vet du at vi var misfornøyde. Vi prøvde da å få tilbake pengene og avlyse denne turen, som var kjøpt for lenge siden, men det gikk ikke.

Ifølge programmet skulle vi ha en natt til på samme hotell, og en guidet rundtur i Dubrovnik dag 2, men slik ble det ikke.
Vi fikk beskjed om at vi skulle reise videre neste morgen til Podgora, ca. 7 km fra sentrum av Makarska.


Vi kom til dette flotte hotellet, Medora Auri, ut på ettermiddagen. Det forrige hotellet var bra, dette var kjempeflott. Så hotellene kan vi slett ikke klage på.

Over ser du hotellet fra forsiden, med front ut mot sjøen. På bildet til høyre ser du hotellet fra baksiden, innkjøringen og inngangen til resepsjonen.                                                                Vi hadde likevel flaks som kjørte buss mye av dag to, for det ble både regn, sludd, snø, lyn og torden. Og det var nesten nede på null grader. Og selv om vi hadde en del regn denne uken, var det også oppholdsvær, så denne dagen var den verste. Men det var utrolig kaldt hele tiden. Bare noen få grader. Det var nok for tidlig på året å reise hit!

Et nydelig rom ventet oss, innredet med en vakker blåfarge. En av de beste fargene å slappe av og sove i.
Og bak oss lå fjellene, og foran oss lå havet. Utrolig vakkert.

   

Ettersom været var blitt bedre, bestemte vi oss for å gå en tur langs den fine promenaden du ser over.
                                                  

Men først vil jeg be deg lese en av de mange tekstene, som var skrevet på flere av hotellets vegger inne. De tok for seg mange ulike temaer og jeg synes de var helt fantastiske. Her kommer en av dem, som handler om Biokovo og havet. Biokovo er de høye fjellene bak hotellet - de er visstnok 2000 moh, og det lå fremdeles mye snø der oppe. Når havet ligger rett nedenfor er det klart at kontrastene blir store på flere måter. Sjøens dyp og fjellenes høyde. Håper du også liker denne teksten. Vi fortsetter turen. En havfrue koser seg nede ved stranden, og et stort tre klamrer seg fast i jorda ved siden av promenaden. Merkelig at treet ikke løsner. Jeg sier igjen - naturen er fantastisk!
 

Jeg var ikke klar over at det var så vakkert i Kroatia. Jeg elsker fjell, og når du får både fjell og sjø rundt deg hele tiden, kan det ikke bli vakrere.


Og når trærne blomstrer i vakre farger - hva mer kan vi ønske oss?!

Men det er kaldt, og vi går tilbake til hotellet, for å nyte mer av utsikten før det blir mørkt.


Fjell med snø på toppen, med sjøen under. Denne utsikten blir jeg aldri lei.
Og den hvite vingen du ser midt i bildet, er et minnesmerke over et fly som styrtet her - jeg tror det var under 2. verdenskrig.

Da er det snart kveld, og jeg gir deg nok en tekst du kan lese, så kommer jeg tilbake i neste innlegg med flere fine bilder og flere tekster fra dette utrolig vakre landet. 
Hilsen Tove.

8 kommentarer:

 1. Enig at det er et vakkert land, jeg fikk virkelig lyst til å reise til Kroatsia igjen, med mannen min. Han hadde likt seg der, hvor det er hav, fjell og gammel historie i mix med moderne og gammel arkitektur. Men vi drar nok ikke med nevnte reiseselskap.
  Ha en fin mai, her blåser det storm ute(iallefall kaller jeg dette for stormkast). Jeg drar en tur til Amsterdam for å møte våren der om en uke, med ei venninne. Hun er fra vestlandet og hadde ledd av meg om jeg sier dette storm.
  Nå må det snart bli mer stabilt og varmt.
  Ingun

  SvarSlett
  Svar
  1. Et vakkert land, men nå var det altfor kaldt. Men kan nok tenke meg å reise dit i en juni-måned.
   Fjell og hav - helt topp!
   I går blåste det veldig her også, og vi hadde dugnad. Nå regner det. Gleder meg til fint, varmt vær. Det må vel komme en gang!
   Lykke til videre med forberedelser til utstilling! Hilsen Tove

   Slett
 2. Sånn,nå har jeg endelig lest meg gjennom de siste, fine innleggene dine. Herlighet så artig å se fra Kroatia. Vi har vært der mange ganger og besøkt stedene du nevner. Utrolig trivelig land å besøke. Dumt med reiseselskap som ikke holder mål, men jammen fikk du fine hotell. Vi seilte en sommer og var innom øyer, Dubrovnik og Makaska blandt mye annet. Vi var der i slutten av juni og opplevde herlig blomstrende lavendel og gyllen gyvel. Jeg ønsker meg tilbake. Klem til deg og nyt dagen!

  SvarSlett
  Svar
  1. Så bra at du liker innleggene - det kommer flere.
   Skulle gjerne besøkt de øyene, og også vært en tur oppe i fjellene. Men da må det være varmere.
   Nå er jeg lei regn/vind og kaldt vær. Men jeg koser meg med god bok. Klem tilbake, og god helg ønskes av Tove.

   Slett
 3. Fine innlegg frå turen til Kroatia.
  Du er så flink til å få med detaljer.
  Me er i Gdansk akkurat no og eg må innrømme at eg har deg i tankene når eg kikar meg rundt hotellet og andre stadar. Tek masse bilde, men veit ikkje kor mykje eg kan vise fram.
  Eg var i Dubrovnik for nokre år sidan, likte best gamlebyen der. Me var også ein guida dagstur til Montenegro. Interessant.

  God helg frå Anne-Mari

  SvarSlett
  Svar
  1. Du er i Gdansk, og så tar du deg tid til å skrive her - tusen takk. Så bra at du har meg i tankene. Og jeg sier, vis oss masse bilder på bloggen din når du kommer tilbake. Jeg gleder meg til å se.
   Vi var også i gamlebyen i Dubrovnik, og også i Montenegro. Det kommer etterhvert.
   En fortsatt fin ferie ønskes deg/dere av Tove

   Slett
 4. Heisann Tove, takk for hilsenen- som jeg skrev på min blogg, kom du meg i forkjøpet nok engang om ønske om en go´hælj!
  Vi hadde bare gode opplevelser med turen vår til Kroatia, men det var på sommeren og uten reiseselskap. Det er et vakkert land som jeg gjerne besøker igjen ved en anledning. Skal passe på at det ikke blir for tidlig på våren.... Fjell og sjø, kan det bli bedre?
  Flott tekst på veggene i hotellet.
  Ha det riktig godt, håper på varmere dager ;:OD)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er sikkert herlig der i juni, men det kan visstnok bli for varmt i juli/august?
   Du skal få se flere tekster - jeg synes de er så fine.
   Det er blitt litt varmere i dag heldigvis, så nå krysser jeg fingre for at det vil holde seg.
   Nyt helgen, og slapp av litt! Hilsen Tove

   Slett