tirsdag 7. november 2017

Det er ikke ofte vi kommer inn i et hotell 
der du blir møtt av slik fargeprakt!


Du ser kanskje litt av inngangsdøren ytterst til høyre på bildet? Gjennom den, og så er vi inne i den fargesprakende resepsjonen som også er bar.


Slik er det her på Hotell Hadeland.
Dette er det andre innlegget om vårt besøk på Hadeland forrige helg, og det kommer et til om Grinakervev. Så følg med!

Det er slett ikke sikkert at du liker fargevalgene og fargesammensetningene her, for ulike mennesketyper påvirkes ulikt av fargene, og liker ulike farger.
Men sannelig er det deilig å komme bort fra minimalismen - hvitt/grått/sort!
Når man skal sette sammen farger og ulike nyanser, er det best å benytte seg av NCS-systemet og fargekodene her. 1950 ulike nyanser består dette systemet av.
Når man har valgt farger ut fra reglene i dette systemet, kan vi være helt sikre på at fargene passer sammen uansett belysning. Det er kjempeviktig, ellers kan vi få oss en skikkelig overraskelse!
Fargene forandrer seg mye i ulik belysning - sollys, ulikt innelys, rom mot syd eller nord osv.
De fleste reagerer antagelig på den turkise fargen mot den klare blå.
Hvis fargene henger sammen, som nevnt over, går det bra, hvis ikke kan det skjære seg. Jeg vil også nevne, at fargene på bilder på skjermen også kan lyve.
Men ut fra det jeg så, er jeg ikke sikker på at alle fargene her går like godt sammen, men de som har valgt fargene har vært modige, og det er morsomt!


Hyggelig å se dette ildstedet da vi skulle inn til middag. Men dessverre fikk jeg ikke tatt bilde av spisesalen. Da jeg var der, var det for mye mennesker der. Men den var malt helt grønn.
Bordene var mørke, og jeg tipset dem om at ferskenfargede/oransje brikker på bordene og samme farge i servietter ville vært riktig. Som sagt og skrevet mange ganger før - det er fargen som fremhever maten og som gir appetitt. Grønt kan bli søvndyssende, mens oransje skaper en god stemning rundt bordet. Den fremmer glede og humor.


I denne flotte salen danset vi i folkedansgruppa Byttomfoten, som du ser i forrige innlegg.

Heldigvis - ser det endelig ut til at fargene er på vei inn igjen etter 15 - 20 års minimalisme.
Men det tar tid. Folk er blitt litt "redde" for farger - kjenner dem ikke.
Nå må man ikke gå  i den samme fella som tidligere - bruke for mye sterke farger, for å kompensere for den lange fargeløse perioden.
Jeg gjentar til det kjedsommelige det den store vitenskapsmann og dikter Johann Wolfgang von Goethe sa i sin Farvelære, som utkom i 1810.
Det er like uheldig med for mye sterke farger, som fravær av farger. Balanse er viktig!
I naturen balanserer alt - ingen ting er tilfeldig.
Det øverste bildet er hentet fra parken rundt hotellet, det andre er fra utsikten fra terrassen på motsatt side av hotellet.

La meg til sist si at vi koste oss denne helgen på Hotell Hadeland. Her var det godt å være!
Hilsen Tove.

8 kommentarer:

 1. Flott og innbydande hotell.
  Ja, det er sant, det er ofte litt fargelaust i hotell, men det kan vere elegant det også.
  Bilda frå naturen er iallfall noko alle likar.
  Takk for fine kommentarar hos meg.
  Du spør om Svarthyll er eit stort tre. Dei kan faktisk bli ganske høge og lite tilgjengeleg for plukkinga av blomstane eller bæra.
  Men første åra virka det som dei veks mest i omfang, før dei renne oppover.
  Det er ei fantastisk lukt rundt trea når hylleblomsten er på sitt finaste.

  Helsing Anne-Mari

  SvarSlett
  Svar
  1. Dette har mye med smak og behag å gjøre - men det er også dessverre slik at vi tror at mote- og trendfarger er noe vi liker, selv om vår underbevissthet mener noe annet.
   Men naturen, den liker vi!
   Artig å høre om Svarthyll, den må jeg se etter neste år. Takk for opplysningene. Hilsen Tove

   Slett
 2. Heisann, dette setter spiss på tilværelsen.... ser virkelig livlig ut!
  Ang. mat og farver. Jeg hadde en gang et 1/3 valgfag for matfaglinja. 1/3 var kaligrafi og skriving av kreative menyer, en annen var anretning i disk og på tallerken - og min tredel var å dekke bord.... virkelig et flott undervisningstilbud som nå er en saga blott! Da fikk vi avtale med møbelbutikker ol om å få dekke bord i utstilling!!!
  Har veldig mange bilder å etterarbeide, så det kunne være en idé å hoppe over noen dager, ja. I kveld er det quiz. Dermed er denne opptatt av å trimme hjernen! Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Borddekning er kjempegøy - og viktig. Maten skal komme godt frem og se delikat ut. Så synd at matfaglinja ble borte.
   Så til dine bilder og din spennende reise. Hvis du fordeler det litt får vi mer tid til å lese hos deg. Synd å gå glipp av den spennende reisen! Hilsen Tove

   Slett
 3. PS Ja, jeg leste at farvestoffet karmin fremdeles er mye brukt i kosmetikkindustrien, det er heldigvis et alternativ til alle de giftige farvene....

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det kommer jo fra Cochinelle-lusa. Høres ikke delikat ut, men som du sier - bedre enn giftige fargestoffer. Hilsen Tove

   Slett
 4. Den gyldne middelvei er vel best i fargevalg også. Fine bilder som ser innbydende ut.Godt det kommer mer farger igjen. God helg til deg :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Helt enig med deg - et gammelt ordtak sier "for lite og for mye forderver alt!"
   Og det er jo egentlig det Goethe sier. Balanse er viktig!
   Neste innlegg her på bloggen blir om ditt vakre Adventskalenderhefte. Det blir lagt ut hvert øyeblikk. God helg ønskes av Tove

   Slett