lørdag 8. juli 2017

Blir du med også på en hyggelig tur på fjellet i Gudbrandsdalen?


Jeg var på fjellet fra 20. - 28. juni. Og selv om jeg hadde alle typer vær - 
overskyet, sol, regn, hagl og vind, var det fint å gå turer og jobbe ute mesteparten av tiden.

Mange fulgte meg på turen i Åsgårdstrand, kanskje dere også vil være med på denne turen?
Det er så vakre farger - fra den blå himmelen og alt det grønne - til vakre blomster i ulike farger. Og blomstene som vokser i fjellet, får ofte dypere farger enn i lavlandet.


Her er et oversiktsbilde over deler av turen. Det er fjellet Nårkampen (1103 moh.) du ser i bakgrunne, og Ormsetra som ligger i skråningen. Jeg kommer opp en vei fra høyre, som går over i en sti, og fortsetter i en sving nedover igjen. Dette er nesten en times tur hvis jeg går raskt, men når jeg har med fotoapparatet, tar det sin tid!

Jeg vil ta deg med på en tur opp til toppen senere.
Mye kreklingblomster, og de er vakre med sin lyse fiolette farge. Det blir mye krekling ser det ut til. De små gule blomstene lyser som soler.
Og sannelig finner jeg også noen vakre fioler. Hva heter de til høyre?

Nå har jeg begynt å svinge nedover, og ser oppover mot Ormsetra. 

Jeg elsker disse gamle setrene, og tømmerbuene som du ser på bildet under, men dessverre blir de ikke tatt vare på. Det er så leit.
Sauer og lam er kommet på beite,

og jeg har flere av dem rundt hytta vår. Koselig å høre bjellene, og se at de rolig beiter og har det fint.
Nå har jeg den nederste setra på Ormsetra i bildet, men jeg tar en liten avstikker opp stien til høyre når den er passert. Der pleier det å være mye bekkeblom.
Og det var som jeg tenkte - mye bekkeblom der.
Det var mye mer enn det ser ut her - bortover jordet et langt stykke. De er så utrolig vakre der de står med bena i bekken.


Se nærbilde av dem - den ene har hvit pynt, og har også besøk av en liten flue.Så må jeg over bekken i myra, og heldigvis der er det lagt ut tykke, brede planker. Til høyre ser du et lite tjern. Vakkert - ikke sant?


Men hva er dette? Et fabeldyr? Helt utrolig hva man kan finne i naturen!
Men det er vel ikke dette fabeldyrets ekskrementer jeg finner her?

Selvsagt ikke - her har elgen vært. Og det er slett ikke så langt fra hytta, for nå er vi tilbake - turen er slutt. Takk for hyggelig følge. Hilsen Tove. 

9 kommentarer:

 1. Heisann, flott tur Tove, vi er heldige som bor i et vakkert land med så skiftende natur .... og vær! Blomstene heter kattefot.
  Og innlegget mitt i dag bekrefter hva du har fortalt om farven oransje! Stemmer på en prikk ;:OD) Ønsker deg gode dager...

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for hyggelig og lærerik kommentar. Ja - for et land!
   Og det du skriver om oransje på din blogg, er helt riktig. Tenk om flere kunne forstå at de trenger den oransje fargen! God helg ønskes av Tove

   Slett
 2. PS Randi lurte på om vi skal møtes i august, skal vi finne en dag før skolen starter? DS

  SvarSlett
 3. Takk for flott tur, ja det er vakkert der oppe. Jeg var en meter unna å kjøre på en elg i dag, da jeg skulle være på utstillingen vår på Sveinhaug Gård,Moelv.
  Vi prøver å være der i helgene, men i dag var det skikkelig regnvær på formiddagen, men det kom mange utpå dagen når sola kom.

  SvarSlett
  Svar
  1. Veldig vakkert! Så bra at du klarte å unngå elgen.
   Jeg anbefaler alle å se den flotte utstillingen deres på Sveinhaug Gård i Moelv.
   Bra at været kom seg etterhvert. Lykke til videre!
   Hilsen fra Tove

   Slett
 4. Takk for at du tok oss med på den fine turen.
  Det er utruleg vakkert i naturen no, det gjeld å ha
  augene med seg og sjå både store og små fargeklattar.
  Her slit temperaturen med å kome over 10 grader, yr i lufta, men fargerikt og flott. Det er berre å kle seg godt å kome seg ut.

  God søndag.
  Helsing Anne-Mari

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er herlig å være ute. Synd at det ikke blir litt varmere hos dere, 10 grader er lite nå i juli!
   Her i Åsg.str. er det 17 grader i skyggen, men det er en kald bris. I går kom det skikkelige regnskurer. Det var bra, for bringebærne trenger vann! En fin søndag håper jeg du får. Hilsen Tove.

   Slett
 5. Takk for hyggelige tur i Gudbrandsdalen. Vakker tur du har hatt. Alltid fin i naturen. Vi reiser fra Oslo til Vestlandet eller Lillehammer et stykke av denne vakker og interessant landskapet. Ønsker deg fantastisk turer
  fortsatt Tove. Hilsen fra Viola

  SvarSlett
  Svar
  1. Mener du at du har reist fra Oslo til Vestlandet, via Lillehammer og gjennom Gudbrandsdalen tidligere? Hvis du skal det på nytt, må du si i fra. Da kan vi treffes hvis jeg er på hytta.
   Fortsatt god sommer ønskes av Tove

   Slett