lørdag 10. desember 2016


Min favoritt når det gjelder julebutikker er, som jeg sa i det forrige innlegget, Grønn.
Her ser dere at de også har en cafè, slik jeg nevnte i det forrige innlegget.


Nå har vi gått inn i butikken, og her er det en overflod av alt hjertet kan begjære.
Her ser du bedre de rosa kransene, som også lå ute, hvis du husker dem?

Først vil jeg vise deg noe av det som vil passe som gave til dem som er glade i å lage mat.

Dette er agavesirup, og denne er 100% økologisk. Den er ca. 1,3 ganger søtere enn sukker, og kan fungere som en erstatning for vanlig sukker. Den har lav glykemisk indeks, og den kan derfor passe for diabetikere.
Jeg mener å huske at den er fra Meksiko.
Hyller med sunne oljer, og den til høyre er extra virgin italiensk olivenolje. Og jeg så også produkter fra Spania. Med andre ord - her er det produkter fra mange land.Og selvsagt også norske produkter.
Her er marmelader og geleer av ulike slag.
Jeg kan nevne rognebær-, stikkelsbær-, tranebær- og tindved gele. Vet du hva  tindved er? Jeg måtte spørre. Det er visstnok røde, sure bær, som bare vokser i Norden. Her er også fiken- og chili chutney.

Her ser du den hyggelige driftslederen i Grønn, Hege Haugseth Winther, som viser meg hva som er i disse turkise boksene. Ikke nettopp julefarge, men jeg ble nysgjerrig.
Og jeg kan fortelle deg, at det er en spesiell italiensk kake, som visstnok skal være veldig god.Du finner også to ferskvaredisker hos Grønn. En med deilige oster, og den andre med litt av hvert av annet snadder.
Og selvsagt er det julegodter av alle slag. Mus, biler og hjerter, og mye mer.


Smågaver til barn er det også, og en kjempefin adventskallender.

Ja til og med serviser i flere farger har de. Utrolig at de får plass til alt. Men vi må gå forsiktig mellom hyller og bord for ikke å rive ned noe. Men det er bare sjarmerende.
Selv om bildet til venstre er litt uklart vil jeg ta det med for å vise at du til og med finner klær og lekre støvletter her.

Maken til forretning skal du lete lenge etter!
Håper du har fått gode idèer etter at jeg har vist deg rundt hos Grønn.

Takk for vennlighet, som betjeningen har vist meg. Jeg kommer sikkert tilbake.
En fortsatt god førjulstid ønskes av Tove.
6 kommentarer:

 1. Heisann... da fikk vi tatt oss en tur til den lille spennende butikken og kjøpt litt eksklusive julegaver! Takk for tipset ;:OD)
  Ha fin ukeslutt, Toe ;:OD)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så gøy at du fikk besøkt Grønn. Tror ikke du angrer på det.
   Håper julegavene faller i smak.
   En god kveld ønskes av Tove.

   Slett
 2. Ja da, Tove, kjenner folk der! De tok over "markedet" etter Glomma Swingers et tilsvarende kor/gruppe som mannen min var med i. Mange dyktige sangere her i byen! Håper det svarte til forventningene og at kvelden ble minnerik ;:OD)

  SvarSlett
  Svar
  1. Til dem som ikke forstår hva dette handler om, så fortalte jeg Vilt og vakkert at min mann og jeg i går hadde vært på konsert med det blandede sangkoret Citadell Musica. Fantastiske stemmer, fantastisk sang. En nytelse! Vi vil huske dette lenge. Hvis du snakker med noen av dem, må du overbringe vår hilsen og ros. En god søndag ønskes av Tove.

   Slett
 3. Den skulle vore litt nærare så skulle eg tatt
  meg ein tur innom.
  Fint å lese innlegga dine.

  Ynskjer deg ei fin ny veke.
  helsing Anne-Mari

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for nok en hyggelig kommentar fra deg. Glad for at du liker mine innlegg. Jeg liker meg også på din blogg. Du har ofte veldig vakre bilder, slik du hadde sist med tåke som lå over landskapet.
   Jeg ønsker også deg en fin uke. Hilsen Tove

   Slett