onsdag 28. desember 2016

Fargerik julekonsert i Grorud Kirke


Onsdag før jul var vi i Grorud Kirke og opplevde en vakker julekonsert.
Ja, jeg skriver opplevde - for her var det vakker sang og musikk, i tillegg til fantastiske farger.


 I Grorud Kirke er det et vakkert maleri over hele alteret.
Det er vakkert i seg selv, men fargene du ser her fremkommer av spesiell lyssetting.

Vår kjente trompetist, Ole Edvard Antonsen, hadde bedt med seg to sangere, nemlig Didrik Solli-Tangen og Stine Hole Ulla, til julekonsertene i år. Solli-Tangen var med for 5. gang, men ny dette året var Stine Hole Ulla. Et godt valg.


Å snakke om vakker sang og musikk blir ikke det samme som å høre den, men jeg lager dette innlegget for å vise hvordan farger kan forandre hele stemningen. Og det må en god lys- tekniker til for å få til disse utrolig vakre fargeovergangene.


Tre musikere, i tillegg til Antonsen selv, var med. De sto for trommer, bassgitar og piano/orgel.


Her har Stine Hole Ulla kommet inn i sin vakre, hvite kjole, som virkelig får fargene i bakgrunnen til å bli enda mer strålende. Og hennes klokkeklare stemme, sammen med den utrolig vakre trompet-tonen i Antonsens trompet var - skal vi kalle det - himmelsk?!


Nå har Solli-Tangen også kommet inn, og synger både alene og sammen med Stine, og jeg fikk frysninger på ryggen. Fargen er også forandret til fiolett (rød-lilla), mens den over er indigo (blå-lilla).
På bildet til venstre ser dere nå det jeg vil kalle fargen magenta. Den er en mellomting mellom rosa og fiolett, og kanskje kan vi også kalle den purpur.
Og med dette fantastiske synet, nesten overjordisk vakkert, var konserten slutt, dessverre.
Her er hele regnbuespekteret representert.
En herlig opplevelse! Hilsen Tove.6 kommentarer:

 1. Heisann, gode lysdesignere vokser ikke på trær i disse juletider. Dette er avansert!
  Den yngste sønnen min har vært tatt for å være Didrik Solli-Tangen, de likner faktisk litt!
  Fortsatt go´romjul :_OD)

  SvarSlett
  Svar
  1. Veldig avansert. Er det ikke vakkert?
   Da har du en pen sønn, for Solli-Tangen er virkelig en pen, ung mann. Det ble fortalt at han blir far om ikke veldig lenge. Fortsatt god romjul også til deg. Hilsen Tove

   Slett
 2. Noe så flott! Det måtte jo være en opplevelse å være i det kirkerommet og både høre musikken og se fargespillet. Ønsker deg vakre romjulsdager!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det var en opplevelse. Det var kjempeflott! Og for meg som hele tiden tenker farger og jobber med farger, var det veldig spesielt. Du skulle vært der!
   Gode romjulsdager ønskes også deg. Hilsen Tove

   Slett
 3. Så nydelige bilder.
  På Madeira var det skikkelig lysshow over alt, har aldri sett så mye lys ved juletider før. Men, folk feiret mer ut der og var sammen på konserter, ut på barer og parker. Ikke så mye hjemme jul som oss.
  Ja, jeg kom hjem i går så jeg får begynne å laste inn bilder, men det ble alt for mange som alltid. Men en smakebit fra turen kommer etterhvert.
  Godt nyttår!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det var virkelig vakkert.
   Velkommen hjem! Forstår at dere har hatt det fint. Gleder meg til å se dine bilder. Det kan ikke bli for mange! Jeg ønsker deg ikke godt nytt år enda, venter litt. Hilsen Tove

   Slett