tirsdag 2. august 2016

Volendam - nok et innlegg fra vår tur i Nederland i april.
Det er helt utrolig hvor mange hyggelige minner jeg har fra denne turen.Vakre hus ved veien som fører til Volendam.
Bildene er tatt fra bussen, så det blir endel skygger og flekker, men det får stå sin prøve.

Kanaler finner vi over alt, og det er virkelig sjarmerende.
Volendam ligger ved bredden av IJsselmeer, og store, flotte fugler koser seg i strandkanten. De er slett ikke redde. Selve Volendam har smale gater med sjarmerende hus, og en mengde butikker av alle slag.Og her er godtebutikken, med et fantastisk utvalg av fargesprakende fristelser.


Og så måtte vi ta en titt på ostefabrikken. Den har visstnok eksistert helt fra 1853!

Nederland er jo kjent for ost og
tulipaner. 
Og i denne ostefabrikken fant vi oster med mange ulike smaker.Den ene forretningen lå etter den andre, og her var det virkelig mye fint.
Mange vakre ting, ikke bare billig "juggel" som man ofte finner slike steder. 
Jeg kjøpte bl.a. en pute med matchende brikker, som er gitt bort som gave.

Så var det tid for lunsj i det gamle, ærverdige Hotel Spaander, som er et historisk hotell fra 1881. Veldig personlig inne, med mange, gamle antikke gjenstander, og noen saler/rom er overraskende fargerike.
Hotellet er stort, så vi så bare litt av det, men vi ble møtt av vegger fulle av originale malerier og bilder. Hotellet har faktisk en stor samling originale malerier av kjente kunstnere på veggene, så dette er nesten som et museum.
Mange malere fra flere land kom hit for å male i gamle dager, og ettersom de færreste hadde penger til å betale for oppholdet, fikk de lov å betale med bilder de malte.
Om Edvard Munch har vært her vet jeg ikke. Men jeg vet at mange drosjesjåfører og bartendere i Oslo fikk betaling av Munch ved at de fikk et bilde/tegning malt av ham. Jeg vet også at mange av dem ikke trodde dette var noe å gjemme på, og kastet det! Tenker mange har angret etter at han ble berømt.
Mange kjente personer har overnattet her, bl.a. Elizabeth Taylor, Renoir og Mohammed Ali, for å nevne noen svært ulike. Hotellet har vakre rom, og et godt kjøkken. Vi fikk deilig lunsj.Så måtte vi si farvel til Volendam, vi skulle kjøre videre mot Bremen og Tyskland, der vi skulle overnatte den siste natten før vi tok Colour Line tilbake til Oslo.
Jeg må nok også vise deg hotellet vi bodde på i Bremen, det var virkelig førsteklasses!

Men la meg vise deg noen bilder tatt fra bussen, av den sjarmerende bebyggelsen på vei ut av Volendam.

Og et av de mange jordene vi kjørte forbi, fulle av tulipaner og andre løkblomster. Hilsen Tove.


2 kommentarer:

 1. Hei, dere hadde en utrolig flott tur! Jeg har vært i Nederland flere ganger, men ikke i Volendam. Tenk å bo på et hotel som nesten kan være et museum! Du har en egen evne til å snuse opp konditorier og godtebutikker med mye farverikt snadder... Om det ikke blir fotografert gjennom bussvinduer får man jo ikke tatt foto av det man vil. Mange av mine Cubabilder er prega av gjenskinn og skygger. Sånn blir det bare. "Takk for turen",!

  SvarSlett
  Svar
  1. Titiden takk for kjempehyggelig kommentar. Det er jo artig å ha en blogg slik at jeg kan dele både bilder og info med andre.
   Det hotellet var et syn! God helg ønskes deg av Tove

   Slett