mandag 22. august 2016

Gode øyeblikk - gode minner!

Jeg satt og tittet på bilder på PCen her om dagen, og gjenopplevde gode, små øyeblikk fra den senere tid. Ikke bilder fra store opplevelser, dem legger jeg gjerne ut som egne blogginnlegg.
Jeg tar heller ikke med de gode øyeblikkene med familien, da de ikke liker at jeg legger ut personlige bilder på bloggen.   
           Dette blir mer små gleder som jeg vil dele med deg. 
                            Og små gleder i hverdagen er sannelig viktig!                     Mine små gleder oppleves ofte når jeg er på fjellet i Gudbrandsdalen.
Det å gå i fjellet, plukke bær, rusle rundt vår enkle hytte, sage ved og titte på fuglene.
Her er det vakkert, som du sikkert ser.
En uke hvert år har min gode venninne Kari vært med på hytta. Begge elsker å gå turer, plukke bær og ikke minst å bade. Om vannet er kaldt har ikke det spilt noen rolle.


Musikk er også viktig! Som barn og ungdom var det alltid musikk i mitt liv. Jeg sang i kor, gikk og tok sangtimer hos en tidligere operasangerinne, og jeg var vokalist i en trio, og vi spilte til dans. Kjempegøy!
Her er et bilde fra Munchsparken i Åsgårdstrand tidligere i sommer , med Bo Kaspers orkester på scenen, og med Oslofjorden i bakkant. En fantastisk kveld med flott musikk og syden-vær!


Og kjempekoselig var det på musikk-kveld hos gode venner.

Noen ganger møter du nye mennesker som du er på bølgelengde med omtrent med det samme. Slik var det da jeg traff Inger Hembre på Hembre gård på Hegra. Jeg var invitert til Hegra for å holde foredrag for Bygdekvinnelaget der, og jeg fikk bo på den vakre gården hos Inger den natten.

Vi ble sittende til langt på natt og prate, som om vi hadde kjent hverandre i mange år. Dette er slike øyeblikk som jeg koser meg med å tenke tilbake på.
Jeg har holdt foredrag og kurs for bygdekvinnelag over store deler av Norge, og det er alltid like hyggelig. De har en egen evne til å skape en god atmosfære, som jeg setter stor pris på. Det er mange gode øyeblikk jeg kunne ha tatt frem i denne sammenhengen.

Inger ga meg et vakkert rom for natten, i 2. etasje i dette gamle, sjarmerende huset. Og på den innebygde balkongen fant jeg disse utrolig vakre vinduene. Kjempeflotte farger! Klart det er glede i slikt!
En sommerfugl som setter seg ned og blir sittende en stund, er et vakkert øyeblikk. Og ikke minst, når en liten fugl trenger hjelp og slår seg til ro i hånden min! Det har skjedd flere ganger.

Eller å få ekornet på besøk mange ganger på en dag på hytta, og det blir mer og mer trygg på meg for hver gang.........

...eller - en liten tur i skogen ved Åsgårdstrand. Vakkert!
Som du forstår - naturen er kjempeviktig i mitt liv!
Vi har skogen fem minutter fra huset vårt i Oslo, med flotte turområder. Og i tillegg er jeg mye på hytta i Gudbrandsdalen, i tillegg til at vi er i Åsgårdstrand noen uker om sommeren.


Å undervise gir meg mange gode øyeblikk, og når unge mennesker tar til seg kunnskapen jeg lærer dem om farger, og blir virkelig interesserte, går det rett til hjertet.
Det gir meg også stor glede at noen holder kontakt.


Jeg tenkte dette skulle bli et lite innlegg, men sannelig blir det mange gode øyeblikk etter hvert å tenke tilbake på. Det må nok bli flere innlegg om dette temaet! 

Men først skal dere få et innlegg om vakre blomster. Hilsen Tove.
6 kommentarer:

 1. Hvor mange flotte øyeblikk du deler med oss. Jeg er også glad i konserter, og skal i slutten av måneden på konsert med den svenske artisten Melissa Horn sammen med en venninne. Gleder meg veldig. Men sangstemme har jeg ikke, dessverre.

  Fin fugl du beskyttet og det gikk vel bra med den? Min datter var i Adal nå i sin ferie og tok bilde av huset vi leide den gangen på 90 tallet. Ho var jo lita den gangen. Er jo opp for Åsgårdstrand.

  Er viktig å ta fram de gode øyeblikkene i fra sommeren det er sikkert og visst!

  Vakker høstkveld til deg!

  Varm hilsen fra Eva

  SvarSlett
  Svar
  1. Musikk er viktig. Du må fortelle oss hvordan konserten med Melissa Horn var i etterkant.
   Det gikk bra med fuglen. Vi har mange fugler på terrassen på fjellhytta, og ikke sjelden treffer de vinduet. Tror dette er den tredje eller fjerde jeg redder. De blir liggende nesten livløse på gulvet. En av dem ville nesten ikke fly sin vei etterpå. La meg se bildet av huset i Adal. Det hadde vært gøy.
   Gode øyeblikk og gode minner er viktig å varme oss på. Håper du får en fin høst. Hilsen Tove

   Slett
 2. Så fine augneblinkar og opplevingar du har samla.
  Minner til livets minnebok.

  Ynskjer deg fine seinsommardagar.
  Anne-Mari

  SvarSlett
  Svar
  1. Helt riktig - Livets minnebok er et flott uttrykk!
   Jeg vil nok legge ut flere.
   Du har også mange gode øyeblikk ser det ut til på bloggen din! Nyt sensommeren! Hilsen Tove

   Slett
 3. Heisann, det er de små øyeblikkene som gir en ekstra glede i hverdagen, du vet mange bekker små.... er du glad i ordtak som jeg? Det er noe ungdommen ikke kjenner betydningen av, dessverre!
  Natur, kultur og musikk gir mening - og ikke minst farver... med v... fordi jeg jeg sier det - og synes det klinger bedre, og visuelt sett er et flottere ord , estetiker som jeg er! Det har et humoristisk aspekt også.
  Og det er godt å vite at du sprer kultur og kunnskap videre og trives med det.
  Å gå tur og bruke kroppen er noe vi alle trenger ... havearbeidet ga litt stiv nakke og noen træler, men klarte meg ellers bra. Slikt gir styrke og energi og en viss stolthet!
  Flotte bilder Tove ;:OD)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg er veldig glad i ordtak.
   Du og havearbeid hører jo sammen. Din have må være et syn- Jeg får sikkert se den en gang.
   Neste innlegg om blomster vil du like! Hilsen Tove

   Slett