onsdag 26. februar 2014

NRK P1+ - Mat og farger.
 
I morgen ca. kl.10.00, torsdag den 27. februar, er jeg invitert tilbake til P1+ for å snakke om farger og mat.

 
I studio er programleder Hans-Petter Jacobsen, og den kjente kokken, Lise Finckenhagen.
Jeg gleder meg - dette blir gøy!


Dessuten er det viktig å rette fokus på sunn og fargerik mat. Spesielt ungdom tenker ofte at sunn mat ikke er godt, og mange tenker kanskje at det høres kjedelig ut. Det er det ikke! De fleste må bare få litt mer informasjon.
Og ser du på bildene over, må du vel innrømme at dette ikke er kjedelig?!


Da vi var på Tenerife i januar, spiste vi bl.a. på en koselig restaurant i Los Christianos, som het Linares. Der var det virkelig deilig mat!



Dette måltidet hadde vi siste kvelden. Her er det både kjøtt og fargerike grønnsaker. Og for de fleste er det en god meny, hvis også fiskemåltider inkluderes i menyen. Det er de færreste som er vegetarianere.
Da vår mat skulle serveres, kom servitøren inn og satte opp et eget bord, hvor han deretter satte fatet med maten. Deretter skar han opp kjøttet.

Så hentet han et dobbelt sett tallerkner, hvor de øverste brune var glohete.
Han fordelte så maten fra det store fatet på tallerkenene, og hver ting han la på tallerknen freste, som i en stekepanne.
 
Da alt var pent dandert på våre tallerkener, ble de satt foran oss, med advarsel om ikke å berøre de brune.




Vi fikk også servert tre ulike sauser til, alle like gode.

Med en god rødvin i tillegg, ble dette selvsagt et festmåltid!



I mitt neste innlegg vil jeg fortelle litt mer om sunne og fargerike frukter, grønnsaker og bær. Men du kan jo først høre på programmet på NRK P1+ i morgen!
Hilsen Tove

8 kommentarer:

  1. Hei Tove, Fargerik mat er både et syn for øye og medisin for kroppen samt sjelen! Lykke til i morgen! klem Siv

    SvarSlett
  2. Tusen takk, Siv. Det blir spennende å treffe Lise Fincknhagen.
    Hilsen Tove

    SvarSlett
  3. hei en hilsen fra Vietnam, her er det virkelig mye fargerik mat? Har tatt så mye bilder men venter med å blogge til jeg kommer hjem. har badet og kost meg i sørkinahavet noen dager. Hei så lenge!

    SvarSlett
  4. Ikke dårlig å få hilsen helt fra Vietnam! Tusen takk Ingun.
    Gleder meg til å se bildene dine.
    Jeg misunner deg det badet, men unner deg det så absolutt. Kos deg/dere! Beste hilsener fra Tove

    SvarSlett
  5. Hei igjen, Gratulerer - det var et spennende og inspirerende innlegg på NRK1 pluss i dag. http://radio.nrk.no/direkte/p1pluss
    klem Siv

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk for hyggelig tilbakemelding. Det kjennes godt! Klem Tove

      Slett
  6. Hei, mat og farver er viktig. Hadde en gang et valgfag sammen med to kollegaer der vi tilbød undervisning i bordekking, anretning av mat og menydesign. Da var farvelære en stor del av "pensum". Vi fikk til og med utstillingsplass på ulike møbelbutikker. Elevene dekka nydelige bord.
    Sa i går at rosenkål er flott i ørret/laks... nei, er det godt da, var et spørsmål.. ja, svarte jeg, både godt, pent og tiltalende...
    Smak og farver henger nøye sammen!
    Lykke til med radioprogrammet... og mer bilder fra Tyrkia kommer hos meg!
    Ha en fin ukeslutt ;:OD)

    SvarSlett
  7. Takk for flott kommentar. Ja, at farger og mat hører sammen er helt sikkert. Jeg skal skrive mer i morgen. Og bordet vi spiser ved, og borddekking er så klart viktig.
    Gleder meg til flere bilder fra Tyrkia på din blogg. Du ønskes også en god slutt på uken. Hilsen Tove

    SvarSlett