onsdag 11. september 2013

Barn - interiør og farger - 6. innlegg
Indigo barn
 
Hvis dette er det første  innlegget du leser om de syv typene av barn, ber jeg deg starte på det første innlegget datert 30. juli. Det handler om røde barn.
Da får du en bedre forståelse av hva dette handler om, og du kan sammenligne de ulike typer barn.
 
Illustrasjon hentet fra Fargene forteller.
(Se bort fra at grønne barn er satt inn to ganger.)
 
Selvsagt er det som regel vanskelig å skjelne de ulike personlighetene blant de minste barna.
Likevel er det noe ved de ulike egenskapene som kan gi deg en pekepinn.
 
Indigo barn
 
I flere år har "den alternative verden" snakket om de "nye barna" som nå kommer, og som det blir stadig flere av. De beskriver disse barna som intuitive, og med en indre viten, som gjør dem annerledes enn andre barn.

Det de beskriver er faktisk de indigo barna. De er så ulike de blå barna, som jeg beskrev i det forrige innlegget om barn, som det er mulig å bli. Der de blå er viljesdominerte, målrettede, ambisiøse og selvsikre, er de indigo barna det motsatte. De er følelsesdominerte, innadvendte og tilbaketrukne. 

De har som regel få venner, og lever i sitt eget hode, i sin egen verden, og kan glemme alt rundt seg. Fysiske aktiviteter er de lite eller overhode ikke interesserte i. En tur i skogen kan imidlertid være fint, for der kan de gå i fred og ro og studere naturens mange ansikter. Men løpeturer, skiturer og annen form for sport, er ikke deres "greie".

Indigo barn passer på mange måter ikke inn i vår vanlige skole. Det som står i skolebøkene, eller det læreren sier tar de ikke uten videre for å være riktig. De mener at det finnes fler enn èn sannhet, og de er opptatt av å finne ut hva som ligger bak. Steiner-skolen kan være et godt alternativ for disse barna. Der kan de finne likesinnede, og kanskje finne venner, men indigo mennesker har som regel ikke mange venner. De trekker seg gjerne tilbake til ensomhet, og trives i sitt eget selskap. De er både intuitive og meditative, og når de trekker seg inn i seg selv og bort fra vår fysiske verden, kan du ofte se det på øynene deres, som blir fjerne og ufokuserte. 

De indigo barna og de unge er sjelden interessert i vanlige studier, og de tenker ikke på lederjobber eller jobber i næringslivet, og som voksne finner vi dem sjelden der. Penger betyr ikke noe for dem.
Du finner dem i stedet ofte innenfor miljøorganisasjoner, dyrevern, blant dem som kjemper for urett og for de fattige i verden. Da kan de faktisk bli både modige og handlekraftige.

De har imidlertid store mentale evner og en usedvanlig god hukommelse i tillegg til sterkt utviklede forestillingsevner. På en måte er fantacy- og sciencefiction deres verden.

Meditasjon og yoga er midt i blinken, men det er utrolig viktig at foreldrene er på vakt, slik at barnet også blir deltager i vår fysiske verden. Dersom barnets tegninger alltid går i svart, barnet unngår farger og i tillegg sitter ensom på rommet sitt, og ikke har venner, er det fare på ferde. For her kan den negative siden finnes, nemlig at de indigo menneskene kan gå inn i dype depresjoner.
Og en annen viktig ting - hvis foreldrene tilhører den gule eller blå mennesketypen, som basserer sin viten på forskning, som kan "bevise sannheten", vil de aldri kunne forstå dette barnet som henter sin viten fra andre verdener. Det indigo barnet vil heller ikke ta det foreldrene sier for god fisk. De vil derfor aldri kunne forstå hverandre, men må bare lære å akseptere hverandre!
 
Fargeuttak er ekstra vanskelig  når det gjelder indigo barn. Mennesker fra den indigo mennesketypen kan nemlig bli syke av, for dem, feil farger. Hva jeg mener med det? Les boken Fargene forteller, så vil du forstå at fargene har ulike egenskaper, og at de også virker ulikt på de forskjellige mennesketypene. De indigo er meget sensitive!
 
Når det gjelder klær og barnerom, må foreldrene gå forsiktig frem.
Kanskje vil barnet/ungdommen helst ha sort, fiolett eller indigo, eller kanskje mørk grått, mens de så absolutt kan trenge klare, gode farger. Her må det bli et kompromiss.
På barnerommet bør veggene få en lys, nøytral farge. Så må dere sammen velge tilleggsfarger.
Egentlig vil de trenge rødt for å jorde seg , men den røde, fysiske fargen er skremmende for de indigo.
 
Oransje/fersken. Når ikke rødt kan velges, vil jeg anbefale en lysere ferskenfarge, som er en blanding av oransje og litt rødt, men som er mykere og mildere i uttrykket. Oransje er også livsgledens farge, og et indigo barn vil trenge denne fargen for å fremme litt glede og humor, og kanskje litt fysisk aktivitet. Her er det nok alvor!  Men jeg tror ikke det indigo barnet vil ha mye av denne fargen, men her er det viktig at du forklarer grunnen, ikke bare trumfe dette gjennom.
 
Men ettersom også den oransje (fersken) er en følelsesdominert farge, vil de indigo trenge en farge som er viljesdominert, og da kan gult være et godt valg. (Jeg skriver ikke med gult, da det er vanskelig å lese.)
Den gule fargen vil også skjerpe intellektet, slik at barnet kanskje kan bli litt mer interessert i vanlig skolearbeid og bøker som fokuserer på mer "vanlig kunnskap og lærdom".
 
Nå er det bare fiolette barn igjen å omtale. Har du gjenkjent barn du kjenner så langt?
 
Dersom dere gjenkjenner indigo barn i deres familie eller omgangskrets, og dere har spørsmål, så lover jeg å svare hvis dere legger inn en kommentar. Dette er viktig! Tove
 
 
 


1 kommentar:

  1. Hei Tove, Takk for spennende lesning om farger og indigobarna. klem Siv

    SvarSlett