mandag 19. august 2013

Barn -  interiør og farger - 4. innlegg.
 
Grønne barn
 
Illustrasjon fra Fargene forteller
I dette innlegget vil jeg skrive om den 4. type barn. Jeg anbefaler deg å lese de tre første innleggene om dette temaet før du fortsetter. Hvis du ikke gjør det, vil dette kunne bli forvirrende, da du trenger litt av den informasjonen jeg har skrevet om i de tre forrige innleggene.

Grønne barn

Grønne barn er følelsesdominerte barn, lik de oransje barna.
Men der de oransje er urolige, kreative og fysiske, er de grønne barna rolige og forsiktige. Men disse to mennesketypene er de mest empatiske.

De grønne barna liker seg godt hjemme, og familien er svært viktig for dem. De velger ofte venner som også er av det rolige slaget, og de kan faktisk bli vel tiltaksløse dersom de ikke finner en hobby som tiltaler dem.

Og en slik hobby kan være å få et dyr. En hund vil for et grønt barn være helt topp. Ikke en stor hund, som krever og ønsker mye mosjon og aktivitet, men en kosehund med myk pels. Det grønne barnet vil gi kjeledyret mer enn nok kjærlighet, lufte hunden og huske alt av mat og stell. En katt kan også være et alternativ.
Dyrebeskyttelsen vil være en forening som passer for disse barna.

De grønne jentene elsker som regel håndarbeid, som strikking og sying, og også de grønne guttene liker å pusle med rolige sysler.

De fleste liker også å stelle med blomster, og hagearbeid passer dem bra. Å så frø og følge veksten frem til planter som kan plantes ut, er helt topp. De har ofte "grønne fingre".

Men alle mennesketyper har, som jeg har skrevet tidligere, både en positiv og en mer negativ side.
Når det gjelder de grønne barna, kan det på den negative siden sies at de kanskje er for forsiktige og redde. I barnehagen og på skolen kan de grønne bli redde for de uforsiktige og voldsomme røde barna, og trekke seg unna, selv om de røde ikke mener noe galt med sin væremåte.
De grønne kan bli for tilbakeholdne, ikke våge å stikke seg frem på noen måte, eller ta initiativ.

Når det gjelder fargene på barnerommet, og selvsagt i andre sammenheng, som på klær, kan de grønne trenge litt rødt og også noe oransje. Kanskje kan også litt fiolett være av det gode, men bare litt! Se advarselen om fiolett i det forrige innlegget.

Rødt og oransje har jeg skrevet om før. Grunnen til at jeg anbefaler disse fysiske fargene for de grønne barna, er at det kan bli litt mye stillesitting. De må også ut og røre seg!
Men rødt er også viktig for å gi de grønne barna litt mer mot og vilje, da rødt i motsetning til grønt, er en viljesdominert farge.
Men som sagt tidligere, disse fargene er ikke gode sovefarger. Derfor bør de hentes inn i rommet gjennom fargeklatter som puter, bilder og andre pyntegjenstander, som ikke plasseres i soveområdet av rommet, men i aktivitetsdelen.

Fiolett - se forrige innlegg. Den fiolette fargen kan inspirere de grønne barna til å bli litt mer kreative, og kanskje velge sysler og hobbyer de ikke har tenkt på før. Dessuten er også fiolett en viljesdominert farge. Men ikke glem å se min advarsel i forrige innlegg!

Nok en gang - lykke til med fargeuttak. Men husk at barna må få være med å velge!

Jeg sa i forrige innlegg at jeg vil svare deg på kommentarer. Nå ser jeg at jeg ikke får lagt ut kommentarene når jeg skriver fra en fremmed maskin, slik jeg nå gjør. Men i slutten av neste uke vil jeg legge ut de kommentarene jeg har mottatt, og svare på alle.
Jeg håper dere vil ha tålmodighet med meg!
Hilsen Tove


4 kommentarer:

 1. Hei Tove, Takk for spennende lesning om grønne barn:-) klem Siv:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Håper du blir klokere for hver gruppe.
   En av de første dagene til uken skal jeg skrive om de blå barna.
   Hilsen Tove

   Slett
 2. Spennende lesning, jeg ser for meg ulike barn jeg kjenner når jeg leser dette.
  Ha en flott helg
  Ingun

  SvarSlett
 3. Så bra Ingun at du gjenkjenner barn du kjenner.
  Helt små barn er det ikke enkelt å bestemme, men det blir enkleredess eldre de blir.
  Omtale av blå barn kommer en av dagene.
  Fortsatt god søndag ønskes av Tove

  SvarSlett