torsdag 10. mai 2012

FOTBALLDRAKTER

Fargene på fotballdraktene er viktig! Det har i aller høyeste grad med tradisjon, kultur og supportere å gjøre. Dette vet jeg alt om ettersom jeg både har sønner og barnebarn som er fotballgale.

I går kunne jeg på ABCnyheter lese om fotballklubben Cardiff, som gjerne blir omtalt som "The Bluebirds", da draktene deres er blå.

Ettersom de heller ikke i år klarte opprykket til Premier League, vurderer nå klubbens eier å bytte til røde drakter, noe fansen er absolutt i mot. Hvorfor vil eieren bytte farge? På grunn av fargesymbolikken! For meg, som tenker farger hele tiden, er dette en artig sak.

Eieren av den walisiske fotballklubben er Vincent Tan, som kommer fra Malaysia, men som har aner i Kina. Og i Kina står rødt for hell og lykke. Det samme gjør dragen, som også er et symbol på det walisiske flagget. Derfor ønsker han den inn som symbol på de røde draktene.

Fansen er i harnisk, men supportersjef Tim Hartley sier at det kommer tilå bli slik uansett hva supporterne mener. For å blidgjøre fansen har nemlig eieren lovet å spytte inn rundt 1 milliard kroner i klubben!

Kanskje kommer laget nå til å bli kalt "The Red Dragons"? Hva vet jeg?

 Fotoet er hentet fra min bok Fargene forteller.

Nå skulle det selvsagt vært et bilde av fotballdraktene her, men dessverre, det har jeg ikke. 
Men jeg har et bilde av Allianz Arena i München. Den ble bygget til fotball VM i 2006. Fargen på arenaen kan faktisk forandres etter hvilke lag som spiller! Det er vel fantastisk?! Tove

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar